Biscooorange

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere 4
I. Descriere produs 5
II. Descrierea materiilor prime 6
II.1. Faina de grau 6
II.2. Pudra de roscove 6
II.3. Unt 7
II.4. Ouale 7
II.5. Coaja de portocale rasa 8
II.6. Sirop de artar 8
III. Valoarea nutritiva 9
III.1. Glucidele 9
III.2. Lipidele 9
III.3. Protidele 9
III.4. Substante minerale 9
III.5. Vitamine 9
IV. Descrierea procesului tehnologic 10
IV.1. Schema tehnologica de fabricare a biscuitilor 10
IV.2. Descrierea etapelor de fabricare a biscuitilor 11
V. Elemente inovative 14
VI. Transabilitate si plan HACCP 15
VI. 1. Identificarea potentialelor pericole 15
VI.2. Masuri de control 15
VII. Determinarea punctelor critice de control(PCC) 17
VII.1. Etape, pericole si limite critice 17
VII.2. Stabilirea actiunilor corective 18
VII.3. Proceduri de monitorizare 19
VII.4. Igiena utilajelor, a ustensilelor de lucru si a ambalajelor 20
VIII. Planul de marketing 21
VIII.1. Dezvoltarea si pozitionarea strategiei de marketing 21
VIII.2. Strategia de produs 22
VIII.3. Strategia preturilor 22
VIII.4. Strategia de promovare 23
Concluzii 24
Bibliografie 25

Extras din proiect:

Introducere

Stim cu totii ca industria panificatiei este o industrie care s-a dezvoltat frumos in ultimii ani ,iar produsele de patiserie sunt tot mai cautate de consumatorii dornici de ceva nou.

Biscuitii, ca si produsi, sunt simpli de fabricat, insa noi ne-am gandit sa venim cu o inbunatatire la clasicii biscuiti cu cacao, inlocuind aceasta pudra de cacao cu pudra de roscove care este o proteina bogata in antioxidanti, fibre si vitamine esentiale organismului uman.

Obiectivul pe care ni l-am propus cu aceasta lucrare il reprezinta proiectarea unui sortiment nou de biscuiti ,inbunatatiti din punct de vedere nutritional, care sa cucereasca papilele gustative ale consumatorilor.

I. Descriere produs

Biscuitii se obtin prin coacerea aluatului preparat din faina, zahar, grasimi, miere, glucoza, lapte, arome, afanatori chimici sau biochimici, etc.Ca produs alimentar, biscuitii au insusiri deosebite in ce priveste gustul si valoarea nutritiva; puterea calorica a biscuitilor de sorturi superioare ajunge la 4900Kal/Kg.

Gama sortimentelor de biscuiti este foarte bogata datorita materiilor prime si auxiliare numeroase care se folosesc, a proportiilor diferite de materii prime si a proceselor tehnologice aplicate. Continutul mare in substante grase si hidrati de carbon a biscuitilor constituie in alimentatie o sursa importanta de energie.

Materiile prime si auxiliare folosite la fabricarea biscuitilor transmit acestora gustul, aroma si aspectul. Modificarile fizico-chimice ale materiilor prime si auxiliare care au loc in timpul fabricatiei contribuie de asemenea la inbunatatirea caracteristicelor produsului finit.

Reteta

1. Unt

2. Zahar/Indulcitor

3. Oua

4. Pudra de roscove

5. Coaja portocale(razuita)

Cuptorul se porneste la 180 de grade, iar intr-o tava se pune hartie de copt.

Intr-un bol se mixeaza zaharul cu untul, pana se obtine o spuma catifelata. Adica pana cand cristalele zaharului sunt dizolvate.

Se adauga ouale si se mixeaza pana la omogenizare.

Se adauga coaja razuita de portocala, se amesteca apoi se adauga faina amestecata cu praful de copt. Se omogenizeaza aluatul.

Se va obtine un aluat lipicios. Cu o lingurita se ia aluat si se pune in tava pregatita, fara a da o forma anume biscuitilor. Aveti grija sa ii aranjati la distanta unii de ceilalti, pentru ca la copt se vor mai intinde.

Se coc biscuitii 20 de minute sau pana cand sunt usor rumeni, apoi se scot pe un grilaj si se lasa la racit.

Produsul nostru se adreseaza tuturor catergoriilor de consumatori ,fiind un produs cu valoare nutritiva mare,gustos si usor de asimilat de organism.Am ales sa inlocuim celebra "pudra de cacao" cu " pudra de roscove", deoarece aceasta este foarte bogata in calciu , aducand un plus produsului nostru.

Bibliografie:

1. http://www.academia.edu/30460619/HACCP_HACCP_Biscuiti_Glutenosi

2. http://www.langhel.ase.ro/tehnici%20promotionale%202009.pdf

3. http://www.academia.edu/31270414/Biscuiti_-_hccp

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2018
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
25 pagini
Imagini extrase:
25 imagini
Nr cuvinte:
6 141 cuvinte
Nr caractere:
35 482 caractere
Marime:
211.31 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentara
Data publicare:
03.05.2019
Structură de fișiere:
  • Biscooorange.docx
Predat:
Facultatea de Inginerie Alimentara , Universitatea "Stefan cel Mare" din Suceava

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Sus!