Evidența datoriilor și creanțelor

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument ......................................................................................................3
Capitolul I: Informatii generale ..................................................................4
Capitolul II: Contabilitatea datoriilor si creantelor privind relatiile
cu furnizorii ...................................................................................................6
Capitolul III: Contabilitatea datoriilor si creantelor privind relatiile
cu clientii ........................................................................................................9
Capitolul IV: Contabilitatea decontarilor cu personalul, asigurarile si protectia sociala ............................................................................................12
Capitolul V: Monografie contabila..............................................................20
Bibliografie ....................................................................................................23

Extras din proiect:

,,Contabilitatea nu are hotare. Limitele ei teoretice, stiintifice si practice sunt farasfarsit atat in ceea ce priveste cuprinderea fenomenelor economice cat si al modului in care ele sunt sistematizate, prelucrate si prezentate, astfel ca despre ea niciodata nu poti sa pretinzi ca stii totul."

Plecand de la premiza "clientii nostrii , stapanii nostrii", m-am gandit sa fac o lucrare in care sa arat de ce clientii sunt atat de importanti si mai ales indispensabili pentru orice entitate comerciala. Este bine stiut faptul ca fara clienti nu ar exista desfacere, nu ar exista motivul principal al executarii de produse sau servicii si nici o entitate comerciala nu ar avea un scop pentru a se infiinta sau intra si supravietui pe piata. Bineinteles ca tot ce tine de o entitate comerciala este important si anume productia, prezentarea, desfacerea, ofertele speciale si tehnologia cat mai avansata, insa toate acestea au rost doar atunci cand exista un cumparator sau consumator, un beneficiar , cu alte cuvinte - un client. La o prima analiza mentala a cuvantului client ne vine in gand cumparator. Insa, pentru ca o entitate comerciala sa ajunga sa aiba clienti trebuie ca aceasta sa stie cum sa-I castige si sa-i pastreze, ceea ce nu este deloc usor si presupune multa munca din partea ofertantului de produse sau servicii.

Evidenta datoriilor si creantelor in contabilitate este o tema greu de abordat in ziua de astazi, in special pe piata romaneasca, din cauza factorilor de diferite tipuri, precum criza economica, schimbarea conducerii Statului, intrarea pe piata a hypermarketurilor si a cresterii neprevazut de rapida a concurentei.

Am ales aceasta tema datorita faptului ca datoriile si creantele fac parte nu numai din domeniul economic, cat si din viata cotidiana, cea lipsita de conturi si gestiune. Evidentierea acestor doua mari categorii din contabilitate presupune, din punctul meu de vedere, o analiza de lunga durata asupra gestiunii unei intreprinderi, fie aceasta microintreprindere sau macrointreprindere.

Aceste elementele din contabilitate pot fi evidentiate in multe moduri, motiv pentru care am ales acest subiect ca tema pentru proiectul de certificare al competentelor profesionale. In zilele noastre, fiecare birou de contabilitate foloseste instrumente electronice de gestionare a intreprinderilor, fapt ce usureaza munca oamenilor calificati in acest domeniu.

In vederea studiului meu privind evidenta datoriilor si creantelor, am ca scop evidentierea conturilor din planul de conturi ce au trimitere la creante si datorii, dar si evidentierea modurilor in care acestea sunt puse in evidenta in contabilitate.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evident?a Datoriilor si Creantelor.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
22 pagini
Imagini extrase:
22 imagini
Nr cuvinte:
4 631 cuvinte
Nr caractere:
29 048 caractere
Marime:
34.61KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, creanta
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!