Ariile Naturale Protejate din România

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Cap. 1 Ariile naturale protejate din Romania

Arie naturala protejata- zona terestra, acvatica sau subterana cu perimetru bine stabilit si avand un regim special de ocrotire sau conservare in care exista specii de plante si animale salbatice, elemente si formatiuni cu valoare stiintifica sau culturala deosebita.

Ariile protejate, prin valoarea lor naturala si gradul redus al interventiei umane pe teritoriul lor, sunt cele mai bune exemple si modele pentru sistemele ecologice naturale si seminaturale.

Ariile protejate sunt percepute inca de foarte multi oameni, doar in sensul lor "conservationist", fiind considerate adevarate ,,oaze" ale naturii salbatice care trebuie protejate numai pentru conservarea speciilor care le populeaza. Foarte putin este recunoscut faptul ca zonele aflate in regim natural si seminatural constituie de fapt suportul "vietii" si implicit al dezvoltarii socio-economice.

S-au constituit astfel, arii protejate care conserva zone naturale de pe glob, unde interventia omului este aproape inexistenta, dar si zone in care interventia omului este prezenta, cum e cazul peisajelor modificate ce au o importanta peisagistica si culturala deosebita. Astfel, forul care si-a propus sa rezolve aceasta problema dificila a fost Uniunea Internationala de Conservare a Naturii (IUCN - The World Conservation Union) care, prin misiunea sa, avea competenta necesara sa o faca.

Uniunea Internationala de Conservare a Naturii incearca sa influenteze, sa incurajeze si sa asiste societatile din toata lumea in procesul de conservare a integritatii si diversitatii naturii, urmarind ca orice utilizare a resurselor naturale sa fie echitabila si durabila.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Ariile Naturale Protejate din Romania.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
7/10 (4 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
19 pagini
Imagini extrase:
19 imagini
Nr cuvinte:
7 936 cuvinte
Nr caractere:
46 414 caractere
Marime:
38.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Ecologie
Tag-uri:
arie protejata, geografie
Predat:
la facultate
Materie:
Ecologie
Sus!