Extras din proiect:

Nume oficial: Republica Slovacia

Situarea: Slovacia este asezata in Europa Centrala, avand ca vecini: in N pe Polonia; in E Ucraina; in S pe Ungaria; Austria in V si in N-V pe Cehia.

Suprafata: 49 036 km2

Populatia: Desi este o tara preponderent muntoasa si are o intindere redusa, Slovacia este destul de bine populata avand aproximativ 6 000 000 locuitori (107 loc/km2).Cea mai importanta concentrare se afla in Slovacia Occidentala (peste 150 loc/km2), urmata de orasele Kosice si Basnska Bystrica si aria lor inconjuratoare. Cele mai reduse densitati, cu mult sub media Slovaciei, se afla in Muntii Tatra. Din punct de vedere etnic populatia este alcatuita din cea mai mare parte din slovaci (peste 85%) la care se adauga, cu o pondere mai insemnata, maghiarii (peste 10%). Natalitatea este de 15 0/00, mortalitatea de 10,3 0/00. Populatia urbana are o pondere de 78 %.

Culte: catolicism (marea majoritate), protestantism, ortodoxism.

Statul : Republica parlamentara, potrivit Constitutiei intrate in vigoare la 01.01.1993 (a devenit stat liber la 1 ianuarie cand Cehoslovacia s-a separat in doua state: Slovacia si Republica Ceha). Activitatea legislativa este exercitata de catre Consiliul National, iar cea executiva de Consiliul de Ministri, numit de presedinte. Exista partide politice : 10 formatii printre care Uniunea Civica Democrata-Publicul Impotriva Violentei (fondat in 1989); Partidul Stangii Democrate din Slovacia (denumire din 1991 a Partidului Comunist); Partidul National Slovac; Partidul Libertatii Slovace(fondat in 1946). Seful statului (presedinte): Michai Kovac (din 15.02.1993); prim-ministru: Vladimir Meciar (din 24.06.1992). Presedintele, ales pentru un mandat de cinci ani prin vot popular direct, are puteri limitate. Cei 150 de membri ai parlamentului unicameral sunt alesi o data la patru ani.4

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Slovacia.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Marime:
1.34MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
populatie, relief, clima, Slovacia
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!