Economie turistică

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Puncte tari:

Cipru este atat pentru turistii fideli cat si pentru cei care vin pentru prima oara aici o insula plina de farmec, o destinatie care ofera sansa unei vacante de vis, insorita si mangaiata de briza, irezistibila si marcata de contraste surprinzatoare, fascinanta din clipa in care ajungeti aici si pana in ziua cand va trebui sa plecati. Chiar daca ati putea gasi si puncte slabe sau chiar negative aici, acestea sunt prea putine pentru a strica o vacanta pe cinste. Iar cipriotii, un popor in care se imbina influente si caracteristici romane, bizantine, elene si britanice, va vor asigura un sejur placut. Mandri de traditiile si personalitatea lor, cipriotii nu se dau in laturi sa va invite in casele lor, sa va serveasca adesea cu specialitati locale delicioase, si veti fi cu siguranta surprinsi de ritmul alert in care se desfasoara viata lor. Este o tara placuta prin climatul prietenos, peisajele imbratisate de mare, bucataria traditionala, preturile scazute si comunicarea excelenta.

In multe zone din Cipru veti gasi un stil de viata care s-a schimbat prea putin de secole, pastrand o atmosfera aproape patriarhala, placerile simple imbinandu-se cu o viata modesta si calma. Si oriunde ati ajunge veti fi inconjurati de florile, fructele si privelistile Mediteranei.

Dar in afara asezarilor traditionale insula ofera turistilor toate facilitatile moderne, de la hoteluri si restaurante elegante la terenuri de golf, zone unde putei pescui, inota, puteti face o plimbare cu barca sau cu yachtul, regiuni pe care le veti descoperi in cursul drumetiilor sau locuri unde pasionatii de sporturi nautice se vor simti excelent.

Chiar daca in Cipru se vorbeste mai ales greceste, engleza are deja statutul de a doua limba, fie si neoficiala, singura exceptie fiind unele sate mai retrase.

Nu uitati de legenda potrivit careia Afrodita s-a intrupat din spuma fina a marii langa Paphos. Daca veti gasi stancile zeitei, faceti o baie in mare in acel loc, pentru ca localnicii sunt gata sa jure ca asa veti trai mai mult. Dar in Paphos nu veti gasi doar legendele antichitatii, ci si locul unde va puteti intoarce la inceputurile cretinismului printr-o vizita la Coloana Sf Pavel si Catacombele Sf Solomon, putandu-va bucura si de imaginile portului sau castelului.

Principalul punct forte la turismului din Cipru este faptul ca obiectivele turistice ale acestei tari sunt mediatizate,facute publice si promovate din belsug,atat in tarile invecinate ciprului cat si in toata lumea.

Un alt punct forte il contituie varietatea de obiective turistice existente si varietatea de activitati turistice care pot fi intretinute de potentialii turisti,de asemenea un al punc tare si poate cel mai insemnat este istoria feerica a Ciprului de care nu se poate sa nu auzit nici macar persoanele din cele mai indepartate tari.De asemenea un avantaj in atragerea turistilor este faptul ca sezonul estival dureaza in jur de 5-6 luni pe an.

Cumuland aceste avantaje si stiind cum sa profite de ele Cipru si a creat un turism puternic si un nume pe masura

Azerbaidjan:

Puncte tari:

Azerbaidjanul este unul dintre cele mai vechi state ale civilizatiei, fiind o tara cu o istorie straveche si bogata, pe teritoriul careia de-a lungul secolelor s-a acumulat o bogata mostenire pentru tezaurul culturii mondiale. Descoperirea pesterii Azih - unul dintre primele locuri unde a trait omul, precum si a unor obiecte din epoca de piatra, demonstreaza ca Azerbaidjanul a intrat in zona unde au trait antropoizii. Procesul de formare a triburilor in aceasta zona a durat din mil. III pana in sec I i.C. Primele formatiuni politice au aparut pe teritoriul

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Economie Turistica.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
8 pagini
Imagini extrase:
8 imagini
Nr cuvinte:
2 610 cuvinte
Nr caractere:
13 983 caractere
Marime:
22.03KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
servicii, turism, incasari
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Profesorului:
Ion Smedescu
Sus!