Managementul uleiului uzat

Extras din proiect:

Clorura de sodiu Am ales sa dezbat aceasta tema cu titlul "Impactul uleiurilor uzate asupra mediului. Metode si perspective de ecologizare. Studiu de caz" motivat fiind de faptul ca, lucrand intr-un domeniu de activitate ce are la baza comertul cu piese auto, respectiv comercializarea de ulei, m-am decis ca tema Lucrarii de Licenta sa vizeze uleiul, desigur ca si deseu - uleiul uzat, caruia din nefericire, atentia si importanta data sunt sub pragul de normalitate legislativa. Dispunerea de material necesar elaborarii, si folosirea metodelor necesare ca si STAS in realizarea unor astfel de cercetari, cum ar fi cele de deplasare in teren - importatori; comercianti; service-uri auto, cat si agenti economici autorizati in colectare/reciclare, au contribuit temeinic in alegerea si dezbaterea subiectului lucrarii.

Pornind de la ideea:,,Este timpul poluarilor si al distrugerii mediului; trebuie sa fie, din acest motiv, timpul cunoasterii acestor poluari, al efectelor lor biologice; este timpul protejarii mediului!" [Ionescu, 1973] am dezbatut tema lucrarii mele, pe care va voi prezenta-o in cele ce urmeaza.

Dupa cum stim poluarea mediului ambiant se datoreaza cresterii si perfectionarii industrializarii resurselor, precum si a dezvoltarii exponentiale a tehnologiilor industriale, care genereaza sustinute preocupari de cercetare teoretica si aplicativa pentru gasirea celor mai eficiente metode si solutii pentru remedierea acestor daune nedorite.

Una dintre cauzele majore care conduc la deteriorarea mediului este gestionarea necorespunzatoare a deseurilor, unii cercetatori denumind chiar perioada actuala drept " epoca deseurilor".

Efectele distrugerii factorilor de mediu nu pot fi inlaturate fara a inlatura cauzele care le genereaza.

Un obiectiv fundamental al oricarei politici de protectie a mediului, este reducerea cantitatii de deseuri rezultate din productia de bunuri sau a modului de consum.

Gestionarea eficienta a deseurilor, in contextul unei dezvoltari durabile, presupune o serie de aspecte esentiale legate de neutralizarea acestora cu recuperarea valorii pe care o mai contin, tinand cont de restrictiile impuse de conservarea mediului precum si de restrictiile economice.

Scopul urmarit in gestionarea deseurilor este maximizarea conservarii resurselor regenerabile si minimizarea efectului negativ al deseurilor asupra mediului.

in acest context, in cele patru capitole a lucrarii de fata, "Impactul uleiurilor uzate asupra mediului. Metode si perspective de ecologizare. Studiu de caz", mi-am propus sa analizez problematica deseurilor de uleiuri uzate.

Bibliografie:

Andrei, L., Dupleac, M., Zivcic, L., Badila, A. Schimbarile climatice - de la constientizare la actiune. Terra Mileniul III, Bucuresti, 2004.

Ardelean G.,Bazele Ecologiei,Editura Bion Satu Mare,2001

Ardelean G.,Ecofiziologia Animala,Editura Daya,Satu Mare, pag.99.2008.

Arsene G.,Elemente de Ecologie Generala,Editura Orizonturi Universitare,Timisoara,pag.120,2002.

Grec, A., Management Ecologic, Editura Dacia,Cluj-Napoca,2007.

Grec A.,Contributii privind Posibilitatea Reducerii Poluarii Aerului Determinata de Unii Compusi Anorganici,Editura Dacia, Cluj-Napoca,2007,pag.55-80.

Ionescu, Al. Efectele biologice ale poluarii mediului. Editura Academia Romana, Bucuresti, 1973.

Mohan G.,s.a. Ecologia si Protectia Mediului,Editura ,,Scaiul",Bucuresti,1993,pag.70.

Negulescu, M. s.a. Protectia mediului inconjurator. Editura Tehnica Bucuresti, 1995.

Partin, Z., Radulescu, M.C. Dictionar ecologic, Editura Garamond, Bucuresti, 1995.

Tufescu, V., Tufescu, M. Ecologia si activitatea umana. Editura Albatros, Bucuresti, 1981.

tutuianu, O. Evaluarea si raportarea performantei de mediu. Indicatori de mediu. Editura AGIR, Bucuresti, 2006.

Visan S., Angelescu A., Alpopi, Cr. Mediul inconjurator. Poluare si protectie. Editura Economica, Bucuresti, Editia a II-a, 2000.

*** ISO 14031:1999, Environmental management - Environmental performance evaluation - Guidelines

*** ISO 14050:2002, Environmental management - Vocabulary.

*** ISO 14001:2004, Environmental management systems - Requirements with guidance for use.

*** Legea nr. 265/2006, privind protectia mediului din 29 iunie 2006, Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 586/06.07.2006, de aprobare a OUG nr.195/2005, din 22 decembrie 2005, Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 1196/30.12.2005(modificata si completata prin OUG nr. 114/2007 si OUG nr.164/2008).

*** OUG nr.78/2000, privind gestionarea deseurilor, aprobata prin Legea nr.426/2006, cu modificarile ulterioare.

- - - Publicatii de specialitate cotidiene si periodice(Ziarul Financiar, Revista Salubritatea, Revista Infomediu, Ecologistul)

- - - Rapoarte anuale de activitate Compania Petrom, membru Grup OMV Petrom

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Managementul uleiului uzat.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
16 pagini
Marime:
129.54KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
uleiuri, mediu, impact, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!