Proiect de evaluare

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Scopul procesului de evaluare este stabilirea valorii actuale - respectiv a rezultatelor financiare ale societatii in vederea cunoasterii situatiei reale a firmei de catre conducere pentru stabilirea politicii sale pentru urmatorii ani. Se urmareste solvabilitatea societatii, daca politica actuala a societatii este conforma si daca aceasta va fi continuata.

Pentru realizarea scopului evaluarii se va porni de la diagnosticarea societatii, dupa care se vor folosi metodele de evaluare adecvate, astfel incat sa se ajunga la un rezultat cat mai aproape de realitate.

Metodele de evaluare care vor fi folosite sunt:

- Metode de evaluare patrimoniale

- Metode bazate pe rentabilitate

- Metode Bursiere

- Metode combinate

Beneficiarul evaluarii

Principalul beneficiar al evaluarii este SC TEHNINVEST S.A., aceasta urmarind pozitia ei pe piata concurentiala in vederea stabilirii politicii pe urmatorii ani. Evaluarea societatii se va realiza in perioada 01.12.2001 - 31.12.2001.

Evaluatorul

Raportul de evaluare a fost realizat de catre Mihai I. Aurelia - Monica studenta in cadrul Universitatii "Valahia" Bucuresti, Facultatea de Stiinte Economice, specializarea Contabilitate si Informatica de Gestiune.

Principalele surse informationale folosite

Informatiile folosite la intocmirea prezentului raport au fost obtinute din chestionarea personalului abilitat din departamentul juridic, comercial, tehnic, resurse umane, financiar - contabil, precum si pe baza informatiilor furnizate de conducerea societatii conform acordului incheiat la demararea activitatii de culegere a informatiilor.

4.2. PREZENTAREA SOCIETATII

Scurt istoric:

S.C. TEHNINVEST S.A. BUCURESTI a fost infiintata in anul 1996 in prezent functionand in baza Legii 30/1990 privind Societatile Comerciale. De atunci societatea a desfasurat numai activitate de productie si comercializare de mobilier, incepand cu produse simple - usi, ferestre, tocarie - ajungand sa realizeze astazi cele mai complicate elemente de mobilier. TEHNINVEST este o retea de magazine specializate in vanzarea de mobilier, destinate consumatorilor care doresc produse de calitate europeana la preturi accesibile. Oferta sa include mobilier de living, dinning si dormitor, bucatari. Produsele Office reunesc game de mobilier operational, directorial si special (bancar, comercial, scolar, etc.), canapele, scaune si fotolii de birou. Reteaua TEHNINVEST cuprinde 12 magazine in Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Timisoara, Cluj, Constanta, Baia Mare, Targu Mures, Calarasi, Bacau. Societatea executa orice fel de produse pe baza de comanda sau contract, adaptandu-se tuturor cerintelor clientilor. Societatea isi desfasoara activitatea in orasul Bucuresti, strada Unirii, Nr.6-15, in aceasta locatie aflandu-se atat sediul social al firmei, sectia de productie, cat si un magazin de desfacere. Reteaua Service cuprinde sediul central din Bucuresti, iar in fiecare orasele prezentate mai sus exista cate un magazin de prezentare, precum si o reprezentanta service. Societatea comercializeaza in special urmatoarele produse: mobilier de dormitor, mobilier de bucatarie, biblioteci, mobilier pentru holuri, mobilier office

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiect de evaluare.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
56 pagini
Imagini extrase:
56 imagini
Nr cuvinte:
14 862 cuvinte
Nr caractere:
107 305 caractere
Marime:
235.81KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
firma, Economie, Evaluare
Predat:
la facultate
Materie:
Contabilitate
Sus!