Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Impactul firmelor de consultanta manageriala in crearea si dezvoltarea competentelor clientilor

Japonia este o tara prin excelenta insulara, situata in nord-vestul oceanului Pacific. Japonia este fara indoiala statul care a inregistrat cea mai rapida tranzitie de pe glob de la o putere medievala la una moderna.

In ceea ce priveste asezarea geografica, nipon teikoku(tara soarelui rasare) se intinde pe o suprafata de 2400 km , in arhipelagul nipon.

Este compus din 4 mari insule: Honshu, Shikoku, Kyushu si Hokkaido la care se adauga inca 4000 de insule mai mari sau mai mici. La acestea se mai adauga arhipelagul Ryukyu cu insula principala Okinawa , realipita patriei la 15 mai 1972.

Japonia este a doua putere economica a lumii, dupa S.U.A.. Din acest punct de vedere Japonia ocupa primul loc in lume in ceea ce priveste productia de otel, industria de constructie a navelor oceanice si a autoturismelor si locul 2 pe glob in ceea ce priveste industria de prelucrare a petrolului.

Japonia este una dintre cele mai populate tari ale lumii. Populatia este de 126,1milioane locuitori,avand o densitate de 333,8 locuitori/km2 (locul7). Dupa numarul de locuitori, Japonia ocupa locul 6 in lume, dupa China, India, Statele Unite ale Americii, Indonezia si Federatia Rusa.

In prezent, orasele japoneze se caracterizeaza printr-un amestec de trasaturi traditionale si stil american,indraznet si puternic. In Japonia se gasesc peste 150 de orase cu peste 100.000 locuitori si 7 metropole cu peste 1 milion de oameni fiecare, dintre care un megalapalopolis, orasul-port-capitala,

Tokyo, cu o populatie de 11,8 milioane de locuitori si formeaza cu regiunea inconjuratoare si orasele invecinate: Yokohama, Yokosuke, Kowasaki si Chiba-cea mai intinsa aglomeratie urbana din Asia-peste 16 milioane locuitori-si una dintre cele mai mari din lume. Aproape jumatate din populatie traieste in megalopolisul Tokio-Osaka-Nagoya din sud-estul insulei Honshu.

Principalele orase ale Japoniei sunt: Tokio, Yokohama, Nagoya, Osaka, Kobe, Kioto, Kawasaki, Sapporo, Hiroshima, Fukuoka, Sendai. Fiecare dintre ele insumeaza peste 1 milion de locuitori. Toate aceste orase inglobeaza aproximativ 45% din locuitorii tarii.

Tokyo este capitala tarii si in acelasi timp cel mai mare oras al Japoniei. Este un megalapalopolis. Tokio- " capitala rasariteana " , capitala "tarii soarelui rasare" incepand cu 1869, s-a transformat intr-o stralucita metropola.

Orasul a avut de suferit de pe urma cutremurului din 1923 si a bombardamentelor din perioada 1942-1945. In ultimele trei decenii , au aparut zgarie-norii-primul fiind Kasumigaseki Building , cu 36 de etaje , inaugurat in 1968-grupati in mare parte in cartierul Shinjuku.

Tokyo polarizeaza ansamblul industrial Keihin (Yokohama, Kawasaki, Chiba) care asigura 27% din puterea industriala a tarii. Cartierul general al afacerilor comerciale, in mare parte asemanator celor al marilor orase americane este Kanda, sediul marilor banci si al marilor societati comerciale din domeniilor constructiilor navale, masinilor electronice, autoturismelor.

Cea mai impunatoare constructie o reprezinta turnul televiziunii avand 334 m, in partea de vest a orasului.

In centrul orasului se gasesc posta, ministerele, gara centrala, precum si palatul imperial imprejmuit de ziduri medievale si santuri de apa.in partea de nord se desfasoara cartierul universitatilor Merji si Nihon, muzeul transporturilor si marele parc Ueno-cu Universitatea Tokio, numeroase muzee si gradina zoologica. in estul orasului se gaseste Templul Kannon datand din secolul al-xviii-lea si parcul de distractii Asakusa.

In sudul cartierului general se afla parcul Hibya cu cladirea curtii supreme, iar inspre sud-est vestita Ginza, cartierul luxului, hotelurilor si magazinelor universale moderne. Aici se aliniaza cunoscuta strada "Harumi", iluminata feeric. In contrast cu acest cartier, se afla cartierul Shinjuku denumit "sfarsitul lumii", un cartier unde predomina mizeria si saracia nu cu mult timp in urma. acum, insa, a devenit un cartier modern cu peste 1 milion de locuitori. Tokio este deasemenea cel mai important centru comercial al tarii , avand peste 400 de institutii de invatamant superior, peste 100 de universitati, 50 de mari biblioteci, academia japoneza(1879), 600 de cinematografe, 2000 de temple.

Bibliografie:

- "Misiune in Tara Soarelui Rasare" - Mitica Detot

- "Japonia Necunoscuta" - Florin Vasiliu - Editura Europa Nova

- "Ghid de conversatie Roman-Japonez" - Georgeta Senas

- "Cele 100 de Minuni ale Lumii" - U.C.R.

- "Atlasul Oraselor de Vis" - Editura Aquila

- ,,Statele Lumii" - Horia Matei

- harti si imagini - internet

- www.adelaidehs.sa.edu.au

- www.nationalgeographic.com

- www.japaneselifestyle.com

- www.japan-guide.com

- www.japantravelinfo.com

- www.wikipedia.com

- www.mlit.go.jp

- www.tourism.jp

- www.itcj.or.jp

- www.seejapan.co.uk

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Japonia.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
48 pagini
Imagini extrase:
48 imagini
Nr cuvinte:
4 963 cuvinte
Nr caractere:
27 799 caractere
Marime:
20.27MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Geografie
Tag-uri:
populatie, relief, cultura, traditii
Predat:
la facultate
Materie:
Geografie
Sus!