Buenos Aires

Extras din proiect:

Buenos Aires este capitala Argentinei, fiind in acelasi timp si cel mai important oras al tarii. A fost fondat de catre colonistii spanioli, in 1536, urmand apoi o distrugere a acestuia de catre indieni si refondat in 1580. Dezvoltarea orasului a fost conditionata de situarea acestuia in estuarul La Plata.

Din secolul XVII si pana la jumatatea secolului XVIII, orasului Buenos Aires i s-a interzis comertul cu tari straine, localitatea devenind un centru de contrabanda, deoarece spaniolii nu considerau orasul la fel de bogat precum Lima. Orasul se dezvolta indeosebi de la inceputul secolului XX, datorita emigratiilor masive.

Spre sfarsitul secolului XIX si inceputul secolului XX, orasul devine centrul cel mai cel mai important pentru comert acesta fiind un important port al intregii Americi Latine. si astazi comertul continua sa joace un rol important in economia regiunii. Majoritatea exporturilor din agricultura cat si majoritatea importurilor aceste tari, trec prin portul Buenos Aires.

Atat de-a lungul timpului cat si in prezent acest oras port a fost un punct de plecare in industria Argentinei cat si in comertul general al Americii Latine, contribuind in mod deosebit la dezvoltare zonei din toate punctele de vedere. Complexul portuar exporta de asemenea minereu uscat si lichid. Aproximativ 13 mil. tone de marfa sunt transportate anual. Numarul navelor care tranziteaza portul ajunge la o medie de 750/an.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Buenos Aires.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Marime:
3.23MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Geografie
Tag-uri:
argentina, localizare, populatie
Predat:
la liceu
Profil:
Umanist
Specializare:
Filologie
Sus!