Regimul Deșeurilor în Legislatia de Mediu

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Generarea deseurilor in cantitati mari precum si gestiunea necorespunzatoare a acestora constituie o problema de actualitate, intrucat in ultimii ani, atat in Romania cat si in alte tari ale UE au fost semnalate numeroase cazuri de poluare a solului si a apelor subterane si de suprafata, fiind astfel amenintata sanatatea populatiei.

Principalele surse de generare a deseurilor sunt: agricultura, mineritul, industria si activitatile gospodaresti.

Starea mediului precum si monitorizarea acestuia se reflecta in anumiti indicatori statistici de mediu: generare deseuri solide industriale si municipale, deseuri menajere depozitate pe cap de locuitor, cheltuieli cu managementul deseurilor, reciclarea si reutilizarea lor, depozitare deseuri municipale, numarul substantelor chimice interzise sau strict restrictionate, generarea deseurilor periculoase, importurile si exporturile de deseuri periculoase, suprafata de teren contaminata cu deseuri periculoase, cheltuieli necesare pentru tratarea deseurilor periculoase, generarea deseurilor radioactive. Acesti indicatori se regasesc in rapoartele anuale intocmite de Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, prin intermediul Institutului National de Cercetare - Dezvoltare pentru Protectia Mediului - ICIM Bucuresti.

In Romania, conform raportului privind ambalajele si deseurile rezultate din acestea pe anul 2005, cantitatea totala de ambalaje introduse pe piata a fost de 1140844,1 tone, ceea ce reprezinta o crestere cu 9% fata de anul precedent. Structura deseurilor de ambalaje in 2005 a fost urmatoarea:

Hartie si carton 23,6%

plastic 29%

Sticla 21,8%

Metal 9%

lemn 12%

Acelasi raport arata ca a fost reciclata 23% din intreaga cantitate de deseuri generata, iar procentul total de valorificare a fost 26,6%.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Regimul Deseurilor in Legislatia de Mediu.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
5 112 cuvinte
Nr caractere:
29 704 caractere
Marime:
86.83KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Drept Civil
Tag-uri:
deseuri, mediu
Predat:
la facultate
Materie:
Drept Civil
Sus!