Pensiunea rustică - plan de finanțare fonduri europene

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Oportunitatea realizarii investitiei

Obiectivul realizarii proiectului il reprezinta valorificarea pe piata turistica interna si internationala a turismului rural de la poalele Muntilor Cindrel, in special a agroturismului si turismului montan, componenta esentiala in dezvoltarea durabila, ecologica a zonei Muntilor Cindrel.

Motivatia amenajarii acestei pensiuni este data de potentialul turistic natural deosebit, in ansamblu, care ofera turistului impatimit de natura, un peisaj incredibil, un loc perfect pentru relaxare.

Realizarea proiectului va conduce la propulsarea activitatii economice, sociale, culturale din Marginimea Sibiului, aria in care se va realiza pensiunea, precum si a zonei adiacente.

Atat in aceasta zona, cat si in imprejurimi, se pot practica urmatoarele forme de turism: turism rural; sporturi de iarna; pescuit sportiv; turism specializat, de cunoastere cu valente stiintifice, profesionale, dar si estetice, foto safari; etc., pentru ornitologi, naturisti, ecologi, piscicultori, geografi, studenti, elevi, tineri si alte categorii de turisti iubitori de natura; turismul de "aventura" pentru tineret.

Localizarea proiectului

ROMANIA

REGIUNEA: Centru

JUDETUL: Sibiu

LOCALITATEA: Rasinari

Rasinari (germana Stadterdorf) este o localitate situata la o distanta de 8 km. de municipiul Sibiu.

Rasinariul este inconjurat de dealuri pitoresti, asa incat turistul aflat aici, din orice loc al comunei va porni la o drumetie, va intalni o poiana sau de o poteca care duce direct la munte. La doar 4 km de Rasinari, intr-o plimbare domoala peste un deal se poate ajunge la cetatea feudala de la Cisnadioara. Tot in apropierea Rasinarului se afla Paltinis, cea mai inalta si veche statiune montana din Romania, aflata la 1450 m, punct de real interes pentru turistii de pretutindeni. Zona este una deosebit de pitoreasca si linistita. Comuna Rasinari este situata pe vaile raurilor Caselor si Stezii. Raurile limpezi de munte si dealurile impadurite fac din aceasta zona o locatie ideala de vacanta.

Referitor la caile de comunicatie, comuna se afla la 17 km de aeroportul Sibiu, pe DN 106 A. Exista curse regulate oferite de diferite agentii de transport public precum: Tursib sau Transmixt. Din gara Sibiu se poate ajunge la Rasinari cu un autobuz care merge la Paltinis. De asemenea, se poate ajunge aici cu tramvaiul,singurul mijloc de transport de acest gen din Sibiu.

Valoarea totala a proiectului. Costuri eligibile totale. Valoarea solicitata

Valoarea totala a investitiei este de 184.119,52 EUR (inclusiv TVA), din care: 168.196 EUR sunt cheltuieli eligibile si 15.923,52 EUR cheltuieli neeligibile.

Sursele proprii de finantare (constituite din imprumuturi bancare si numerar evidentiat in contul intreprinzatorului) vor acoperi:

- 1/2 din volumul cheltuielilor eligibile;

- TVA-ul de 9,5% aferent cheltuielilor eligibile.

4.2. Necesarul resurselor de forta de munca

Conform capacitatii si categoriei de clasificare a pensiunii, necesarul minim de personal, structurat pe functii, meserii si servicii, precum si salariul brut de incadrare, este prezentat in urmatorul tabel:

Functia Numar posturi Salariul lunar - EUR -

Administrator pensiune 1 200

Receptioner 2 125

Contabil-casier 1 150

Camerista 3 100

Bucatar 2 125

Ospatar 2 100

Mecanic - instalator 1 150

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Pensiunea Rustica - Plan de Finantare Fonduri Europene.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (2 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
28 pagini
Imagini extrase:
28 imagini
Nr cuvinte:
4 603 cuvinte
Nr caractere:
32 163 caractere
Marime:
69.68KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
fonduri, bani, pensiune
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!