Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Situata in Europa Occidentala, Franta are o suprafata de 547. 026 km, respectiv 551. 602 km inluzand si insula Corsica si o populatie de58. 400. 000 de locuitori.

Franta are o larga iesire atat la Oceanul Atlantic, cat si la Marea Mediterana.

Tarmurile sale sunt putin crestate si, in unele locuri, joase si nisipoase.

Germania si Elvetia (E), Italia si Monaco (S-E), Marea Mediterana, Spania si Andora (S), Oceanul Atlantic (V). Frantei ii apartine si insula Corsica din Marea Mediterana.

Relieful Frantei este dezvoltat pe structuri hercinice (unde exista podisuri, munti, josi- care sunt erodati- si campii) si alpine (Alpii si Pirineii). Treapta podisurilor si campiilor situata in jumatatea nordica a Frantei - cuprinde, printre altele: Masivul Central (Massif Central) cu inltimi vulcanice (Puy de Sancy 1. 886 m, Plomb du Cantal 1. 858 m, Puy de Dome- 1. 485 m), inconjurat de suprafete mai joase, sub 1. 000 m, larg valurite (Marche, Limou-sin) si continuate spre S-E de culmile Cevennes (altitudine maxima 1. 702 m ce domina valea larga a fluviului Rhone. Masivul Armonican (Massif Armonicain) hercinic in partea de N-V (Bretagne, Normandie). Podisul Ardeni (Ardennes) situat in partea de N-E, la granita cu Belgia.

Bazinul parizian (Bassin parisien) in partea central-nordica, cea mai mare unitate naturala a Frantei, cu relief tipic de cueste, depresiuni si suprafete structurale in est, cu o zona joasa, drenata de Loire si afluentii sai in sud si suprafate din creta acoperite de loess si argila in nord.

Bazinul aquitanian (Bassin aquitain) in sud-vest, cu podisuri calcaroase in est si nord (Perigord, Quercy, Charente) si o campie nisipoasa (Landes de Gascogne) in vest, de-a lungul tarmului golfului Biscaya.

Treapta muntoasa include: Muntii Alpi (altitudinea maxima de 4810 m pe varful Mont Blanc, aflat pe granita cu Italia), cu vai adanci si relief glaciar tipic (ghetari, lacuri, creste ascutite, vai), situati in partea de S-E a tarii. Aceasta este cea mai mare inaltime de pe continentul european, cu exceptia Muntilor Caucaz, de la granita cu Asia. Muntii Pirinei, semeti si ei, se afla in sud-vestul tarii (cu altitudinea maxima de 3. 404 m in Pic d Aneto si 3. 355 m pe Mont Perdu) formand un fel de zid intre Franta si Spania, au o masivitate accentuata.

Muntii Jura, la granita cu Elvetia, in nordul lacului Geneva, avand pe varful Cret de la Neige altitudinea de 1. 723 m. Muntii Vosgi, situati in estul tarii, au caracter disimetric, mai abrupti spre campia Alsaciei, avand altitudinea maxima de1. 424 m pe Ballon de Guebwiler. Corsica insula a Marii Mediterane a devenit parte integranta a Frantei in 1. 768. Are o suprafata de 8. 680 km si 250. 000 locuitori.

Situata la 180 km in sud-estul orasului Nisa, Corsica are un relief accidentat, mai inalt in N-V, unde inaltimea maxima ajunge la 2. 710 m pe varful Monte Cinto, iar in partea estica se afla o campie litorala fertila (Plaine d Aleria). Numai aceasta parte, ce reprezinta ...

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Franta.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 492 cuvinte
Nr caractere:
25 992 caractere
Marime:
22.35KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
franta, paris
Predat:
la liceu
Sus!