Analiza voltmetrului digital

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE4
1. CAPITOLUL GENERAL5
1.1. Analiza voltmetrului digital pentru laborator la sursa de alimentare25
2. CAPITOLUL SPECIAL.25
2.1. Procesul de sinteza a schemelor principiale25
2.2. Descrierea voltmetrului digital pentru laborator la sursa de alimentare si principiul lui de functionare31
2.3. Descrierea microcircuitelor ICL7107CPL, KP140??1408?,MC34063AP131
3. CAPITOLUL TEHNOLOGIC44
3.1. Calculul cablajului imprimat44
3.2. Elaborarea ghidului pentru utilizator46
4. CAPITOLUL ECONOMIC51
5. PROTECTIA MUNCII51
6. CONCLUZIE51
7. BIBLIOGRAFIE51

Extras din proiect:

Electronica prezinta o ramura a stiintei si tehnicii,care studiaza principiile de functionare si utilizare a diferitor dispozitive electronice si ionice in vid,gaze si semiconductor la suprafete de contact intre diferite medii.

In electronica tehnica dispozitovele electrice si utiliazarea lor tehnica are o mare valuare.

Electronica industriala studiaza utilizarea dispozitivelor in industrie.O ramura noua a electronicei este optoelectronica care se ocupa cu studierea fenomenelor optice care actual are o mare insemnatate in domeniul telecomunicatiilor.

Dezvoltarea electronicii se datoreaza dezvoltarii radiotehnicii,ambele ramuri se dezvolta in strinsa legatura.Se si numesc acele ramuri ca radioelectronica.

Electrnica actuala tinde spre sinctrominiaturizare cit mai mare posibila,pentru a ocupa cit mai putin spatiu,toate elementele unui dispozitiv electronic sunt dispuse pe o placheta,pe suprafata careia si se face unirea intre rodioelemente.Cu asanblarea lor pe placheta,cu proiectarea si producerea acestor cablaje imprimate se ocupa tehnologia echipamentelor radioelectronice.

Tehnologia este o ramura a stiintei,care studiaza si elaboreaza metoda de prelucrare a materiei prime,materialelor si semifabricatelor,folosite in procesul de productie petru obtinerea produselor gata.Tehnologia se numeste si totalitataea de metode si operatii care constuituie partea principala a unui proces de productie,de extractie,de prelucrare,trasportare si depozitare,clasificarea dupa domeniul de productie in care se realizeaza.Exista de exemplu tehnologii de obtinerea a acidului sulfuric,de confectionare a incaltamintei,de confectionare a cablajelor imprimate.Fiecare dintre aceste tehnologii se deosebesc una de alta si consta in rindul lor dintr-o suma de tehnologii ale proceselor de productie.

La proietarea si realizarea cablajelor imprimate se studiaza metodele de depunerea a conductoarelor pe suportul izolant,de gaurire a gaurilor pentru terminalele elementelor,materialele din care se produc suporturile izolante,costul cit mai scazut si calitatea cit mai ridicata.

Totalitatea de instrumente,conductoare matrite menite pentru a deplasa,a fixa, a controla semifabricatele si pesele se numeste echipament tehnologic.El este produs de la uzina,inaite de a incepe incepe productia unor noi masini.Tehnologii intocmesc pentru piesa fisa tehnologica.In ea este indicat succesiunea operatiilor la confectionarea piesei,este aratat traseul ei din sectie in sectie.Acesta fisa circula impreuna cu piesa.

Pentru proctia in masa a pieselor se intocmesc si planuri de operatii in care sunt descrise succesiunea operatiilor si a fazelor de lucru locul de munca a fiecarui muncitor.

Electronica se dezvolta cu pasi rapizi,se elaboreaza noi aparate pentru frecvente mai inalte,puteri mai mari,temperature diferite,dar de dimensiuni mult mai mici.

O mare atentie se acorda sigurantei inalte,duratei de viata,stabilitate,rezistenta mecanica,rezistenta la temperatura si stabilitate la radiatie.Mai ales rapid se dezvolta microelectronica cuantica.O parte din ramurile electronicii capata o aplicatie tot mai mare.

Tehnologia este baza procesului de productiei,fara ea este imposibila dezvoltarea industriei moderne.

Bibliografie:

1.,,Tehnologie electronica" - Catuneanu.

2.,,??????????????? ???????????????? ??????" - ???????? ?. ?.

3.,,?????????? ???????????? ???" - ???????? ?. ?.

4.,,??????????????? ??????????? ???" - ???????? ?. ?.

5.www. facultate.regielive.ro.

6.www. cxem.net.

7.www.paius.go.ro.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza voltmetrului digital.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
40 pagini
Imagini extrase:
40 imagini
Nr cuvinte:
6 575 cuvinte
Nr caractere:
39 844 caractere
Marime:
756.87KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
electronica, voltmetru
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!