Etica profesională în mediul de afaceri și integritatea academică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere. Etica profesională este principiul care guvernează comportamentul unei persoane sau a unui grup într-un mediu de afaceri. La fel ca valorile, etica profesională oferă reguli cu privire la modul în care o persoană ar trebui să acționeze față de alte persoane și instituții într-un astfel de mediu. Spre deosebire de valori, etica profesională este adesea codificată ca un set de reguli, pe care le folosește un anumit grup de oameni. Aceasta înseamnă că toți cei dintr-un anumit grup vor folosi aceeași etică profesională, chiar dacă valorile lor pot fi unice pentru fiecare persoană.

Codul este un exemplu de set codificat de etică profesională pentru cei care aleg să intre în profesia de consiliere în materie de imigrare. Principiile etice stau la baza tuturor codurilor de conduită profesionale. Principiile etice pot diferi în funcție de profesie, de exemplu, etica profesională care se referă la practicienii medicali va diferi de cele care se referă la avocați sau agenți imobiliari. Cu toate acestea, există câteva principii etice universale care se aplică tuturor profesiilor, inclusiv: onestitate, de încredere, loialitate, respect pentru ceilalți, aderarea la lege, făcând bine și evitând răul altora și responsabilitate. Codurile de conduită profesionale se bazează pe aceste principii etice profesionale ca bază pentru prescrierea standardelor de comportament cerute pentru membrii unei profesii. De asemenea, ei caută să expună așteptările pe care profesia și societatea le au față de membrii săi. Intenția codurilor de conduită este de a oferi orientări pentru standardul minim de comportament adecvat într-un context profesional. Codurile de conduită stau alături de legea generală a țării și valorile personale ale membrilor profesiei.

Valoarea principală a unui cod de conduită profesional nu este ca o listă de verificare pentru disciplinarea membrilor neconformi, deși încălcările unui cod de conduită au de obicei o consecință disciplinară profesională. Mai degrabă, valoarea sa principală este de a acționa ca o foaie promptă pentru promovarea luării deciziilor etice de către membrii profesiei respective.

Codurile de conduită profesionale oferă avantaje: publicului, pe măsură ce construiesc încredere în încrederea profesiei; clienților, deoarece oferă o mai mare transparență și certitudine cu privire la modul în care vor fi gestionate afacerile lor; membrii profesiei, deoarece oferă un cadru de sprijin pentru a rezista presiunii de a acționa în mod necorespunzător și pentru a lua decizii acceptabile în ceea ce poate fi „zone gri”; profesia în ansamblu, deoarece oferă o înțelegere comună a practicii acceptabile, care construiește colegialitatea și permite proceduri disciplinare mai echitabile; alții care se ocupă de profesie, deoarece profesia va fi văzută ca fiind mai fiabilă și mai ușor de tratat.

Atunci când un consilier este de acord să asiste un client, este de acord să își asume un nivel de responsabilitate pentru persoana respectivă. Clientul devine dependent de consilier în legătură cu asistența respectivă. Aceasta este o relație fiduciară între fiduciar (consilierul) și un director (clientul). Chiar și fără un cod, această relație fiduciară înseamnă că consilierul are anumite obligații față de clientul său. Atunci când un consilier încheie un contract (sau un acord scris) cu un client, acest lucru creează obligații juridice obligatorii de a îndeplini termenii contractului într-un mod particular. Aceasta include obligația de a acționa cu diligență, grijă și abilitate și implică, de asemenea, obligații precum confidențialitatea și onestitatea, chiar dacă acestea nu sunt specificate în mod specific în contract. Multe probleme etice pot proveni din relațiile consilierilor cu clienții. Cele mai multe dintre acestea pot fi depășite prin a avea termeni clari într-un acord scris cu privire la modul în care vor fi tratate anumite aspecte, cum ar fi schimbul de informații confidențiale, utilizarea interpretilor, rambursări și facturare.

Bibliografie:

1. Iordache Constantin, Etică și integritatea academică, Editura Fundației Romania de Maine, București, 2019.

2. Socaciu Emanuel, Constantin Vică, Emilian Mihailov, Etică și integritate academică, Editura Universității din București, București, 2018.

3. Ștefan Elena Simiona, Etică și integritate academică, Editura Pro Universitaria, București, 2018.

4. Vataman Dan, Etică și integritate academică. Suport de curs pentru studiile universitare de doctorat, Editura Pro Universitaria, București, 2019.

5. https://samples.jbpub.com/9781449649005/22183_CH01_Pass3.pdf

6. https://www.soas.ac.uk/cedep-demos/000_P563_EED_K3736-Demo/module/pdfs/p563_unit_01.pdf

Observații:

proiect etica profesionala si integritate academica la o unitate, aspecte conceptule practice

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Etica profesionala in mediul de afaceri si integritatea academica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2020
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
4 616 cuvinte
Nr caractere:
24 072 caractere
Marime:
22.07KB (arhivat)
Publicat de:
Claudia S.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Predat:
Facultatea de Litere din Drobeta Turnu-Severin , Universitatea din Craiova din Craiova
Materie:
Economie
An de studiu:
I
Profesorului:
lect univ dr popescu a
Nota primită:
Nota 10
Sus!