Geobiologia în sprijinul devoltarii durabile

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE
CAPITOLUL I
Domenii de studiu ale geobiologiei
1. Poluarea atmosferica
1.1. Ionosfera
1.2. Frecventele de rezonanta Schumann
1.3. Poluarea sonora.
1.4. Poluarea electromagnetica
2. Poluarea apelor.
3. Poluarea solului si subsolului
Capitolul II
Metode si mijloace de investigare si abordare ale efectelor negative ale poluarii
specifice geobiologiei
1.Efectele geopatogene asupra organismelor vii constatate prin metode geobiologice
1.1. Efectele negative ale poluarii atmosferice
1.2. Efecte negative ale prezentei si calitatii apei constatate asupra organismelor vii
1.3. Manifestarile negative concrete ale radiatiilor telurice asupra organismelor vii
2. Metodele de investigare si solutionare ale geobiologiei
2.1. Solutionari incluse geobiologiei
2.2. Moduri de investigare si solutionare geobiologice specifice
CAPITOLUL III
Justificarea si scopul cercetarilor in geobiologie
1. Justificarile studiului geobiologiei
2. Scopul cercetarilor in geobiologie
CAPITOLUL IV
Rezultate si discutii privitoare la studiul geobiologiei
1. Studii geobiologice privitoare la atmosfera
1.1. Frecventele Schumann
1.2. Ionosfera
1.3. Poluarea fonica
1.4. Poluarea electromagnetica
2. Apa
3. Efectele geopatogene. Consideratii stiintifice actuale
4. Erori si scriitori
5. Geobiologia la nivel global
BIBLIOGRAFIE

Extras din proiect:

INTRODUCERE

In cadrul miscarii de dezvoltare durabila impusa de starea actuala a mediului se pune accent pe tot ceea ce este necesar ca masura globala, pentru modificarea si chiar stoparea mersului pe calea unui ,,mai mult si acum, cu cat mai putin efort". Omul modern a devenit propria sa victima, activitatea sa amenintand echilibrul ecologic, dar si viata proprie.

Geobiologia studiaza raportul dintre sanatatea omului si componentele mediului in care traieste.

Energia geopatica este fenomen insidios: nu o putem vedea si nici nu o putem explica in mod adecvat in termenii stintifici actuali; cu toate acestea, putem explica in mod adecvat in termenii stiintifici actuali; cu toate acestea, efectele sale se pot dovedi la fel de devastatoare ca si poluarea mediului inconjurator.

Energiile geopatice trec prin pereti, ferestre si prin usile inchise, ele nu tin seama de nici un fel de limite, ziduri sau ingradiri. Energiile geopatice nu sunt fixe si stabile - ele se pot modifica in functie de anotimp si de momentul zilei. Ele se pot schimba ti in functie de lucrarile de constructie, chiar daca acestea se desfasoara in case situate oarecum la distanta, deoarece energiile geopatice pot fi distorsionate si transferate si altor cladiri decat acelea in care se efectueaza lucrarile.

Exista multe tipuri de energie geopatica. Fiecare dintre acestea exercita un anumit efect asupra omului, unii indivizifiind mai sensibili decat altii. Somnul, viata sau munca de-a lungul unui interval mare de timp intr-o zona supusa stresului teluric determina aparitia unor probleme si dificultati de ordin emotional si fizic, care afecteaza puternic atat subiectii supusi acestor influente, cat si familiile acestora.

Din pacate, oamenii nu isi dau seama ce se intampla. Ei nu sunt constienti de cat de daunatoare le este proclamarea acestor energii ca fiind simple superstitii. De aceea investigatiile in acest domeniu sint apanajul a doar catorva, considerati in cel mai bun caz excentrici. Cu tot scepticismul stiintific, exista metode predecesoare stiintei moderne de a opera modificari sau inactivari ale acestor energii negative ale Pamantului, permitand evitarea subrezirii starii de sanatate, recastigarea sanatatii si bunastarii. Una dintre acestea este geomantia practicata de fantanari, din care astazi deriva si radiestezia, ale carei metode sunt utilizate de geobiologie.

Rolf Gordon, fondatorul Asociatiei Dulwich pentru Sanatate Publica, a remarcat faptul ca tiganii satrari se imbolnavesc rareori de cancer. Gordon este de parere ca aceasta se datoreaza faptului ca ei se deplaseaza continuu dintr-un loc in altul, astfel incat orice expunere la actiunea unui loc "rau" dureaza cel mult cateva saptamani. Atunci cand isi aleg un loc, tiganii iau in consideratie ceea ce simt pentru locul respectiv. Nu exista dovezi concludente cu privire la teoria lui Gordon, dar ea este extrem de interesanta. Exista, totusi, anumite marturii ce pledeaza in favoarea faptului ca in epocile "primitive"oamenii intelegeau intr-o oarecare masura aceste probleme si se comportau in consecinta, tinand seama de senzatia provocata de un teren.

