Raport de evaluare - teren

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

CAPITOLUL I - INTRODUCERE
1.1. PĂRŢILE CONTRACTANTE
1.2. OBIECTUL ŞI SCOPUL EVALUĂRII
1.3. SITUAŢIA JURIDICĂ
1.4. SURSE DE INFORMATII
1.5. DECLARATIA EVALUATORULUI.
1.6. DEFINIREA VALORIILOR UTILIZATE.
1.7. CONDITII ALE PIETEI
1.8. PREMIZELE EVALUĂRII
1.9. BAZELE LEGALE ŞI TEORETICE FOLOSITE ÎN EVALUARE
1.10. CONDITII LIMITATIVE:
1.11. CLAUZA DE NEPUBLICARE
CAPITOLUL II - DESCRIEREA PROPRIETĂŢII IMOBILIARE
CAPITOLUL III. ANALIZA PIETEI
CAPITOLUL IV- EVALUAREA PROPRIETATII
CAPITOLUL V – CONCLUZII FINALE
ANEXE

Extras din proiect:

Anexele prezentului raport au fost elaborate cu scopul intregirii imaginii obiectivului si ca baza de justificare a judecatilor emise de evaluator si nu trebuie considerate piese ale unei documentatii cadastrale, pentru care sunt necesari si specialisti atestati.

CAPITOLUL I - INTRODUCERE

1.1.Părţile contractante

Beneficiar: Primaria Comunei Smardan, Judetul Galati

Executant: - ing. Suciu Mircea cu sediul in Galati, str. 1 Decembrie 1918, expert evaluator imobiliar, bunuri mobile, membru ANEVAR, avand legitimatia nr.16434, CIF 20328046

Telefon 0752151443, Email: suciumircea30@yahoo.com

Obiectiv: proprietate imobiliara compusa din teren construit, in suprafata de 1250 mp, proprietate situata in intravilanul orasului Galati, Comuna Smardan, Sat Smardan, nr. Administrativ 96.

Data de referinţă a evaluării: 20.05.2016

1.2. Obiectul şi scopul evaluării

Obiectul evaluarii este: Estimarea valorii de piata a parcelei de teren cu identificarea cadastrala T76 P428/1 lot 76, situat in cartierul cu gospodarii individuale din partea de nord a Satului Smardan, Comuna Smardan, Judetul Galati, ce apartine Consiliului Local al Comunei Smardan.

1.3. Situaţia juridică

Conform extrasului CF nr. 3814810 /Galati/16.12.2013, proprietarul parcelei cu nr. Cadastral 51224 este Primaria Comunei Smardan(domeniul public), cota actuala de 1/1, fiind dobandita in baza HG nr.964/2002. Constructia existenta, avand regim de inaltime P+M, a fost edificata in baza Autorizatiilor de construire nr.189/2000 si 4/2001, proprietarul constructiei fiind dl. Popa Mircea-Dan, in cota actuala de 1/1. La capitolul sarcini este mentionata existenta contractelor de concesiune, in conformitate cu actele administrative nr. 1993/16.07.1999 si 5048/18.08.2005.

1.4. Surse de informatii

 Informaţii privind situaţia proprietăţii:

- Prezentul raport de evalarea fost realizatpe baza informatiilor furnizate de catre clientul prezentului raport de evaluare (Primaria Comunei Smardan)

- Informatii obtinute de la proprietarul imobilului

( indirect si verbal)

- Informatii legate de piata specifica imobilului

- Informatii privind caracteristiile tehnico- constuctive culee de evaluator la teren

- Informatii privind functionalitatea si starea fizica a bunului

- Plan de incadrare in zona.

- Plan de amplasament si delimitare.

- Evolutia cursului valutar publicat de BNR

- Pagini web de specialitate

 Standarde Internationale de Evaluare ANEVAR 2014

1.5. Declaratia evaluatorului

In limita cunostiintelor si informatiilor detinute, certific ca faptele prezentate in acest raport de evaluare sunt adevarate si corecte. Certific ca analizele, opiniile si concluziile prezentate sunt limitate de ipotezele si conditiile limitative specificate si nu sunt influentate de nici un factor.

De asemenea, se certifica faptul ca nu exista nici un interes personal, prezent sau viitor asupra bunurilor imobile care fac subiectul prezentului raport de evaluare si nici un interes sau influenta legate de partile implicate.

Proprietatea a fost inspectata personal, iar in elaborarea prezentului raport nu s-a acordat asistenta semnificativa din partea nici unei eprsoane in afara celei care semneaza mai jos.

Inspectia la teren s-a efectuat in data de 15.04.2016 incepand cu ora 16:00, pe baza datelor puse la dispozitie de catre beneficiar, iar redactarea raportului de evaluare s- a efectuat in data de 20.04.2016.

Evaluarea s-a realizat considerand cursul de schimb valabil la data de 19.04.2016 si anume: 4.4812 lei/euro si de 3.9536 lei/USD. Toate preturile din raport sunt exprimate in lei RON si valoare finala nu contine TVA.

1.6. Definirea valoriilor utilizate.

Valoarea de piaţă este definită în standardele Asociaţiei Naţionale a Evaluatorilor din România, ca “Suma estimată pentru care un activ sau o datorie ar putea fi schimbat(ă) la data evaluării, între un cumpărător hotărât şi un vânzător hotărât, într-o tranzacţie nepărtinitoare, după un marketing adecvat şi în care părţile au acţionat fiecare în cunoştinţă de cauză, prudent şi fără constrângere”.

Valoarea de piaţă este o reprezentare a valorii de schimb, sau suma de bani pe care o proprietate ar aduce-o, dacă ar fi oferită spre vânzare pe o piaţă liberă, la data evaluării.

Estimarea de către evaluator a valorii de piata în raportul de evaluare elaborat, a avut la bază informaţiile privind nivelul preţurilor corespunzătoare lunii in curs.

Evaluarea în condiţii de criză

Gradul de certitudine în evaluare este definit ca fiind probabilitatea ca opinia evaluatorului să coincidă cu preţul de tranzacţionare al proprietăţii la data evaluării.

Acest grad variază însă în funcţie de condiţiile pieţei, caracteristicile proprietăţii evaluate sau informaţiile disponibile evaluatorului.

Estimarea de către evaluator a valorii de piata în raportul de evaluare elaborat, a avut la bază informaţiile privind nivelul preţurilor corespunzătoare lunii in curs.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Raport de evaluare - teren.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2016
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 145 cuvinte
Nr caractere:
24 536 caractere
Marime:
1.84MB (arhivat)
Publicat de:
Pintiliu Filimon
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!