Proiect de intervenție

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1. Titlu

'Inca o Speranta !'

2. Locul de desfasurare

Judet Iasi, oras Iasi

3. Suma totala a proiectului

Bugetul se exprima in Euro

% din suma totala

Contributia partenerilor 21147,5 33,55%

Contributia solicitata 41878,9 66,44%

Total 63026,4 100%

4. Rezumat

Acest proiect are in vedere urmatoarele obiective: realizarea unui centru de informare, consiliere si dezintoxicare a tinerilor consumatori de droguri din judetul Iasi, lansarea unor campanii mass-media de combatere a consumului de droguri, dezvoltarea unei retele de voluntari, cunoasterea de catre tinerii din scolile/liceele din judetul Iasi a tuturor categoriilor de droguri si riscurile consumului acestora.

Grupul tinta il reprezinta tinerii din scolile/liceele din judetul Iasi dar si intreaga comunitate din acest judet care va fi informata despre riscurile consumului de droguri.

Proiectul se deruleaza pe o perioada de 10 luni, incepand cu luna august si finalizandu-se in luna mai. Pentru atingerea scopurilor si obiectivelor pe care si le propune proiectul pot fi folosite mai multe strategii. Intr-o prima se vor semna contracte de parteneriat cu Primaria din Iasi, cu AJOFM (Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca). Astfel, consiliul local va fi cel care va gasi un spatiu in care sa se poata infiinta Centrul 'Speranta'. Spatiul va fi renovat si utilat cu toate cele necesare unei bune desfasurari a activitatii. Vom angaja personal calificat in vederea atingerii scopului propus. Vom incerca sa incheiem contracte cu mass-media locala pentru lansarea de programme, articole, reportaje, etc. De asemenea, vom dezvolta o retea de voluntari care se va implica in programe antidrog, vor fi organizate traininguri pentru voluntari. Se vor elabora programe de informare a tinerilor din scolile/liceele din judetul Iasi cu scopul cunoasterii tuturor categoriilor de droguri si riscurile consumului acestora.

Centrul is va continua activitatea si dupa trecerea celor 10 luni in care se deruleaza proiectul.

5. Obiective

Nr.crt. Obiectiv

1 Realizarea unui centru de informare, consiliere si dezintoxicare a tinerilor consumatori de droguri din judetul Iasi.

2 Lansarea unor campanii mass-media de combatere a consumului de droguri prin programe, articole, reportaje pe aceasta tema.

3 Dezvoltarea unei retele de voluntari prin care se doreste implicarea in programe antidrog.

4 Cunoasterea de catre tinerii din liceele din judetul Iasi a tuturor categoriilor de droguri si riscurile consumului acestora, la sfarsitul proiectului.

6. Justificare

6.1. Argumentati de ce este necesar proiectul propus

Consumul de droguri a depasit la ora actuala stadiul de simplu fenomen. Deja reprezinta o problema sociala aproape imposibil de combatut. In prezent se poate vorbi de o piata interna a drogurilor, cu filiere de distributie bine organizate si o oferta considerabila (heroina, marijuana si hasis, cocaina, etc.).

Consumatorii de droguri sunt din ce in ce mai tineri si din ce in ce mai numerosi. In Romania, media de varsta a consumatorilor de droguri a scazut in ultimii 2 ani de la 25-30 de ani la 15 ani.

Multi oameni nu cunosc efectele dezastruase ale consumului de droguri, mai ales a dependentei si tocmai de aceea este important ca populatia, in special tinerii, sa constientizeze gravitatea situatiei. Ce poate fi mai ingrijorator sa vezi cum un

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de Interventie.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
55 pagini
Imagini extrase:
55 imagini
Nr cuvinte:
14 338 cuvinte
Nr caractere:
80 463 caractere
Marime:
71.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Filosofie
Tag-uri:
droguri, consiliere, consecinte
Predat:
Facultatea de Filosofie si Stiinte Social-Politice , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Filosofie
An de studiu:
II
Profesorului:
Lect.Dr. Ştefan Cojocaru
Sus!