Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere
2. Schema tehnologica de fabricare a berii brune cu detalierea operatiilor tehnologice(scop, parametri tehnologici)
3. Bazele teoretice ale proceselor de conservare a berii brune
3.1. Aspecte fizico-chimice
3.2. Aspecte biochimice
3.3. Aspecte microbiologice
3.4. Alte aplicatii ale metodelor de conservare utilizate la producerea berii brune
4. Instalatii sau echipamente utilizate in cadrul proceselor de conservare a berii brune
5. Defecte si accidente ce pot avea loc in cadrul proceselor de conservare
6. Bibliografie
7. Anexe

Extras din proiect:

Berea este o bautura fermentata obtinuta din fermentatia alcoolica a unei infuziuni de orez germinat numit malt si aromatizata cu hamei.

Berea a fost cunoscuta din cele mai vechi timpuri si primii fabricanti de bere au fost egiptenii. De la acestia au luat obiceiul de a face bere evreii, iar mai tarziu arabii, grecii si romanii.

La noi in tara se pomeneste pentru prima data de bere la anul 1407. In Muntenia prima fabrica de bere a fost infiintata pe la 1811 la Bucuresti, iar in Moldova pe la 1798 la Roman.

Industria berii a fost la inceput o industrie casnica. A trecut apoi in manastriri ca un fel de privilegiu al acestora. Abia prin secolul al XVIII-lea incepe a se face fabrici in afara manastirilor si de aici incepe dezvoltarea acestei industrii. Incepand cu secolul al XIX-lea, in urma cercetarilor stiintifice, s-au pus bazele stiintifice ale acestei industrii, infiintandu-se institute de cercetari si studii.

Compozitia chimica a berii, variaza dupa tipul de bere fabricat, dupa concentratia initiala a mustului de bere, dupa calitatea materiilor prime si dupa procedeele de fabricare folosite.

In general toate speciile de bere obtinute se pot imparti in trei grupe:

- Grupa berilor usoare care sunt fabricate cu un must continand 6-8% extract;

- Grupa berilor mijlocii care sunt cele mai raspandite si care provin de la un must

continand 10-12% extract;

- Grupa berilor tari sau de lux care sunt preparate dintr-un must ce contine peste 14% extract;

Gustul, finetea si conservarea berii sunt in raport direct cu gradul de zaharificare a substantelor amidonoase si gradul de hidroliza al substantelor proteice.

Berea este o bautura igienica si nutritiva. Ea aduce organismului elemente constitutive si contine o oarecare cantitate de substante nutritive si digestive.

Se intelege prin aliment o substanta care introdusa in organism poate sa repare diferite pierderi ale acestuia.

Bibliografie:

Hopulele Traian,Stoicescu Antoaneta-Indrumar de laborator pentru industria spirtului,drojdiei si berii.Institutul Politehnic Galati,1969.

Berzescu Petre,Dumitrescu Mircea,Hopulele Traian,Kathrein Iosif,Stoicescu Antoaneta-Tehnologia berii si a maltului.Editura Ceres Bucuresti,1981.

Angelescu,E.-Curs de tehnologia industriilor fermentative.Bucuresti,Editura didactica si pedagogica,1963.

Cojocaru,C.,Predescu,T.,Roman,E.-Tehnologia berii,Bucuresti,Editura de stat didactica si pedagogica,1965.

Cojocaru,C. si Cojocaru,L.-Procedee in industriile fermentative.Editura Tehnica Bucuresti,1969

Manualul inginerului vol.2-Tehnologii in industria alimentara.

Segal B. ,1975, << Tehnologia generala a industriei alimentare >>, Galati.

Croitor N. , 2002, << Tehnologia generala a industriei alimentare >>, Editura fundatiei universitatii, << Dunarea de jos >>, Galati.

Google !

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Berea neagra.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
2 261 cuvinte
Nr caractere:
12 498 caractere
Marime:
133.88KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Industria Alimentară
Tag-uri:
Berea neagra, alcool
Predat:
la facultate
Materie:
Industria Alimentară
Sus!