Analiza frecvențmetrului până la 1GHz

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE4
1. CAPITOLUL GENERAL5
1.1. Analiza Frecventmetrului pina la 1 GHz25
2. CAPITOLUL SPECIAL.25
2.1. Procesul de sinteza a schemelor principiale25
2.2. Descrierea Frecventmetrului pina la 1 GHz si principiul lui de functionare31
2.3. Descrierea microcircuitelor PIC16F48, SAB645631
3. CAPITOLUL TEHNOLOGIC44
3.1. Calculul cablajului imprimat44
3.2. Elaborarea ghidului pentru utilizator46
4. CAPITOLUL ECONOMIC51
5. PROTECTIA MUNCII51
6. CONCLUZIE51
7. BIBLIOGRAFIE51

Extras din proiect:

Electronica prezinta o ramura a stiintei si tehnicii, care studiaza principiile de functionare si utilizare a diferitor dispozitive electronice si ionice in vid, gaze si semiconductoare la suprafete de contact intre diferite medii.

In electronica tehnica dispozitovele electrice si utiliazarea lor tehnica are o mare valoare.

Electronica industriala studiaza utilizarea dispozitivelor in industrie. O ramura noua a electronicii este optoelectronica care se ocupa cu studierea fenomenelor optice care actual are o mare insemnatate in domeniul telecomunicatiilor.

Dezvoltarea electronicii se datoreaza dezvoltarii radiotehnicii, ambele ramuri se dezvolta in strinsa legatura. Se si numesc acele ramuri ca radioelectronica.

Electronica actuala tinde spre sincrominiaturizare cit mai mare posibila, pentru a ocupa cit mai putin spatiu, toate elementele unui dispozitiv electronic sunt dispuse pe o placheta, pe suprafata careia si se face unirea intre rodioelemente. Cu asamblarea lor pe placheta, cu proiectarea si producerea acestor cablaje imprimate se ocupa tehnologia echipamentelor radioelectronice.

La proietarea si realizarea cablajelor imprimate se studiaza metodele de depunere a conductoarelor pe suportul izolant, de gaurire a gaurilor pentru terminalele elementelor, materialele din care se produc suporturile izolante, costul cit mai scazut si calitatea cit mai ridicata.

Totalitatea de instrumente, conductoare matrite menite pentru a deplasa, a fixa, a controla semifabricatele si piesele se numeste echipament tehnologic. El este produs de la uzina, inaite de a incepe productia unor noi masini. Tehnologii se intocmesc pentru piesa fisa tehnologica. In ea este indicata succesiunea operatiilor la confectionarea piesei, este aratat traseul ei din sectie in sectie. Aceasta fisa crcula impreuna cu piesa.

Pentru protectia in masa a pieselor se intocmesc si planuri de operatii in care sunt descrise succesiunea operatiilor si a fazelor de lucru la locul de munca a fiecarui muncitor.

Electronica se dezvolta cu pasi rapizi, se elaboreaza noi aparate pentru frecvente mai inalte, puteri mai mari, temperaturi diferite, dar de dimensiuni mult mai mici.

O mare atentie se acorda sigurantei inalte, duratei de viata, stabilitate, rezistenta mecanica, rezistenta la temperatura si stabilitate la radiatie. Mai ales rapid se dezvolta microelectronica cuantica. O parte din ramurile electronicii capata o aplicatie tot mai mare.

In ultimii ani, odata cu dezvoltarea tehnologiilor de fabricare a dispozitivelor electronice si microelectronice au crescut si cererile cit mai pretentioase din partea utilizatorilor, asa dar procesul de asamblare a dispozitivelor electronice a devenit foarte calitativ si este facut la un nivel destul de inalt.

In continutul diplomei vor intra urmatoarele capitol:

Capitolul I - Capitolul general - in care se analizeaza frecventmetrul de pina la 1 GHz;

Capitolul II - Capitolul special - in care se descrie procesul de sinteza a frecventmetrului, se descrie principiul de functionare, se descriu microcircuitele utilizate: PIC16F84 si SAB6456.

Capitolul III - Capitolulul tehnologic - se elaboreaza calculul cablajului imprimat si se elaboreaza ghidul pentru utilizator.

Capitolul IV - Capitolul economic - se calculeaza costul dispozitivului.

Bibliografie:

Tehnologie electronica" - Catuneanu.

2.,,??????????????? ???????????????? ??????" - ???????? ?. ?.

3.,,?????????? ???????????? ???" - ???????? ?. ?.

4.,,??????????????? ??????????? ???" - ???????? ?. ?.

5.www. facultate.regielive.ro.

6.www. cxem.net.

7.www.paius.go.ro.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza frecventmetrului pana la 1GHz.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
43 pagini
Imagini extrase:
43 imagini
Nr cuvinte:
7 892 cuvinte
Nr caractere:
44 583 caractere
Marime:
635.36KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Electronică
Tag-uri:
semnale, frecventa, circuite
Predat:
la facultate
Materie:
Electronică
Sus!