Tehnician în activități economice

Extras din proiect:

Tema proiectului meu Contabilitatea veniturilor face parte integranta din domeniul pregatirii profesionale pentru specializarea de De-a lungul celor patru ani de studiu am abordat diverse module de pregatire in domeniutehnician in activitati economice.

, dar calitatile mele si-au gasit aplicabilitate in spatiul contabilitatii datorita efortului depus asupra notiunilor contabile.Veniturile reprezinta expresia valorica a productiei stocate si livrate. Similar cheltuielilor, veniturile au o mare diversitate, dar pot fi identificate cel putin patru modalitati de aparitie a lor.

Contabilitatea, ca activitate specializata in masurarea, evaluarea, cunoasterea, gestiunea si controlul activelor, datoriilor si capitalurilor proprii, precum si a rezultatelor obtinute din activitatea persoanelor juridice si fizice trebuie sa asigure inregistrarea cronologica si sistematica, prelucrarea, publicarea si pastrarea informatiilor cu privire la pozitia financiara, performanta financiara si fluxurile de trezorerie, atat pentru cerintele interne ale acestora, cat si in relatiile cu investitorii prezenti si potentiali, creditorii financiari si comerciali, clientii, institutiile publice si alti utilizatori. Contabilitatea financiara si contabilitatea de gestiune reflecta diferit veniturile si cheltuielile. Astfel contabilitatea financiara evidentiaza veniturile si cheltuielile dupa natura lor, iar contabilitatea de gestiune inregistreaza cheltuielile pe destinatii prin colectarea si repartizarea lor pe obiectul calculatiei in scopul determinarii costului de productie al acestuia.

Veniturile reprezinta bunuri materiale sau sume de bani care revin unei persoane fizice sau juridice in procesul repartitiei si care sunt generate de desfasurarea unei activitati, din exploatarea unui teren, din plasarea unui capital. Intr-o alta conceptie veniturile reprezinta cresteri ale beneficiilor economice care pot aparea sau nu ca rezultat din activitatea curenta, dar nu difera ca natura de veniturile din aceasta activitate.

Dupa gradul de realizare veniturile sunt de doua feluri:

venituri potentiale sunt acelea care au in sine conditiile de a fi realizate, care exista ca probabilitati, cum ar fi veniturile din productia stocata;

veniturile certe sunt venituri sigure, generate de livrarea semifabricatelor, produselor finite, marfurilor, lucrarilor executate si serviciilor prestate pentru terti, precum si acelea rezultate din vanzarea unor titluri de participare sau de trezorerie.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Tehnician in Activitati Economice.pptx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
pptx
Diacritice:
Da
Nota:
4/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
27 pagini
Marime:
199.32KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Economie
Tag-uri:
Economie, profesie, studiu, productie
Predat:
la liceu
Sus!