Circuitul de termoficare

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Cap 1. Sistemul de termoficare - in care am pus rol sunt de termoficare , elevului lui componente si amplasarea surselor de energie electrica si termica.
Cap 2. Centri de termofobara - in care am pus principii tipurile de amplasare a centralelor de termo.
Cap 3. Pentru termice - nu definitia si cand pe care tre sa le intre pe termice pentru ca s-a finalizat TSM.
ul de termoficare.

Extras din proiect:

I.a. Generalitati

Industria este consumatorul cel mai important de energie la nivelul economiei nationale. Structura industriei,a productiei industriale,precum si dinamica acesteia corecteaza consumul de energie si in mod continuu tinand cont si de evolutiile tehnologice permanente.

Analiza energetica fiecarei ramuri industriale,pana la nivelul de proces agregat trebuie facuta atat pe seama consumului direct de energie si combustibil cat si a celui indirect aferent producerii de materii prime si materiale ce intra in procesele tehnologice.

Odata stabilite cerintele de energie se pot analiza posibilitatile de acoperire a acestora,prin intocmirea balantei combustibil-energie.

O astfel de analiza inseamna de fapt determinarea eficientei utilizarii combustibilului deci aprecierea economica multilaterala a fiecareia , tinand seama de limitarea resurselor,chiar in conditiile unor mecanisme de economiei de piata.

Privita ca sistem, termoenergetica este formata din trei subsisteme care cuprind producerea , transportul , distributia si utilizarea energiei termice.

Cele trei subsisteme nu pot fi delimitate exact si tratate individual , deoarece intre ele exista legaturi bienivoce.

Astfel , daca in instalatia de distributie (sau de consum) se utilizeaza acumulatori de caldura sau alte instalatii pentru preluarea varfurilor de consum , acesta influenteaza direct conceptia de proiectare si functionare a instalatilor de producere.

In general se poate spune ca primele doua subsisteme au rolul de a asigura la locul de consum de energie (sau purtatorii de energie) necesari , in conditiile de siguranta cerute.

I.b.Elementele sistemelor de termoficare

Un sistem de termoficare consta din ansamblul instalatilor de producere combinata a energiei electrice si termice , precum si din instalatiile de transport , de distributie si de utilizare a caldurii.

Structura sistemelor de termoficare este influentata de tipul acestora , care dupa natura necesarul de caldura acoperite pot fi urbane , industriale sau mixte.

De mentionat ca in realitate , practic , nu se intalnesc sisteme de termoficare pur industriale , deoarece , in marea majoritate a cazurilor , pe langa consumurile tehnologice se acopera si necesarul de caldura pentru incalzire , ventilatie si preparare a apei calde.

Un sistem de termoficare cuprinde

centrala sau centralele de termoficare care constituie principalele instalatii de producere ,

centrale termice si eventualele instalatii de verificare a resurselor energetice secundare industriale sau a deseurilor menajere , care sunt integrate in sistem ,

- reteaua de termoficare constituita din magistralele de transport si conductele de distributie , inclusiv derivatiile spre consumatori ,

- puncte termice folosite pentru transferul caldurii catre instalatiile consumatorilor si care constituie elementele de legatura dintre acestea si reteaua de termoficare.

In afara de aceste elemente , in structura sistemului de termoficare mai pot intra statii termice urbane . statii intermediare de pompare , transformatoare de abur . statii de epurare si pompare a condensatorului returnat la centrala de termoficare.

I.c.Amplasarea surselor de energie electrica si termica

La alegerea solutiilor rationale de alimentare cu energie a intreprinderilor industriale , trebuie tinut seama in primul rand de faptul ca acestea necesita mari cantitati de caldura la nivelele termice diferite , atat in scopuri tehnologice , cat si pentru incalzire , ventilatie si alimentare cu apa calda.

Factorii care influenteaza solutia adaptata pentru alimentarea de energie a intreprinderilor industriale sunt

Amplasarea intreprinderii industriale date , in raport cu limitele sistemului energetic.

In acest caz , solutia rationala de alimentare cu energie a Intreprinderii este determinata de schema alimentarii sale cu caldura , pornindu-se de la conditiile satisfacerii optime a consumului termic.

Bibliografie:

1.Athanasovici V - termoenergetica industriala si de termoficare , editura didactica si pedagogica , Bucuresti , 1981.

2.Athanovici V - utilizarea caldurii in industrie , editura termica , Bucuresti , 1995.

3.Bejan A - Advanced Enginering Thermodynamic , John Wilbi & Sana , New York , 1988.

4.Carabogdan Gh - instalatii termice industriale , editura tehnica , Bucuresti , 1978.

5.Dinulescu c - Analiza termodinamica a schemelor centralelor electrice , editura academiei , Bucuresti , 1967.

6.Motoiu C - Centralele termo si hidraulice , editura didactica si pedagogica , Bucuresti , 1979.

7.Rotariu M , Voinea E - studiul regimurilor de functionare ale turbinelor de termoficare , al 3 lea simpozion de optimizare a dezvoltarii si exploatarii instalatilor energetice , Iasi , 1991.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Circuitul de termoficare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
11 pagini
Imagini extrase:
11 imagini
Nr cuvinte:
2 494 cuvinte
Nr caractere:
14 082 caractere
Marime:
98.26KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Fizică
Tag-uri:
circuit, Fizica
Predat:
la liceu
Sus!