Puncte tari si puncte slabe ale controlului intern la S.C. Asam S.A.

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C ,,ASAM" S.A. este unul din marii producatori industriali din Romania, activitatea sa de baza constand in proiectarea, fabricarea si comercializarea reperelor auto pentru piata pieselor de schimb, repere de prim montaj pentru DACIA Groupe RENAULT si repere pentru societati comerciale din tarile UE. Prin serviciile pe care le ofera, compania doreste sa intampine nevoile clientilor din Romania astfel incat sa devina un partener de incredere in colaborarile viitoare.

Echipa pe care se bazeaza, seriozitatea ofertei si relatiile excelente cu partenerii sai de afaceri reprezinta garantia faptului ca ofera servicii de cea mai buna calitate. S.C. ,,ASAM" S.A. se preocupa de instruirea continua a personalului, pentru a fi mereu la curent cu tot ce e nou si pentru a fi mereu pregatit in fata provocarilor.

Domeniul principal de activitate al S.C. ,,Ansamble si Subansamble Auto si Mecanice" S.A. Iasi, este proiectarea, producerea si vinzarea de piese si subansamble pentru mijloacele de transport, masini agricole, utilaje si instalatii industriale incluzind si servicii de asistenta tehnica, achizitii si livrari intracomunitare. Printre alte domenii de activitate regasim :

Automotive: oferta companiei in acest domeniu se orienteaza catre componente auto, consumabile, piese de schimb pentru autoturisme si autocamioane, destinate atat pietei interne, cat si exportului. Gama principala de produse variaza de la discuri de frana ventilate si neventilate, capete de bara, bielete de directie, butuci roata, tamburi sikituri de ambreiaj, pana la dispozitive de remorcare (inchizatoare, carlige de remorcare). Garantia produselor in acest domeniu este certificata de ISO TS 16949 inca din 2007.

Feroviar: exponent pe piata industriei feroviare din 2001, S.C "ASAM" S.A. Iasi si-a extins activitatea in aceasta zona, detinand astazi un portofoliu diversificat de piese de prin montaj si reparatii pentru vagoane. Calitatea produselor este garantata de certificarea AFER, autoritatea tutelara in acest domeniu din Romania. In cadrul sectoarelor specializate sunt realizate piese si echipamente pentru sasiuri, boghiuri si sisteme de siguranta, produsele de referinta fiind sabotii de frana pentru vagoane de marfa, calatori si locomotive.

Agricol: gama de produse destinate domeniului agricol inglobeaza in principal piese de schimb pentru tractoare si utilaje agricole. Portofoliul de repere executate pana in prezent contine piese, precum: disc de ambreiaj tractor, placa strangere, arbore canelat, bucsa osie si coroana lansare, pompa apa tractor, satelit, brazdare, talere disc, pinioane cutie de viteze.

Industrial: competentele de productie, cunostintele tehnice precum si experienta in fabricarea de piese si echipamente pentru diverse domenii, confera companiei statutul de partener industrial de incredere. Piesele si echipamentele pentru industria navala reprezinta un obiectiv strategic ce vizeaza dezvoltarea pe piata industriei navale. In prezent compania produce si distribuie corpuri turnate pentru robineti si alte subansamble pentru santierele navale si pentru partenerii privati. Piesele si echipamentele pentru industria miniera si petroliera ofera o gama variata de repere pentru industria extractiva petroliera. Calitatea produselor destinate industriei petroliere si miniere este asigurata de utilizarea de oteluri superioare, fapt ce garanteaza o durata lunga de exploatare in cele mai severe si dificile conditii de lucru.

S.C. "ASAM" S.A. Iasi prezinta o structura organizatorica mixta asa cum este redata in figura nr. 1. Aceasta companie este organizata ca o societate pe actiuni, condusa de Consiliul de Administratie, ce este subordonat compartimentului AGA (Adunarea Generala a Actionarilor) si in subordinea careia se afla Directorul General.

2. Puncte tari si puncte slabe ale controlului intern la S.C. "ASAM" S.A.

Analizand sistemul de control intern realizat in cadrul firmei, am obtinut rezultatele prezentate in tabelul 1.

Tabelul 1. Puncte tari si puncte slabe, recomandari ale controlului intern la S.C. "ASAM"S.A.

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 366 cuvinte
Nr caractere:
7 662 caractere
Marime:
258.41 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Data publicare:
15.05.2018
Structură de fișiere:
  • Puncte tari si puncte slabe ale controlului intern la S.C. Asam S.A..docx
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Contabilitate și Informatică de Gestiune

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
Societatea comerciala Accesorii piese de schimb auto (S. C. APSA S. A. ), a fost infiintata la 1...
CONTRIBUTII PRIVIND DIVERSIFICAREA SORTIMENTULUI DE PRODUSE TIP BUMBAC PRIN INTRODUCEREA DE...
INTRODUCERE Romania parcurge, in prezent, un proces complex de tranzitie si reforma mult mai...
Termenul de comert electronic (e-comert) este din ce in ce mai mult discutat pe masura ce...
Turismul reprezinta un fenomen economico-social specific civilizatiei moderne, puternic ancorat...
Sus!