Lucrări de împădurire a terenurilor afectate de excesul de apă

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

ARGUMENT 5
CAPITOLUL I
Notiuni generale 7
CAPITOLUL II
Eliminarea excesului de apa 8
CAPITOLUL III
impadurirea terenurilor ce exces de apa 10
CAPITOLUL IV
Masuri de protectia muncii pentru lucrarile de impadurire 17
BIBLIOGRAFIE 18

Extras din proiect:

Lucrarea de fata cu tema Lucrari de impadurire a terenurilor afectate de excesul de apa a fost elaborata in scopul promovarii examenului de calificare profesionala, nivel 3, domeniul RESURSE NATURALE sI PROTECtIA MEDIULUI - calificarea TEHNICIAN IN SILVICULTURA SI EXPLOATARI FORESTIERE.

Subiectul propus de profesorul indrumator spre proiectare a prezentat interes deosebit si a fost acceptat ca o munca placuta

Proiectul se bazeaza pe un program complet de lucru in care au fost cuprinse toate elemente necesare unei astefel de proiect: elaborarea etapelor necesare, preocuparea materialelor, alegerea mijloacelor si a procedeelor de lucru, stabilirea termenelor de predare a proiectului impreuna cu profesorul indrumator.

Proiectul a fost luat ca o tema de cercetare orientata spre antingerea unui scop bine precizat ce urmeaza a fi realizat.

Alegerea temei s-a bazat atat pe cunostintele si deprinderile dobandite de elev la disciplinile de specialitate cat si in cadrul orelor de instruire practica.

La propunrea profesorului indrumator, s-a intocmit documentatia care sa curprinda problemele de silvicultura si care sa implice majoritatea competentelor generale si specializate pe care trebuie sa le dobandeasca un absolvent.

Proiectul a fost structurat asfel incat, in partea I sa fie tratat generalitati despre partea scrisa - 'Lucrari de impadurire a terenurilor afectate de excesul de apa''

si a fost elaborata dupa urmatoarea structura : aspecte generale,eliminarea excesului de apa,impadurirea terenurilor cu exces de apa.in lucrare sunt prezentate si normele specifice de tehnica securitatii muncii, instruuctajul de la locul de munca, protectia impotriva incendiilor si exploziilor.

in afara bibliografiei minimale propusa de profesor, s-au folosit si alte carti de specialitate sau informatii de pe internet, acestea fiind mentionate in bibliografia de la sfarsitul lucrarii.

CAPITOLUL I

Notiuni generale

Terenurile cu exces permanent sau temporar de apa, ocupa o suprafata relativ restransa,dar cu efecte negative in ceea ce priveste pierderea de masa lemnoasa (ca rezultat a reducerii

cresterii), debilitarea arborilor si apoi uscarea lor, impiedicarea regenerarii naturale,declansarea unor succesiuni nedorite, care conduc la arborete derivate, putin valoroase economic,

prejudicierea efectivelor de vanatoare.

Ameliorarea si valorificarea acestor terenuri se bazeaza pe lucrari speciale si pe lucrari de impadurire, aplicate separat sau in combinatie.

Cand veniturile de apa ale unui teritoriu depasesc permanent sau

Bibliografie:

V.Oprea,P.Necula-Ameliorarea terenurilor degradate si corectarea torentilor-Manual pentru clasele XI-XII licee cu profil de silvicultura-E.D.P.-Bucuresti-1993

Damian, I., 1978: - impaduriri. Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti.

Stanescu, V., 1997: - Flora forestiera lemnoasa a Romaniei. Editura Ceres, Bucuresti.

- - - , MAPPM, RNP, 1994: - Pepiniere - Metode si procedee pentru cultura in pepiniera a

principalelor specii forestiere si ornamentale (Recomandari tehnice).

Iancu, I., 1999: -

indrumarul padurarului - teoria si practica meseriei. Tipografia

Pegasus. Bucuresti.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Lucrari de impadurire a terenurilor afectate de excesul de apa.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
3 555 cuvinte
Nr caractere:
18 343 caractere
Marime:
24.06KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Ecologie
Tag-uri:
paduri, apa, sol, mediu, exces
Predat:
Colegiul Tehnic Forestier din Ramnicu Valcea
Clasa:
a 13-a
Profil:
Resurse naturale şi protecţia mediului
Profesorului:
Ing.Popa Ecaterina
Sus!