Analiza performanțelor firmei

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Tabel nr.1 Situatia cifrei de afaceri pe produse mii lei

Tabel nr 2 Situatia vanzarilor lunare din produsul k

anul lunaIanFebMartieAprilieMaiIunie

19982400035000210001070002100018000

19993450036600350001820006600028500

anul lunaIulieAugustSeptOctNoiembrieDec

19981600015820180001650015500123000

19992200021000380003700035500195000

Tabel nr.3 Situatia elementelor componente ale VA mii lei

Nr crtIndicator199719981999

1Cheltuili cu salariile109523612919641883127

2C.A.S.273809322991470782

3Fond de somaj547626459994156

4Alte chelt cu personalul185612787272902

5Cheltuieli cu amortizarea42924106292164718

6Chelt financiare4253051767172095

7Chelt cu impozite si taxe4465635814732074429

exclusiv TVA si imp profit

8Chelt cu devidende platite102000278250

9Profit realizat1041693175581073544

10VA218055427645156284005

Tabel nr.4 Situatia variatiei cifrei de afaceri mii lei

nr. crtDenumire produsCifra de afaceri (mii lei)Variatia CA

19971998199999/9799/98

1Piine alba3987564.634562876.787079373.2330918092516496.45

2Chfle simple1302061.921648438.142906146.6516040851257708.5

3Lipie135631.45131875.052116245.866-19385.58-15629.186

4Piine graham271262.9395625.1551162458.66891195.8766833.505

5Piine toast162757.74593437.7321511196.261348439917758.525

6Piine dietica379768.06527500.206813721.061433953286220.855

7Covrigi244136.61184625.072348737.598104601164112.526

8Cornuri simple596778.38659375.258813721.061216942.7154345.804

9Cornuri umplute352641.77395625.1551278704.53926062.8883079.37

10Biscuiti868041.28989062.8872092425.5912243841103362.7

11Piscoturi81378.87131875.052185993.385104614.554118.3339

12Cozonac352641.77494531.443813721.061461079.3319189.618

13Batoane244136.61296718.866464983.464220846.9168264.598

14Stiks-uri244136.61230781.34174368.799-69767.81-56412.541

15Taietei162757.74296718.866464983.464302225.7168264.598

16Macaroane379768.06263750.103523106.397143338.3259356.294

17Fidea352641.77461562.68813721.061461079.3352158.381

18Foi napolitane135631.45131875.052348737.598213106.1216862.546

19Foi placinta271262.9329687.629523106.397251843.5193418.768

20Foi pizza189884.03263750.103581229.33391345.3317479.227

21Blat tort135631.45197812.577232491.73296860.2834679.1545

TOTAL1085051613187505.223249173.21239865710061668

INDICATII METODOLOGICE:

a)Se calculeaza coeficientul de concentrare Gini -Struk (G):

gi = structura CA pe produse;

n = numarul de termini ai seriei.

Si indicile Herfindhall (H), ce masoara gradul de diversificare al actvitatii:

Coeficientul G poate lua valori intre 0 si 1. Cu cat valoarea sa se apropie de unitate, cu atat activitatea este mai concentrata pe structura de calcul.

Se studiaza ?CA si se analizeaza structura CA pe produse cu ajutorul metodei ABC.

Se traseaza curba ABC.

indicator199719981999

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza performantelor firmei.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
30 pagini
Imagini extrase:
30 imagini
Nr cuvinte:
5 063 cuvinte
Nr caractere:
80 402 caractere
Marime:
149.98KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Economie
Tag-uri:
firma, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Economie
Sus!