Caracteristicile apelor uzate

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Argument 4
1. Introducere 5
2. Importanta sanitara a apei 5
3. Apele uzate 7
4. Surse de ape uzate 8
5. Caracteristici ale apelor uzate 10
6. Controlul de laborator ale apelor uzate(indicatorii la intrarea si la iesirea apei din statie) 12
6.1 Determinari ale marimilor solide 12
6.2 Consumul chimic de oxygen 13
6.3 Valoarea pH-ului 14
6.4 Clorul residual 14
6.5 Oxigenul dizolvat 14
6.6 Bacterii coliforme 15
6.7 Prelevarea probelor 15
7. Influenta apelor uzate orasenesti 16
8. Situatia apelor uzate in Municipiul Targoviste 24
8.1 Statia de epurare Targoviste S 24
8.2 Statia de epurare Targoviste N 25
9. Aspecte privind transpunerea si implementarea prevederilor Uniunii europene privind epurarea apelor uzate 30
10. Concluzie 32
Bibliografie 33

Extras din proiect:

Vizitele pe care le-am facut cu clasa , insotiti de doamna Barbu Silvia , la Statia de Epurare Targoviste Nord si la Statia de Epurare Targoviste Sud , demonstratiile practice care ne-au fost prezentate la laboratoarele acestor statii si explicatiile primite mi-au trezit curiozitatea si m-au determinat sa-mi aleg aceasta tema pentru lucrarea de specialitate .

Am inteles ca apele uzate menajere si industriale reprezinta o sursa importanta de poluare , a mediului in general si a apei in special .

In domeniul epurarii apelor sunt inca multe probleme de rezolvat , statiile de epurare din municipiul Targoviste fiind invechite , au o eficienta de epurare scazuta . Este necesara dezvoltarea si modernizarea acestor statii de epurare si deservirea lor de catre personal cu inalta calificare astfel incat si in domeniul epurarii apelor sa fie respectate normele europene si legistlatia romaneasca in vigoare sa se limiteze si combata poluarea mediului si sa se protejeze sanatatea populatiei

1. INTRODUCERE

Dupa 1990 s-a constatat ca Romania se confrunta cu grave probleme de mediu, inclusive in domeniul calitatii resurselor de apa, cu o economie bazata pe un consum excesiv de energie si resurse naturale, cu utilizarea unor tecnologii poluante si mult depasite . Aceste elemente bazate pe fondul unor economii centralizate si superplanificate, cu o rata mare a inflatiei, cu deficit public, cu protectionism, au impus necesitatea unor profunde restructurarii a intregii economii si societati, incluzand si plasarea pe un loc prioritar a problemelor de protectia mediului si protectia calitatii resurslor de apa conform dezvoltarii durabile .

Pe de alta parte, UNIUNEA EUROPEANA, in sprijinul tarilor de preaderare, a demarat numeroase Programe de finantare a unor investitii, care in mare masura, sunt orientate pe investitii in domeniul infrastructurii municipale (alimentare cu apa, canalizare, salubrizare). Astfel Romania a fost si este beneficiara a numeroaselor fonduri pe directia reabilitarii, modernizarii sau extinderii unor sisteme centralizate de canalizare-europene.

2. IMPORTANTA SANITARA A APEI

Se cunoaste din istorie ,ca primele asezari umane au aparut in apropierea cursurilor de apa; nici o activitate umana nu este posibila fara apa.

In unele institutii care se ocupa cu gospodarirea apelor se poate intanli sintagma '' APA ESTE VIATA '' care reprezinta , sintetic, importanta apei ca factor esential pentru om, ca parte a regmului animal si vegetal.

Apa este importanta nu numai pentru viata, dar si pentru alte posibilitati de utilizare in orase (stropitul gradinilor,spalatul strazilor, alimentarea fantanilor), industrie (alimentara, textile,pielarie,mobile,chimica,extractia titeiului,rafinarit, minerit,industria metalurgica, centralele hidro, termo si nuclearoelectrice,agricultura (irigatii, cresterea animalelor), navigatie,pescuitul, sporturi nautice.

Pentru activitatile mentionate au importanta atat asigurarea cantitatilor necesare de apa cat si asigurarea calitatii corespunzatoare a acestora .

In actualul stagiu de dezvoltare economico-sociala, caracterizat printr-o dinamica fara precedent, pe de-o parte, si caracterul limitat al resurselor naturale, pe de alta parte , apa, una din cele mai importante resurse naturale, trebuie bine gospodarita, pentru a preveni ''criza apei'' termen ce apare din ce in ce mai frecvent in prognozele unor organizatii internationale.

Avertismentul oamenilor de stiinta despre o posibila criza a apei la nivel planetar, a determinat organizatia Natiunilor Unite sa stabileasca ziua de 22 Martie drept "zi Mondiala a apei" avand ca motto"Apa pentru toti", scopul fiind un plan de actiune la nivel individual, national, regional si international pentru utilizarea rationala a apei.

Grija pentru o gospodarie rationala a apelor se datoreaza caracteristicilor apei, ca resursa naturala:

- resursele de apa au un caracter limitat; resurselor de apa ale

ale unui bazin hidrografic sau ale unei regiuni (tari) se refac

periodic, dar ele nu pot creste in timp;

- resursele de apa au o distributie inegala in timp si spatiu;ele

sunt differentiate fata de disributia in timp si spatiu a

cerintelor de apa ;

Bibliografie:

-Exploatarea stiintelor de epurare a apelor uzate orasenesti" Corneliu A>L>Negulescu

-Epurarea apelor uzate urbane Fditura "Junimea-Iasi 1998.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Caracteristicile apelor uzate.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2009
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
32 pagini
Imagini extrase:
34 imagini
Nr cuvinte:
6 334 cuvinte
Nr caractere:
39 372 caractere
Marime:
33.29KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
mediu, ape, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!