Evaziunea fiscală

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

I. Prezentarea generala a societatii 3
II. Organizarea compartimentului finaciar contabil
si fluxul documentelor in cadrul sistemului
financiar contabil 6
III. Contabilitatea financiara a principalelor
operatiuni din cadrul unei luni calendaristice 12
IV. Prezentarea situatiilor financiare anuale,
calculul si interpretarea unor indicatori de
analiza pe baza acestora 20
IV.1 Prezentarea bilantului financiar simplificat 20
IV.2 Analiza fondului de rulment 21
IV.3 Analiza necesarului de fond de rulment 22
IV.4 Analiza trezoreriei 23
IV.5 Analiza ratelor de solvabilitate cu rate de
finantare si indatorare 24
IV.6 Analiza ratelor de rentabilitate 24

Extras din proiect:

Societatea comerciala TATI SA are sediul in Botosani, judetul Botosani, Str. Cuza Voda nr. 19, Tel. 0231-513839, Fax 0231-517122, Nr. de inregistrare la Oficiul Registrului Comertului J07/654/1991, cod fiscal R618614.

In toate actele, facturile, anunturile emanand de la societate, denumirea societatii va fi precedata sau urmata de initialele "SA", sediul societatii, capitalul social si numarul de inregistrare din Registrul Comertului.

SC Tati SA este persoana juridica romana avand forma juridica de societate pe actiuni cu capital privat. Societatea isi desfasoara activitatea in conformitate cu legile romane si cu prevederile din contractul si statutul societatii. Functionarea societatii este nelimitata cu incepere de la data inregistrarii in Registrul Comertului.

Obiectul de activitate preponderent al societatii cod CAEN 5211 Comert cu amanuntul in magazine nespecializate cu vanzare predominanta de produse alimentare, bauturi si tutun precum si cresterea si ingrasarea animalelor, cultura plantelor vegetale si a legumelor, prestari servicii ,etc

Obiectul de activitate al societatii va putea fi modificat prin hotararea AGA.

S.C. Tati S.A. a fost inregistrata in anul 1991 ca societate pe actiuni in conformitate cu legislatia romaneasca privind societatile comerciale.

Actiunile sunt nominative si cuprind toate elementele prevazute de lege. Actiunile au valoare egala si confera posesorilor drepturi egale. Ele nu vor putea fi emise pentru o suma mai mica decat valoarea nominala.

Societatea tine evidenta actiunilor intr-un registru special, numerotat, sigilat si parafat de presedintele CA.

Fiecare actiune da dreptul la un vot in adunarile generale ale societatii.

Exercitiul dreptului la vot este suspendat pentru actionarii care nu sunt la curent cu varsamintele ajunse la scadenta.

Odata cu bilantul anual se va prezenta situatia actiunilor,daca au fost integral platite si eventualele varsaminte neefectuate.

Principala pondere in vanzarile realizate de Tati SA o detine produsele obtinute din productie proprie, livrate unor societati din sfera productiei industriale, antreprize de constructii, etc.

Tati SA Botosani, specializata in cresterea si ingrasarea animalelor, a fost listata la Bursa de Valori Bucuresti.

Printre cei mai importanti furnizori ai SC Tati SA Botosani se numara: Semrom Botosani, Comcereal Botosani, Avicola SA Botosani,Agroplant SRL Iasi.

Organismul de conducere al societatii este Consiliul de Administratie care este format din 5 membri si joaca un rol important in procesul de decizie.

Presedintele Consiliului de administratie este actionarul principal, domnul Tampau Ionel.

Societatea este condusa de un director general in baza contractului de administrare in vigoare de la 1 septembrie 1998. Directorul general este domnul Rohozneanu Dan.

Salariile directorilor si eventualele premii se discuta si se aproba de Consiliul de Administratie. Nivelul salariilor administratorului si directorilor reprezinta 2,6% in total cheltuieli cu salariile angajatilor societatii. In timpul exercitiului financiar nu s-au acordat avansuri sau credite administratorului si directorilor.

Structura organizatorica a societatii cuprinde compartimente de productie si compartimente tehnice si functionale, in care se desfasoara activitatile necesare executarii operatiilor si lucrarilor care conduc la realizarea si valorificarea productiei.

In cadrul societatii TATI SA activitatile ce tin de domeniile financiar, contabilitate, salarii, preturi se desfasoara in cadrul unui singur compartiment condus de contabilul sef.

Compartimentul financiar-contabil are atributiuni multiple si relatii cu toate celelalte compartimente din cadrul societatii. Relatiile cu celelalte compartimente sunt atat de intrare cat si de iesire.

II. Organizarea compartimentului financiar contabil si fluxul documentelor in cadrul sistemului financiar contabil

In planul organizarii structurale, functiunii contabile a intreprinderii ii corespunde compartimentul financiar-contabil, condus de catre contabilul sef. Compartimentul financiar-contabil, rezulta din agregarea unor posturi si functii cu continut similar. El cuprinde persoanele care desfasoara activitati ce solicita cunostinte de contabilitate si finante, fiecare persoana ocupand un post ce defineste printr-un obiectiv individual, prin sarcini si atributii, competenta si responsabilitate tradusa prin obligatia de a indeplini anumite sarcini sau atributii si de a realiza obiectivul individual ce-i revine.

La societatea comerciala TATI S.A compartimentul financiar-contabil este condus de catre un contabil-sef, doamna Turcanu Jeni. Potrivit legislatieie in vigoare contabilul-sef are studii economice superioare. Atributiile contabilului-sef si ale personalului din subordinea acestuia sunt stabilite de catre directorul general al societatii. Contabilul-sef trebuie sa asigure, potrivit legii, conditiile necesare pentru :

- intocmirea documentelor justificative privind operatiile patrimoniale;

- organizarea si tinerea la zi a contabilitati;

- organizarea si efectuarea inventarierii, precum si valorificarea rezultatelor acestuia ;

- respectarea regulilor de intocmire a situatiilor financiare simplificate (bilant, contul de profit si pierderi, situatia modificarii capitalului propriu, politica de contabiliate, note explicative) ;

- depunerea la termen a situatilor financiare simplificare la organele in drept si publicarea;

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Evaziunea Fiscala.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
4 853 cuvinte
Nr caractere:
37 488 caractere
Marime:
45.07KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Tag-uri:
situatie financiara, profit, publicitate
Predat:
la master
Materie:
Contabilitate
Sus!