Indicatori Biologici ape Uzate

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Apa are o importanta deosebita pentru existenta vietii. Este foarte bine stiut ca pe pamant nu exista organisme vegetale sau animale care sa poata supravietui fara apa. In aceeasi masura apa intra in compozitia atmosferei precum si in alcatuirea majoritatii mineralelor si rocilor. Trebuie subliniat faptul ca apa fiind necesara in toate sectoarele de existenta si de activitate a omului, aceasta isi aduce aportul din plin asupra civilizatiei omenirii.

In conditiile cresterii populatiei , urbanizarii si industriei se pune tot mai acut problema utilizarii rationale a surselor de apa. In acest sens este suficient sa amintim importanta care se atribuie in prezent amenajarii cursurilor de apa pentru alimentarea populatiei , industriei, agriculturii, in scopuri hidroenergetice , piscicole etc.

Calitatea apei este o coordonata importanta si depinde in primul rand de domeniul in care este utilizata apa respectiva. Desi , tara noastra este inzestrata cu mari resurse de apa , din cauza deversarii tot mai accentuate a reziduurilor industriale si menajere , exista pericolul ca aceasta ( apa potabila), sa nu mai fie utilizata la intreaga sa capacitate. Toate acestea justifica preocuparea pentru pastrarea calitatii apelor, pentru depistarea la timp a elementelor toxice si gasirea mijloacelor adecvate de a le face inofensive.

Protectia apelor de suprafata si subterane si a ecosistemelor acvatice are ca obiectiv mentinerea si ameliorarea calitatii productivitatii naturale a acestora, in scopul evitarii unor efecte negative asupra mediului, sanatatii umane si bunurilor materiale

CAPITOLUL I

CLASIFICAREA POLUANTILOR APEI

Apele uzate sunt ape carora, prin utilizare , li s-a modificat calitatile chimice, fizice sau biologice

In cadrul masurilor de protejare a mediului inconjurator ,protectia calitatii apelor naturale se urmareste prin respectarea valorilor limita admisibile pentru indicatorii de calitate a apei si implicit pentru cantitatile de impurificatori admisibile de a fi evacuate , conform normativelor in vigoare.

Pentru ca apele uzate sa poata fi evacuate in rauri li se impun conditii care stabilesc valorile limita admisibile ale principalelor substante poluante

Apele uzate dupa provenienta lor , sunt :

- Ape uzate menajere

Bibliografie:

1.ACATRINEI GH., "Poluarea si protectia mediului ambiant", Universitatea "Al.I.Cuza " Iasi, 1994

2.COPCARU I., "Surse, procedee si produse de poluare", Ed.Junimea, Iasi, 1995

3.FURON R., "Problemele apei in lume", Ed. Stiintifica, Bucuresti, 1976

4. IANCULESCU O, ,, Epurarea apelor uzate", Matrix Rom, Bucuresti .2001

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Indicatori Biologici ape Uzate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
5 046 cuvinte
Nr caractere:
27 790 caractere
Marime:
28.60KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
poluare, substante, apa, cantitate
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!