Turismul internațional în Franța

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere
Date generale despre Franta
Atractii turistice pariziene:
Turismul in Franta.
Concluzii
Bibliografie
Anexe

Extras din proiect:

Parisul a avut mereu un loc aparte in inimile locuitorilor acestei planete. Acest lucru se datoreaza atmosferei cenusiu-albastruie, atat de suava, care invaluie turistul la toate ceasurile, in toate anotimpurile, diversitatii extraordinare a cladirilor si frumusetea lor uimitoare, armoniei peisajului citadin care farmeca inimile celor care se plimba pe strazile lui si pe cheile Senei.

Poate farmecul marelui oras se datoreaza parizienilor, oameni aparte, veseli si totodata rezervati, spirituali si candizi, amabili si glaciali. Sau poate, pur si simplu, faima elegantei magazinelor si cea a bogatiei muzeelor pariziene fac ca o vizita la Paris sa fie visul a milioane de oameni din intreaga lume.

Parisul ofera o gama larga de atractii turistice. Se remarca multe muzee importante printre care:Muzeul Louvre, d'Orsay, Domul Invalizilor,Muzeul Carnavalet, Muzeu National al Evului Mediu, Muzeul Omului, Muzeul Armatei, Muzeul Picasso, Muzeul Maillot.

Printre parcurile si gradinile pariziene se remarca: Gradinile Luxemburg, Gradinile Tuileries, Gradina Plantelor, Parcul Monceau, Gradinile Versailles, Parcul Montsouris.

De asemenea, Parisul este recunoscut pentru faimoasele lacase de cult: Catredala Notre-Dame, Sacre-Coeur, Sainte Chapelle, Biserica Domului, Panteonul, Saint-Eustache, Madleine, Moscheea din Paris.

Dintotdeauna, Parisul a fost considerat fratele mai mare al orasului Bucuresti, iar capitala Romaniei era adeseori alintata cu numele de "Micul Paris".

Date generale despre Franta

Franta (franceza France), oficial Republica Franceza (franceza: Republique francaise) este o tara situata in Europa de Vest, dar care cuprinde si diverse insule si teritorii situate pe alte continente.

Dintre marile state europene, Franta este cel mai vechi stat constituit in jurul unui domeniu regal, initial organizat in jurul regiunii Ile de France. a carei capitala este Parisul. Franta este membra a Consiliului Europei, membra fondatoare a Uniunii Europene, a zonei Euro si a Spatiului Schengen. Este de asemenea unul din membrii fondatori ai Organizatiei Natiunilor Unite si unul din cei cinci membri permanenti ai Consiliului de securitate ONU.. Face parte si din Uniunea Latina, Organizatia internationala a Francofoniei si din G8.

Grupul celor Opt (G8) reprezinta un forum international al guvernelor unor state dezvoltate din punct de vedere economic, tehnologic si militar:Canada, Franta, Germania, Italia, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii. Impreuna, acestea, desi cuprind aproximativ 14% din populatia lumii, insumeaza 60% din produsul intern brut la nivel mondial. De asemenea, ele totalizeaza aproximativ 72% din cheltuielile militare din lume, iar patru din cele opt, adica Franta, Rusia, Marea Britanie si Statele Unite ale Americii detin peste 95% din armamentul nuclear al lumii.

Uniunea Latina este o organizatie internationala care reuneste tarile lumii ce vorbesc una dintre limbile romanice. Rolul sau este promovarea limbilor neolatine.

Republica Franceza este un stat unitar fiind o democratie organizata ca o republica semi-prezidentiala. Este o natiune dezvoltata avand cea de-a cincea economie mondiala in 2008. Valorile pe care aceasta le apara si de care se simte foarte atasata sunt exprimate in Declaratia Drepturilor Omului si Cetateanului..

Din punct de vedere militar Franta este membra a Organizatiei Tratatului Atlanticului de Nord (abreviat NATO in engleza, OTAN in franceza), din ale carui structuri militare s-a retras in 1968 pentru a reveni partial in 2002 si este una din cele sapte tari detinatoare in mod oficial ale bombei atomice. Este considerata una dintre marile puteri de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial.

Numele de Franta provine de la denumirea latina Francia care inseamna taramul Francilor. Francia desemna la origine o regiune din nordul Europei, populata, sau mai degraba dominata de catre poporul razboinic germanic ce se numeau ei insisi Franci.

Franta este cea mai mare tara din Europa Occidentala, cu doua fatade maritime (Oceanul Atlantic si Marea Mediterana). Are un relief variat: Muntii Alpi (altitudine maxima - Mont Blanc, 4 810 m), cu vai adanci si relief glaciar tipic (ghetari, lacuri, creste ascutite, vai), in SV se afla Muntii Pirinei la granita cu Spania (altitudine maxima 3 404 m ) si Muntii Jura si Vosgi mai scunzi si mai vechi (altitudine sub 1 750 m) in Est, bine impaduriti, carora li se adauga regiuni colinare si podisuri (Ardenii in N, Masivul Armorican in NV, Masivul Central dominat de inaltimi vulcanice, precum si de bazine si culoare depresionare: bazinul Parisului, al Acvitaniei, culoarul Rhonului, campia Alsaciei si campiile litorale: Languedoc, Roussillon, Gascogne).

De asemenea, riviera franceza este renumita prin statiunile de pe Coasta de Azur: Saint-Tropez, Cannes, Nice, Antibes, Monte Carlo, Monaco. Statiunile din Muntii Alpi ofera pasionatilor de sporturi de iarna o gama variata de tehnici foarte bine pusa la punct: mijloace mecanice de transport pe cablu, partii de schi, bob si saniute, trambuline, iar ca statiuni importante amintim: Grenoble, Chamonix, Morzine-Avoriaz

Bibliografie:

1. Negrut Silviu (coordonator), Geografie Economica Mondiala, Meteor Press, Bucuresti, 2008

2. Saptamana Financiara, Ghiduri turistice vizuale, Top 10 Paris , Litera International, 2008

3. http://ro.wikipedia.org/wiki/Fran%C5%A3a

4. http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_European%C4%83

5. http://ro.wikipedia.org/wiki/G8

6. http://ro.wikipedia.org/wiki/Uniunea_Latin%C4%83

7. http://ro.wikipedia.org/wiki/OTAN

8. http://ro.wikipedia.org/wiki/Turnul_Eiffel

9. http://ro.wikipedia.org/wiki/Luvru

10. http://www.louvre.fr/media/repository/ressources/sources/pdf/src_document_54235_v2_m56577569831216892.pdf

11. http://www.tourisme.gouv.fr/fr/z2/stat/tis/tis2008.jsp

12. http://ro.wikipedia.org/wiki/Palatul_Versailles

13. http://www.realitatea.net/55349_Muzeul-Orsay--o-poveste-continua-.html

14. http://www.notredamedeparis.fr/Preparer-sa-visite

15. http://ro.wikipedia.org/wiki/Basilique_du_Sacr%C3%A9-C%C5%93ur

16. http://ro.wikipedia.org/wiki/Arc_de_Triomphe

17. http://www.1001hoteluri.ro/ghid_de_calatorie_paris.php

18. http://casa.jurnalul.ro/articole/115825/palatul-tuileries-piesa-lipsa-din-dominoul-orasului-paris.html

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Turismul international in Franta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Imagini extrase:
16 imagini
Nr cuvinte:
3 644 cuvinte
Nr caractere:
19 811 caractere
Marime:
48.13KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
turism, dezvoltare, Economie
Predat:
Facultatea de Comert , Academia de Studii Economice din Bucuresti
Materie:
Geografie
Sus!