De aceea dezvoltarea durabila mai pune accent pe pastrarea si reactualizarea vechilor valori. Printre acestea exista vechi practici utilizate cu mult inainte ca stiinta sa se fii inventat ca termen, redescoperite si demonstrabile stiintific astazi. Dar acestea raman in continuare insuficient exploatate desi au un potential de contributie decisiva la remedierea actualelor probleme de mediu - atata cauze cat si efecte. Iar efectul final - indiferent de drumul poluarii, este disparitia vietii umane. Iar vina omului - presupus a fi singurul inzestrat cu ratiune de pe aceasta planeta - este aceea de a isi ignora atavica legatura cu fortele naturii, unele ramase partial explicate chiar si de stiinta actuala.

CAPITOLUL I

DOMENII DE STUDIU ALE GEOBIOLOGIEI

Geobiologia studiaza sanatatea omului intr-o relatie cu componentele mediului in care traieste. Preponderenta preocuparilor geobiologiei se confunda cu arealul de cercetare al ecologiei prin identificarea si abordarea problemelor de mediu actuale, dar exista studii considerate a fi apanajul exclusiv al studiilor geobiologice.

Fig. 1.1. Domeniul de studio al geobiologiei

1. Poluarea atmosferica

Este studiata din punctul de vedere al factorilor care afecteaza aerul pe ca il respiram si gradul sau de poluare. In cazul atmosferei, geobiologia studiaza cu preponderenta straturile atmosferice superioare si problematica privitoare la ionosfera.

Un alt gen de studii referitoare la poluarea atmosferica, specifice geobiologiei se refera la frecventa de rezonanta Schumann optima de 7,83 Hz. Aceasta are un rol de anulare a frecventelor negative, geopatogene sau rezultate din activitati antropice cu rol inhibitor asupra dezvoltarii organismelor vii.

Mai sint incluse studiilor de poluare atmosferica si poluarea sonora si electromagnetica. Poluarea sonora este considerat cel mai puternic factor de poluare si cel mai putin luat in considerare. Poluarea electromagnetica este o componenta majora in alterarea habitatului.

1.1. Ionosfera

Atmosfera terestra este stratul de gaze ce inconjoara planeta si este mentinut de atractia gravitationala. Este cel mai usor dintre invelisurile materiale ale planetei si cantareste doar 5 milioane de miliarde de tone. Atmosfera este alcatuita din 5 straturi cu componente, densitati, temperaturi si proprietati electrice diferite: troposfera (se intinde de la nivelul marii 0 km pana la altitudinea de 15 km), stratosfera (15 - 50 km), mezosfera (50 - 85 km), termosfera (85 - 640 km) si exosfera (pana la 1.280 km).

Incepand din stratul mijlociu superior al mezosferei si pana la stratul superior al troposferei se afla o zona in care radiatiile solare dau nastere particulelor ionizate, ionosfera. Aceste gaze constituie ionizarea negativa specific resimtita in preajma vegetatiei care joaca rol de fixare.

Bibliografie:

Gheorghe Coman - Ecologia spirituala - Editura PIM, Iasi, 2004

Grigori Kapita, Bioenergetica locuintei - Editura Rovimed, 2008

Jane Thurnell-Read - Stresul teluric. Energiile negative ale pamantului - Editura Teora, 1998

Lucian Iordanescu - Ortoontica, Editor Mircea Iordanescu, 2007

Masaru Emoto - Mesajul secret al apei

dr. ing. Razvan Voicu - Ecologia in universul istoriei - Bucuresti, 2007

Casa ecologica - Centrul de consultanta ecologica Galati, Proiect finantat de Ministerul Mediului si Ministerul Afacerilor Externe din Luxemburg, 2001

Shirley Maclaine - Energia pamantului

http://www.santasofia.ro/

http://www.atlantida-portal.com/catalog/7/produsedinshungit

http://paramed.boom.ru/4.htm

http://royalsociety.org/

http://jgshepherd.com/

www.educate-yourself.org/dc/

www.torser-protectie.ro

http://www.razboiulnevazut.com/proiectul-haarp.html

http://www.ecotechengineering.com/

Observații:

Geobiologia studiaza raportul dintre sanatatea omului si componentele mediului in care traieste.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Geobiologia in sprijinul devoltarii durabile.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
55 pagini
Imagini extrase:
55 imagini
Nr cuvinte:
24 277 cuvinte
Nr caractere:
141 580 caractere
Marime:
5.82MB (arhivat)
Publicat de:
Romi Feraru
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
Poluarea solului, Poluarea electromagnetica, Ionosfera, Schumann, Poluarea sonora
Predat:
Facultatea de Agricultura , Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara a Banatului din Timisoara
Materie:
Ecologie
Profesorului:
Dr. Ing. Florin Sala
Sus!