Instalații frigorifice

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Vaporizarea este procesul termodinamic prin care agentul frigorific isi schimba

starea de agregare din lichid in vapori, absorbind caldura de la sursa rece, reprezentata de

mediul racit (aerul sau un agent termic lichid). In vaporizator, este realizat efectul util al

instalatiilor frigorifice. Procesul de vaporizare va fi analizat in continuare, separat pentru

cazul realizarii acesteia in interiorul tevilor si separat pentru cazul realizarii acesteia in

spatiul dintre tevi si manta al vaporizatoarelor.

De regula, vaporizarea este realizata in interiorul tevilor, in aparate construite din

serpentine, destinate racirii aerului sau racirii lichidelor, respectiv in spatiul dintre un

fascicul de tevi si manta, in aparate de constructie multitubulara, cel mai adesea orizontale,

destinate racirii lichidelor.

Se observa ca racirea aerului, sau eventual a altor gaze, poate fi realizata numai prin

vaporizarea agentului frigorific in interiorul tevilor, iar racirea lichidelor poate fi realizata

atat prin vaporizarea agentului frigorific in interiorul tevilor, cat si prin vaporizarea acestuia

intre tevi si manta.

Daca in timpul vaporizarii agentului frigorific in spatiul dintre tevi si manta, prin

interiorul tevilor circula apa, aceasta poate fi racita cel mult pana in apropiearea

temperaturii de 0?C, pentru evitarea inghetarii la interiorul tevilor. Formarea ghetii in

procesele de racire a apei, este permisa numai la exteriorul tevilor, in bazine prevazute cu

serpentine in care vaporizeaza agentul frigorific.

Daca se doreste racirea lichidelor la temperaturi negative, vor trebui utilizate alte

substante in locul apei. De obicei se utilizeaza solutii apoase de tip antigel, sau saramuri,

toate avand temperaturi de solidificare negative. In tehnica frigului, aceste substante sunt

denumite generic agenti frigorifici intermediari.

Vaporizarea in interiorul tevilor

Racitoare de aer

Procesul de vaporizare este reprezentat in figura 1, unde se observa ca in interiorul

tevilor, cantitatea de lichid se reduce treptat spre iesirea agentului frigorific din aparat. Ultima

portiune a serpentinei, este integral umpluta de vapori.

Fig. 1. Procesul de vaporizare

Schema de principiu a unui racitor de aer, este prezentata in figura 2. Agentul

frigorific provenit de la ventilul de laminare, intra in aparat sub forma de vapori umezi (v.u.)

(amestec de lichid si vapori saturati) si iese din aparat sub forma de vapori supraincalziti

(v.si.). Aerul la intrarea in vaporizator (a.i.) este cald, iar la iesirea din acesta (a.e.) devine

rece, deoarece in racitor, aerul cedeaza caldura preluata de agentul frigorific. Presiunea

agentului frigorific in vaporizator, este considerata constanta si are valoarea presiunii de

vaporizare p0. Aceasta ipoteza este corecta in conditiile in care se neglijeaza pierderile de

presiune din vaporizator, datorate curgerii in conditii reale, a agentului frigorific.

Fig. 2. Schema racitorului racit cu aer

Evolutia procesului de vaporizare, in interiorul tevii din care este construita

serpentina vaporizatorului, este prezentata in figura 3.

Fig. 3. Evolutia procesului de vaporizare in tevi

La intrarea in vaporizator (1) titlul vaporilor umezi, este de cca. 15...25%. Aceasta

stare poate fi considerata cea de iesire a agentului frigorific din dispozitivul de laminare.

Ponderea vaporilor in amestecul cu lichidul creste continuu, de la intrarea spre iesirea

agentului frigorific (1', 1"). Astfel cantitatea de lichid din teava scade continuu, iar cantitatea

de vapori creste permanent.

Vaporizarea propriu-zisa se incheie odata cu schimbarea starii de agregare a ultimei

picaturi de lichid (2).

Pe toata durata procesului de vaporizare 1-2, temperatura ramane constanta, la

valoarea temperaturii de vaporizare t0, iar vaporii de agent frigorific sunt saturati si se

gasesc in echilibru cu lichidul, care de asemenea este saturat.

Pentru vaporizarea propriu-zisa este utilizata aproximativ 85-90% din suprafata totala

a vaporizatorului.

In ultima parte a suprafetei de transfer termic a vaporizatorului, agentul frigorific aflat

in stare de vapori, continua sa ramana in contact cu aerul cald si astfel va continua sa absoarba

caldura marindu-si temperatura cu cateva grade, ajungand ca la iesirea din aparat sa fie usor

supraincalzit (3). Pentru supraincalzire este utilizata cca. 10-15% din suprafata totala a

vaporizatorului.

Exista particularitati

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Instalatii frigorifice
    • Condensare.pdf
    • Inst. Frigorifice cu Vapori.pdf
    • Inst. Frigorifice.pdf
    • Refrigeration System.pdf
    • Vaporizarea.pdf
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pdf
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
5 fisiere
Pagini (total):
72 pagini
Imagini extrase:
72 imagini
Nr cuvinte:
16 082 cuvinte
Nr caractere:
88 819 caractere
Marime:
2.85MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electrotehnică
Tag-uri:
instalatii, condensare, freon, suprafate termice
Predat:
la facultate
Materie:
Electrotehnică
Sus!