Puncte tari și puncte slabe ale controlului intern la S.C. Asam S.A.

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

S.C „ASAM” S.A. este unul din marii producători industriali din Romania, activitatea sa de bază constând în proiectarea, fabricarea și comercializarea reperelor auto pentru piața pieselor de schimb, repere de prim montaj pentru DACIA Groupe RENAULT și repere pentru societăți comerciale din țările UE. Prin serviciile pe care le oferă, compania dorește să întâmpine nevoile clienților din România astfel încât să devină un partener de încredere în colaborările viitoare.

Echipa pe care se bazează, seriozitatea ofertei și relațiile excelente cu partenerii săi de afaceri reprezintă garanția faptului că oferă servicii de cea mai bună calitate. S.C. „ASAM” S.A. se preocupă de instruirea continuă a personalului, pentru a fi mereu la curent cu tot ce e nou și pentru a fi mereu pregătit în fața provocărilor.

Domeniul principal de activitate al S.C. „Ansamble și Subansamble Auto și Mecanice” S.A. Iași, este proiectarea, producerea și vînzarea de piese și subansamble pentru mijloacele de transport, mașini agricole, utilaje și instalații industriale incluzînd și servicii de asistență tehnică, achiziții și livrări intracomunitare. Printre alte domenii de activitate regăsim :

Automotive: oferta companiei în acest domeniu se orientează către componente auto, consumabile, piese de schimb pentru autoturisme și autocamioane, destinate atât pieței interne, cât și exportului. Gama principală de produse variază de la discuri de frână ventilate și neventilate, capete de bară, bielete de direcție, butuci roată, tamburi sikituri de ambreiaj, până la dispozitive de remorcare (închizătoare, cârlige de remorcare). Garanția produselor în acest domeniu este certificată de ISO TS 16949 încă din 2007.

Feroviar: exponent pe piața industriei feroviare din 2001, S.C ”ASAM” S.A. Iași și-a extins activitatea în această zonă, deținând astăzi un portofoliu diversificat de piese de prin montaj și reparații pentru vagoane. Calitatea produselor este garantată de certificarea AFER, autoritatea tutelară în acest domeniu din România. În cadrul sectoarelor specializate sunt realizate piese și echipamente pentru șasiuri, boghiuri și sisteme de siguranță, produsele de referință fiind saboții de frână pentru vagoane de marfă, călători și locomotive.

Agricol: gama de produse destinate domeniului agricol înglobează în principal piese de schimb pentru tractoare și utilaje agricole. Portofoliul de repere executate până în prezent conține piese, precum: disc de ambreiaj tractor, placă strângere, arbore canelat, bucșă osie și coroană lansare, pompa apă tractor, satelit, brăzdare, talere disc, pinioane cutie de viteze.

Industrial: competențele de producție, cunoștințele tehnice precum și experiența în fabricarea de piese și echipamente pentru diverse domenii, conferă companiei statutul de partener industrial de încredere. Piesele și echipamentele pentru industria navală reprezintă un obiectiv strategic ce vizează dezvoltarea pe piața industriei navale. În prezent compania produce și distribuie corpuri turnate pentru robineți și alte subansamble pentru șantierele navale și pentru partenerii privați. Piesele și echipamentele pentru industria minieră și petrolieră oferă o gamă variată de repere pentru industria extractivă petrolieră. Calitatea produselor destinate industriei petroliere și miniere este asigurată de utilizarea de oțeluri superioare, fapt ce garantează o durată lungă de exploatare în cele mai severe și dificile condiții de lucru.

S.C. ”ASAM” S.A. Iași prezintă o structură organizatorică mixtă așa cum este redată în figura nr. 1. Această companie este organizată ca o societate pe acțiuni, condusă de Consiliul de Administrație, ce este subordonat compartimentului AGA (Adunarea Generală a Acționarilor) și în subordinea căreia se află Directorul General.

2. Puncte tari și puncte slabe ale controlului intern la S.C. ”ASAM” S.A.

Analizând sistemul de control intern realizat în cadrul firmei, am obținut rezultatele prezentate în tabelul 1.

Tabelul 1. Puncte tari și puncte slabe, recomandări ale controlului intern la S.C. ”ASAM”S.A.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Puncte tari si puncte slabe ale controlului intern la S.C. Asam S.A..docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Anul redactarii:
2015
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
7 pagini
Imagini extrase:
7 imagini
Nr cuvinte:
1 366 cuvinte
Nr caractere:
7 662 caractere
Marime:
258.41KB (arhivat)
Publicat de:
Elena F.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Specializare:
Contabilitate și Informatică de Gestiune
Materie:
Contabilitate
Sus!