Protejarea mediului în localitatea natală

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In situatia in care tot mai mult se intensifica activitatea antropica, problema degradarii mediului apare in fata umanitatii tot mai acut, necesitind a fi rezolvata cit mai curind.

Aerul, apa, solul, sunt elementele vitale care permit existenta si dezvoltarea vietii pe Pamint, de aceea poluarea lor creste riscul disparitiei acesteia. Zilnic, atmosfera absoarbe cantitati enorme de particule solide, lichide, gazoase, emanate de diverse surse, naturale, artificiale, mobile (unitatile de transport, tehnica agricola) sau fixe (centrale, intreprinderi industriale) Totodata, aerul are capacitatea de a se autoepura, ceea ce inseamna procesul prin care aerul revine, pe cale naturala la compozitia anterioara poluarii.

Poluarea apei este o alta problema importanta. Principalele surse de poluare ale apelor sunt: apele menajere, apele uzate industrial, apele uzate agricol si apele radioactive. In functie de natura agentilor poluanti existenti in apele uzate, diferentiem poluarea in: poluare fizica, poluare biologica si poluare chimica. Protectia bazinelor acvatice este datoria fiecarui cetatean al Terrei, fiecarui stat din aceasta lume.

Poluarea excesiva, precum si braconajul, defrisarea padurilor, catastrofele naturale, au creat situatia in care mii de specii de plante si animale devin tot mai rare, fiind incluse in Cartea Rosie. In scopul protectiei si conservarii mediului, au fost create arii protejate ale naturii (Prutul de jos, Padurea Domneasca), menite sa pastreze patrimoniul natural si istorico-cultural al Republicii noastre.

In cele din urma, intre mediul inconjurator si sanatatea oamenilor exista o legatura cit se poate de directa. Acesta ar putea fi un ultim argument, suficient de convingator pentru a pastra si ingriji natura din jurul nostru.

2. Identificati sursele naturale si antropogene, care conduc la degradarea mediului in localitatea natala. Completati tabelul:

Surse de poluareEfectele poluariiSolutii de remediere

Unitatile de transportRidicarea nivelului de - CO- _2 in atmosfera, contribuind la procesul de incalzire globala, dar si provocind diverse maladii pulmonare populatiei. Deasemenea participa la formarea poluarii acustice.Folosirea preponderenta a transportului public nepoluant (troleibuze, tramvaiuri, trenuri electrice).

Instalarea unor filtre performante la iesirea gazelor de esapament.

Plantarea copacilor pe marginile drumurilor.

Uzinele si fabricileEmanarea in apa si aer a compusilor chimici, bacteriilor, in cantitati mari, provocind moartea organismelor sau mutatii ale acestora. Creste pericolul imbolnavirii populatiei, sursa fiind apa poluata sau aerul.Constructia institutiilor industriale in teritorii izolate, la distante considerabile de asezarile populatiei.

Instalarea unor filtre la scurgerea apelor reziduale.

Prelucrarea, filtrarea prealabila a apelor reziduale inaintea scurgerii acestora in ape.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protejarea mediului in localitatea natala.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2011
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 302 cuvinte
Nr caractere:
6 867 caractere
Marime:
38.29KB (arhivat)
Publicat de:
Sonia Rotaru
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
mediu, ecologie, protectie, poluare, apa, aer, soluri
Predat:
Liceul Teoretic Minerva din Chisinau , Moldova
Clasa:
a 12-a
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Profesorului:
Ţapu Angela
Sus!