Familia Crestina

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Despartit de Dumnezeu printr-o atitudine voluntara, omul alese tovarasia pacatului, iar aceasta ii aduse nu ,,deschiderea ochilor" promisa de Satana, ci moartea spirituala si fizica, dupa Cuvantul Domnului. Atmosfera curata a cerului si societatea ingerilor a fost parasita de om, pentru a-si forma o societate in care degradarea morala si spirituala a crescut pana acolo incat a necesitat distrugerea ei la doar o mie sase sute de ani de la Creatiune. Chiar cei pe care i-a pastrat Dumnezeu au reluat curand aceleasi cai pacatoase. Si astazi lumea merge pe acelasi drum. Cele mai mari probleme ale zilelor noastre nu sunt cele tehnologice sau economice, deoarece pe acestea le putem controla. Nu sunt nici macar cele de natura politica. ,,Cele mai dificile probleme sunt, insa, cele de natura morala si spirituala, si, daca nu vom face progrese in acest domeniu, insasi supravietuirea noastra ar putea fi periclitata. In acest mod, s-au prabusit multe din culturile avansate ale trecutului." Lumea noastra are nevoie disperata nu de mai multi oameni inteligenti sau talentati ci are o mare nevoie de oameni cu adevarat transformati. Lev Tolstoi spunea: ,,Fiecare vrea sa schimbe lumea, dar nimeni nu se gandeste sa se schimbe pe sine." Adevarata formare si modelare a omului se face in familie. ,,Familia este locul unde se formeaza minti si se modeleaza caractere." La prima vedere, problema familiei nu pare a avea o esenta teologica, de doctrina, asa cum sunt altele ca: adevarul despre Sabat, Botez, Sfanta Cina, etc, ci mai mult una sociala care se ocupa cu relatiile dintre indivizii ce traiesc in acelasi grup restrans numit familie.

Daca patrundem insa mai adanc in ea, vom constata ca implicatiile ei sunt atat de profunde, incat am putea afirma ca familia este reducerea la scara a relatiilor dintre Dumnezeu si om, este religia insasi.

Familia este prima institutie creata de Dumnezeu in Eden, si ,,El doreste ca unitatea familiei sa fie un simbol al cerului."

Prin creatie Dumnezeu da oricarui lucru o destinatie spirituala, iar familia asa cum a fost creata avea menirea de a reflecta pe deplin Chipul Creatorului ei, de a fi pastratoare a Legii Sale si purtatoare a Cuvintelor Sale.

Dar ea a fost lovita la temelie inca de la nastere, Chipul Divin in om a fost patat, Legea lui Dumnezeu a fost stearsa, valorile Divine au fost inlocuite cu valori umaniste, iar importanta ei a fost mult diminuata, astfel ca, unii sunt de parere ca ,,in doar cativa ani, familia, asa dupa cum o intelegem acum, va apartine trecutului"

Familia a fost tinta principala a atacurilor lui Satana care se pare ca i-a apreciat foarte bine importanta.

El stie ca, distrugand familii, distruge natiuni si acelasi lucru se poate spune si in dreptul Bisericii. Biserica poate supravietui batjocurii, urii, persecutiei, numai daca familia este puternica. Dar ea va fi slaba atunci cand familia se clatina.

Neputand sa lupte impotriva lui Dumnezeu, Satana s-a aruncat impotriva creaturilor Sale, astfel ca prin neascultarea primilor nostri parinti, familia a fost aruncata in arena marii lupte dintre bine si rau, dintre Hristos si Satana iar lupta aceasta continua si in zilele noastre.

Fiecare familie are datoria sa stie ca se afla pe terenul acestei lupte, iar rezultatul final nu va fi decat biruinta sau infrangerea, viata sau moartea.

Pentru acest important motiv, familia a fost, este si va ramane o preocupare prioritara pentru individ, biserica si societate atat timp cat lumea va exista.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
67 pagini
Imagini extrase:
67 imagini
Nr cuvinte:
24 084 cuvinte
Nr caractere:
121 137 caractere
Marime:
84.59 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Crestinism
Tag-uri:
dumnezeu, credinta, ortodox
Data publicare:
21.08.2014
Structură de fișiere:
  • Familia Crestina.doc
Predat:
la facultate
Profesorului:
Florin Laiu

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Intemeiata in Raiul cel de demult, binecuvantata la inceputul activitatii sale dumnezeiesti...
Intemeiata in Raiul cel de demult, binecuvantata la inceputul activitatii sale dumnezeiesti...
PRELIMINARII SI GENERALITATI Fiind baza societatii omenesti, familia ca institutie divina a fost...
In contextul contemporan multe probleme devin acut actuale. Intre ele, la loc de frunte si...
In contextul contemporan modern, foarte multe din problemele esentiale ale naturii umane devin...
Sus!