Ingineria Sistemelor Soft - Robotul ASIMO

Extras din proiect:

Povestea lui ASIMO a pornit odata cu viziunea pe care au avut-o specialistii de la Honda Research Institute Japan, de a crea cel mai performant robot ce poate interactiona cu fiinta umana.

Rezultatul este unul cu totul spectaculos. ASIMO este primul robot umanoid. El poate sa danseze, sa alerge, sa urce scarile, poate recunoaste voci, chipuri si chiar sa raspunda la intrebari simple. ASIMO reprezinta incununarea zecilor de ani de munca de cercetare in tehnologia Brain Machine Interface (BMI), fiind in acelasi timp, alaturi de cele mai noi motoare hibrid, varful de lance al produselor Honda de ultima generatie, ce au pornit sa cucereasca lumea.

Munca de cercetare a Honda in robotica umanoida a inceput acum aproape un sfert de secol, iar 14 ani mai tarziu, pe 31 Octombrie 2000, ASIMO a fost creat. De la dezvaluirea sa la Universitatea Tehnica din Darmstadt in iunie 2003, ASIMO a inspirat, educat si influentat mii de oameni din regiune si a fost aclamat atat de ingineri cat si de oameni de stiinta.

ASIMO face parte din programul Honda pe termen lung de cercetare si dezvoltare in robotica si mobilitate umana. Scopul Honda este de a dezvolta un robot care va fi capabil sa ajute oamenii in viata de zi cu zi; un robot care va prelua unele dintre sarcinile care ne-ar ajuta sa avem o viata mai usoara si mai placuta.

Recunoscut de catre multi academicieni de top ca fiind un pas important inainte in domeniul roboticii umanoide, ASIMO a fost introdus pentru prima data in comunitatea stiintifica europeana la un simpozion intitulat "From High Tech to Intelligence - The Challenge of Humanoid Robots" tinut la Universitatea Tehnica din Darmstadt pe 30 Iunie 2003.

Europa insasi, prin intermediul Institutului European de Cercetari Honda, are o contributie majora la dezvoltarea generatiilor urmatoare de ASIMO, care este axata pe imbunatatirea inteligentei robotilor. Institutul de Cercetare Honda (Europa), cu sediul in Offenbach, Germania, lucreaza in prezent in parteneriat cu 17 universitati europene si centre de cercetare in domeniul sistemelor inteligente si a inteligentei cognitive.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ingineria Sistemelor Soft - Robotul ASIMO.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Nu
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Marime:
1.00MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Electronica și Automatizări
Tag-uri:
robot, inginerie, electronica
Predat:
la liceu
Sus!