Statul Peru

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Peru este o tara situata in vestul Americii de Sud. La nord se invecineaza cu Ecuador si Columbia, la est cu Brazilia, la sud-est cu Bolivia. La sud are hotar cu Chile si la vest se afla Oceanul Pacific. Denumirea oficiala a statului este Republica Peru.

Peru este o tara multietnica, avand o bogatie culturala si arheologica deosebita. Cunoscuta international ca bastina Imperiului Inca. Sediul Comunitatii Andine si a Comunitatii Sud-Americane a Natiunilor se afla in capitala statului peruan, Lima.

Caracteristici geografice:

Peru este a treia tara ca marime din America de Sud avand capitala la Lima si consta in trei regiuni orientate nord-sud.

In vest se gaseste desertul Atacama, mai intins in nord, cu dune de nisip imense. Mai spre sud,coasta este adesea stancoasa, cu siruri de dealuri. Aproximativ 50 de rauri strabat desertul,pornind din Anzi, care in interior depasesc inaltimea de 5000m.

Huascaran, cel mai inalt varf atinge 6768 m, si multi dintre munti sunt vulcanici. Cele doua lanturi principale, Cordillera Occidentala si Cordillera Orientala, sunt separate de un platou inalt pe care se afla Lacul Titicaca, cel mai mare lac din America de Sud (6900 km?).La est de Anzi, solul este puternic inclinat pana in Bazinul Amazon sau regiunea selvas,ocupand 62% din uscat.

Capitala peru:

Lima este capitala si cel mai mare oras al Republicii Peru, fiind de asemenea capitala Provinciei Lima.

Este centrul comercial, industrial, financiar si cultural al tarii. Orasul este localizat in vaile dintre raurile Chillon, Rimac, Lurin. Se afla pe coasta de vest a tarii, in apropiere de portul Callao la Oceanul Pacific.

Populatia totala era in 1995 de 6.117.489 locuitori, din care aproape o

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Statul Peru.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
4 665 cuvinte
Nr caractere:
25 012 caractere
Marime:
38.21KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
stat, organizare politica, Economie, relief, clima
Predat:
la liceu
Sus!