Efectele Economice ale unui Cutremur Devastator

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cutremur este un termen folosit pentru miscarile pamantului, ce constau in vibratii originate in zonele interne ale Terrei, propagate in forma de unde prin roci. Aceste vibratii rezulta din miscarile placilor tectonice, fiind des cauzate de o activitate vulcanica.

Un cutremur devastator produce atat pagube materiale cat si umane. De asemenea, in urma acestora se pot produce incendii, inundatii sau tsunami.

Efectele economice ale unui cutremur sunt multe, fiind afectate toate activitatile economice ale unui numar mare de sectoare. In primul rand PIB-ul tarii scade, se suspenda toate activitatile, infrastructura este distrusa - se inchid porturile si aeroporturile, companiile de asigurari, de cele mai multe ori, nu au resursele necesare pentru a acoperi toate daunele, cresc preturile, scade exportul si creste importul, furnizarea energiei electrice si a gazelor naturale este intrerupta sau oprita de tot, exista un mare risc de imbolnavire (prabusirea cladirilor, inundatiile cadavrele, pot produce focare de infectie); se va produce si o criza de medicamente si ustensile necesare ingrijirii supravietuitorilor; apa potabila poate fi compromisa.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Efectele Economice ale unui Cutremur Devastator.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (6 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
4 pagini
Imagini extrase:
4 imagini
Nr cuvinte:
852 cuvinte
Nr caractere:
4 882 caractere
Marime:
15.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
Economie, cutremur
Predat:
la master
Materie:
Economie
Sus!