Fabricarea zaharului

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE
Numarul companiilor
Cifra de afaceri
Valoarea adaugata la costul factorilor de productie in valoarea productiei (%)
Angajati
Numarul mediu de angajati pe companie
Productivitatea muncii/angajat
Salarii
Investitii pe angajat
CONCLUZII
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

INTRODUCERE

Zaharul este un produs des utilizat in alimentatia oamenilor, atat in tara noastra cat si in celelalte tari din cadrul Uniunii Europene.

In aceste conditii mi-am propus ca in cadrul proiectului sa analizez acest domeniu prin prisma mai multor indicatori precum: numarul de companii, cifra de afaceri, valoarea adaugata la costul factorilor de productie in valoarea productiei (%), numarul de angajati, numarul mediu de angajati/companie, productivitatea muncii, salarii si investitii pe angajat.

Analiza are la baza situatia tarii noastre in comparatie cu principalele tari de la nivelul Uniunii

Europene care activeaza in acest domeniu.

"Fabricarea zaharului, cod CAEN 1081, se refera la:

- fabricarea sau rafinarea zaharului (sucroza) si a inlocuitorilor de zahar din: sucul de trestie de zahar, sfecla, artar si palmier;

- fabricarea siropurilor de zahar;

- fabricarea melaselor;

- fabricarea siropului si zaharului de artar."

Numarul companiilor

Entreprises number - Manufacture of sugar

In ceea ce priveste fabricarea zaharului la nivelul Uniunii Europene, am folosit datele de pe Eurostat pentru a vedea care este numarul intreprinderilor in acesta industrie si unde se situeaza Romania.

Fig. 1.1. Numarul companiilor din domeniul fabricarii zaharului din cadrul UE28

Sursa: Date preluate de pe Eurostat

In urma prelucrarii datelor de pe Eurostat am constatat faptul ca in anul 2011 numarul companiilor din acest domeniu era de 178, iar in anul 2018 numarul acestora a ajuns la 152, inregistrand in aceste conditii o scadere de 14,61%.

Daca in anul 2011, Spania avea cel mai mare numar de companii, mai exact 46, in anul 2017, numarul acestora a scazut la 35 de companii. Pe al doilea loc se situeaza Franta, care a inregistrat acelasi numar de companii (22), atat in 2011 cat si in anul 2017. O crestere semnificativa se observa in Slovacia, care in anul 2011 a inregistrat 9 companii, iar in anul 2017 19 companii, deci o crestere de 171,43%.

Pe ultimul loc la nivelul UE28 se afla Estonia, care a inregistrat in anul 2018 doar 1 companie a carei domeniu de activitate este fabricarea zaharului.

Bibliografie:

1. https://ec.europa.eu/eurostat/statistics-explained/index.php/Manufacturing_statistics_-_NACE_Rev._2#Sectoral_analysis

2. http://coduricaen.info/definitie-Fabricarea-zaharului-1081.html

3. https://www.fooddrinkeurope.eu/uploads/publications_documents/FoodDrinkEurope_-_Data__Trends_2020_digital.pdf

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2021
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
3 625 cuvinte
Nr caractere:
17 939 caractere
Marime:
422.01 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Data publicare:
11.01.2023
Structură de fișiere:
  • Fabricarea zaharului.docx
Predat:
Facultatea de Management, Inginerie Economica in Agriculatura si Dezvoltare Rurala , Universitatea de Stiinte Agronomice si Medicina Veterinara din Bucuresti
Specializare:
Inginerie Economică în Agricultură
Materie:
Economie Agroalimentară
An de studiu:
IV
Nota primita:
Nota 10
Te-ar putea interesa și:
Capitolul 1-Introducere 1.1 Notiuni despre epurarea si autoepuarea apelor uzate. 1. POLUAREA...
Introducere Zaharul, metaforic numit si regele indulcitor este alimentul cel mai raspandit, cu o...
Zaharul si produsele zaharoase formeaza o grupa larga de alimente ce se caracterizeaza prin...
Capitolul I Caracterizare generala a zaharului si produselor zaharoase Importanta pentru...
CAPITOLUL I. INTRODUCERE Zaharul este considerat ca fiind produsul alimentar cu cea mai mare...
Sus!