Proiect de specialitate economico - financiar

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Activitatea intensa a oricarei intreprinderi, buna cunoastere a evolutiei si performantelor acesteia, ca rezultat al activitatii, a scopurilor si obiectivelor urmarite de manageri transforma analiza economico-financiara intr-o disciplina de importanta hotaritoare atit pentru formarea unor economisti bine pregatiti, cit si pentru specialistii din domeniul financiar-bancar. Analiza economico-financiara, ca disciplina de specialitate este destul de actuala, deoarece presupune studiul permanent al performantelor economico-financiare, insusirea unui ansamblu de metode si tehnici de analiza, cunoasterea procesului de formare si, mai ales, identificarea masurilor in evolutia fenomenelor si proceselor economice si financiare.

In economia de piata, analiza economico-financiara este instrument de baza al managerilor in abordarea deciziilor si supravegherea activitatii desfasurate in scopul cresterii eficientei. Activitatea de analiza economico-financiara se aplica pe larg atit in Republica Moldova, cit si in strainatate si valorifica experienta activitatii de peste o jumatate de secol. In primul capitolul care se numeste Bazele teoretice privind rolul analizei economico-financiare in procesul gestiunii financiare are loc relatarea detailata a continutului analizei economico financiare.

Aici se dezvaluie notiunile generale si esenta analizei economico financiare.

Acesta include definitii, clasificari, caracteristica modelelor utilizate etc.

Capitolul II relateaza analiza SRL SIDAL GRUP mai amanuntita a rezultatelor pe care le obtine. Acest rezultat poate fi atit profit cit si pierdere, astfel scopul fiecarei intreprindere este de a investi cit mai putin si de avea un profit cit mai mare. Conform datelor din capitolul II vom observa ca intreprinderea analizata este intro stare favorabila, si pe parcursul a numai trei ani de activitate se observa o crestere pozitiva a cifrei de afaceri, ceea ce demonstreaza ca conducerea intreprinderii activeaza eficient si utilizeaza metode si tehnicile corespunzatoare.

Subiectul intreprinderii este insasi ea cu activitatea sa, care se ocupa cu comercializarea produselor.

Analiza apare ca instrument apsolut necesar al procesului de cunoastere in orice domeniu ai activitatii umane, intrucit permite stabilirea fenomenelor, a relatiilor de motivare, a factorilor care le genereaza, a legilor formarii si desfasurarii lor, ceea ce constituie suportul formarii deciziilor privind activitatea in viitor.

Analiza este o metoda a cunoasterii, bazata pe descompunerea unui intreg, a unui fenomen, in partile sale componente si stabilirea legii de formare si dezvoltarea acestuia.

In ceea ce priveste termenul de analiza exista mai multe abordari, astfel: - o prima abordare, arata ca termenul de analiza provine din limba greaca de la analisis avand intelesul de descompunere a unui corp sau a unei substante in elementele componente.

Prin analiza se intelege un studiu elaborat in vederea diferentierii ...

Bibliografie:

1. Legea Repubicii Moldiva cu privire la intreprindere si antreprenoriat nr.845-XII din 03.01.92, Monitor nr.2 din 28.02.1994;

2. Legea Republicii Moldova cu privire la restructurarea intreprinderilor nr.958 din 19.07.96, Monitorul Oficial nr.80 din 12.12.1996;

3. Standartul National de Contabilitate 16, "Contabilitatea activelor materiale pe termen lung";

4. Gheorghe Valceanu, Vasilie Robu, Nicolaie Georgescu, "Analiza economico-financiara", Editura Economica, Bucuresti 2005;

5. Dr. Marius "Analiza economico-financiara", Editura Independenta Economica, bucuresti, 2003;

6. Stanescu C., Isfanescu A., Baicusi A., "Analiza economico-financiara", Editura Economica, Bucuresti, 1996;

7. Serban P., "Analiza economico-financiara", Bucuresti, 1996;

8. Botnari Nadejda, "Finantele intreprinderii", Editura Prim, Chisinau, 2008;

9. Tiriulnicova Natalia (coordonator), "Analiza rapoartelor financiare", Editura Tipografia Centrala, 2004;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de specialitate economico - financiar.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
37 pagini
Imagini extrase:
37 imagini
Nr cuvinte:
8 746 cuvinte
Nr caractere:
56 451 caractere
Marime:
95.02KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, finante
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!