Fabricarea zahărului

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE
Numărul companiilor
Cifra de afaceri
Valoarea adăugată la costul factorilor de producție în valoarea producției (%)
Angajați
Numărul mediu de angajați pe companie
Productivitatea muncii/angajat
Salarii
Investiții pe angajat
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Zahărul este un produs des utilizat în alimentația oamenilor, atât în țara noastră cât și în celelalte țări din cadrul Uniunii Europene.

În aceste condiții mi-am propus ca în cadrul proiectului să analizez acest domeniu prin prisma mai multor indicatori precum: numărul de companii, cifra de afaceri, valoarea adăugată la costul factorilor de producție în valoarea producției (%), numărul de angajați, numărul mediu de angajați/companie, productivitatea muncii, salarii și investiții pe angajat.

Analiza are la bază situația țării noastre în comparație cu principalele țări de la nivelul Uniunii

Europene care activează în acest domeniu.

“Fabricarea zahărului, cod CAEN 1081, se referă la:

- fabricarea sau rafinarea zahărului (sucroza) și a înlocuitorilor de zahăr din: sucul de trestie de zahăr, sfeclă, arțar și palmier;

- fabricarea siropurilor de zahăr;

- fabricarea melaselor;

- fabricarea siropului și zahărului de arțar.”

Numărul companiilor

Entreprises number - Manufacture of sugar

În ceea ce privește fabricarea zahărului la nivelul Uniunii Europene, am folosit datele de pe Eurostat pentru a vedea care este numărul întreprinderilor în acestă industrie și unde se situează România.

Fig. 1.1. Numărul companiilor din domeniul fabricării zahărului din cadrul UE28

Sursa: Date preluate de pe Eurostat

În urma prelucrării datelor de pe Eurostat am constatat faptul că în anul 2011 numărul companiilor din acest domeniu era de 178, iar în anul 2018 numărul acestora a ajuns la 152, înregistrând în aceste condiții o scădere de 14,61%.

Dacă în anul 2011, Spania avea cel mai mare număr de companii, mai exact 46, în anul 2017, numărul acestora a scăzut la 35 de companii. Pe al doilea loc se situează Franța, care a înregistrat același număr de companii (22), atât în 2011 cât și în anul 2017. O creștere semnificativă se observă în Slovacia, care în anul 2011 a înregistrat 9 companii, iar în anul 2017 19 companii, deci o creștere de 171,43%.

Pe ultimul loc la nivelul UE28 se află Estonia, care a înregistrat în anul 2018 doar 1 companie a cărei domeniu de activitate este fabricarea zahărului.

Bibliografie:

1. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Manufacturing_statistics_-_NACE_Rev._2#Sectoral_analysis

2. http://coduricaen.info/definitie-Fabricarea-zaharului-1081.html

3. https://www.fooddrinkeurope.eu/uploads/publications_documents/FoodDrinkEurope_-_Data__Trends_2020_digital.pdf

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Fabricarea zaharului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 625 cuvinte
Nr caractere:
17 939 caractere
Marime:
422.01KB (arhivat)
Publicat de:
Gbr A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agricultura si Dezvoltare Rurala , Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
Specializare:
Inginerie Economică în Agricultură
Materie:
Economie
An de studiu:
IV
Nota primită:
Nota 10
Sus!