Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Marocul tara araba, africana si mediteraneana, situata la confluenta marilor civilizatii ce s-au succedat si intrepatruns cu repeziciune in lumea arabo-berbera a Maghrebului constituie o reusita simbioza intre maretia trecutului si imperativele prezentului.

Marocul leagan al unui trecut ce se masoara in secole si milenii ofera vizitatorului decorul grandios al vestigiilor, picturile rupestre din regiunile presahariene sau Atlasul Mare, civilizatia desertului, monumentele artei islamice in care rafinamentul se imbina cu maretia, arta si folclorul cu originalitatea etalata in numeroase centre urbane si rurale.

Faurindu-si istoria si definindu-si personalitatea in spatiul limitat de Mediterana, Atlantic, triplul lant al Atlasului invaluit in legenda si nisipul Saharei Marocul dezvaluie privirii prestigioase monumente ale civilizatiei, precum si farmecul inedit al peisajelor. Printr-un paradox al naturii rar intalnit, in aceeasi zi se poate trece prin toate anotimpurile: amatorii sporturilor de iarna pot schia pe pantele inzapezite ale Atlasului, in timp ce iubitorii marii pot face baie in Atlantic, pe plajele Agadirului.

Litoralul mediteranean si atlantic, piscurile inzapezite ale Atasului, creasta Rifului cu vestitele sale paduri de cedri, ineditul oazelor presahariene, varietatea florei si faunei, pitorescul oraselor prefigureaza un atragator itinerar turistic ce ofera vizitatorului imagini sugestive asupra frumusetii tarii, a transformarilor innoitoare prin care trece Marocul.

Marturiile milenarei civilizatiile si insemnul noului apar aproape pretutindeni. Dar, inainte de toate in capitalele imperiale FES, MEKNES, RABAT- nume cu adanci rezonante in istoria mai veche si mai noua a Marocului.

FES fondata in secolul al IX-lea este un important centru cultural si religios al occidentului musulman. Oras al culturii si al credintei, pastrator al comorilor de arta islamica, el adaposteste Moscheea Al Qaraouiyyine, cel mai reprezentativ monument de arta islamica din nordul Africii nu numai pentru vechimea sa de unsprezece secole si pentru dimensiunile sale gigantice ci mai ales pentru stilul arhitectural si neasemuitele sale decoratii interioare. Moscheea este sediul renumitei universitati musulmane si al bibliotecii, celebra pentru manuscrisele sale de mare valoare, veritabil tezaur al culturii islamice.

Marrakech perla Sudului, orasul muzeu, capitala a imensului imperiu al dinastiilor almohada (secolele XII XIII) si saadina (secolele XVI XVII), oras in inima unei imense paduri de palmieri. Intinsele paduri de portocali, lamai, maslini, piersici si trandafiri, monumentele istorice, viata tumultuoasa a sukurilor (pietelor), activitatea neintrerupta a artizanilor, traditionalul festival folcloric al lunii mai fac gloria acestei capitale a Sudului, aplecate spre imensitatea spatiului saharian.

MEKNES orasul ce va intrerupe traditia istorica a succesiunii celor doua capitale (FES si MARRAKECH) odata cu ...

Bibliografie:

1. Marcu, Ghe., Maroc, Ed. Stiintifica si Enciclopedica, Bucuresti, 1995

2. Monteil, V., Maroc - PETITE PLANETE, Edition du Seuil ,1993

3. Matei, H., s.a., Statele lumii - mica enciclopedie, Ed. Meronia, Bucuresti, 1994

4. Rodinson, M., Les arabes, Ed. Presses Universitaires de France, Paris, 1991

5. Sasu, C., Management international, Ed. Gheorgheni, Harghita, 2003

6. w.w.w.encarta.com

7. w.w.w.morocco.com

8. w.w.w.focus.com

9. w.w.w. worldatlas.com

10. w.w.w.geografic.com

11. w.w.w.globalforum.ma

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Maroc.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
7 908 cuvinte
Nr caractere:
50 414 caractere
Marime:
80.66KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
maroc, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!