Analiza echilibrului financiar la S.C. Anda S.R.L. pe baza bilantului contabil

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1 SCURT ISTORIC PRIVIND S.C. ANDA S.R.L.

S.C. ANDA S.R.L. este o societate comerciala infiintata in anul 2006, de catre 2 persoane Marcu Marian si Tudose Catalin, care sunt asociatii firmei, dar in acelasi timp si salariati.

S.C. ANDA S.R.L. are ca numar de inregistrare la Registrul Comertului J13/198/2006, iau CUI este RO 1756310. Obiectul Principal de activitate este 4669, adica ,,Comert cu ridicata al altor masini si echipamente". Produsele care fac obiectul activitatii S.C. ANDA S.R.L. sunt in domeniul transportului aerian.

La constituire capitalul social al firmei a fost de 200 lei, fiecare asociat avand cate 5 parti sociale in valoare de 20 lei/parte sociala. Ulterior capitalul social a fost majorat la 1.000 lei.

Sediul social al S.C. ANDA S.R.L. este in Constanta, str. Poporului nr.8, telefon 0268/419417, fax 0268/470727, email office@anda.ro.

1.2 STRUCTURA ORGANIZATORICA

La baza existentei si functionarii oricarei societati comerciale sta structura organizatorica.

In cadrul S.C. ANDA S.R.L. structura organizatorica este definita ca un mecanism format din subdiviziuni organizatorice carora le sunt precizate competentele si responsabilitatile si intre care se stabilesc raporturi cerute de functionarea ei eficienta. Cu alte cuvinte, structura organizatorica cuprinde ansamblul persoanelor si al subdiviziunilor astfel constituite incat sa asigure conditiile necesare atingerii obiectivelor propuse in cadrul societatii.

Organizarea si conducerea societatii comerciale sau a diviziunilor acesteia, presupune cunoasterea detaliata si permanenta a obiectivelor si resurselor disponibile, a modului de desfasurare a activitatii si a factorilor de influenta, aceste elemente fiind indispensabile fundamentarii stiintifice a deciziilor.

Compartimentul productie din structura firmei este atribuit directorului tehnic, Tudose Catalin. Acesta are drept sarcini stabilirea de proceduri si metodologii de executie precum si implementarea acestora in procesele de productie, in scopul asigurarii indeplinirii obiectivelor stabilite prin decizie, de catre administratorul societatii.

Compartimentul financiar-contabil are sarcina de a urmari si de a inregistra din punct de vedere al legislatiei in vigoare, toate operatiunile in care este implicata activitatea economico-sociala a firmei.

Compartimentul de resurse umane are drept scop planificarea resurselor umane, recrutarea, selectia si angajarea personalului, organizarea personalului, calificarea si perfectionarea profesionala, administrarea salarizarii si a altor remunerari.

In cadrul societatii este adoptat un Regulament de Ordine Interioara, document de baza in organizarea de sine statatoare a unei firme. Prin acest act s-au reglementat drepturile si indatoririle tuturor persoanelor care isi desfasoara activitatea in cadrul societatii, iar respectarea acestuia a permis aparitia unor relatii interumane, bine conturate, ceea ce asigura premisa bunei desfasurari a activitatilor din cadrul societatii.

Intreprinderea intra in relatii directe pentru atingerea obiectivelor sale (clienti, concurenti, furnizori, organisme publice).

Produsele furnizate de S.C. ANDA S.R.L. sunt specifice activitatii de transport aerian, dupa cum urmeaza:

Fig.1.1 Marfuri vandute de S.C. ANDA S.R.L.

1.3 PREZENTAREA SITUATIEI ECONOMICO-FINANCIARE

Cunoasterea profunda a evolutiei performantelor economico-financiare ale intreprinderii, al procesului formarii lor, insusirea unui ansamblu de metode si tehnici de analiza, si mai ales, identificarea masurilor pentru evolutia normala a fenomenelor si proceselor economice si reducerea riscului operational si financiar , presupune o analiza economico - financiara permanenta si temeinica.

O analiza orientata spre studiul riscurilor de faliment sau de solvabilitate se face cel mai adesea prin studierea bilantului (analiza statica) si a tabloului de finantare (analiza fluxurilor). Bilantul prescurtat al societatii analizate arata astfel:

Download proiect

Primești proiectul în câteva minute,
cu sau fără cont

Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
3 352 cuvinte
Nr caractere:
20 140 caractere
Marime:
119.77 KB (arhivat)
Nivel studiu:
Master
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Contabilitate
Data publicare:
23.11.2017
Structură de fișiere:
  • Analiza echilibrului financiar la S.C. Anda S.R.L. pe baza bilantului contabil.docx
Predat:
la master

Ai gasit ceva în neregulă cu acest document?

Te-ar putea interesa și:
TEMA I. COMERTUL EXTERIOR IN CONDITIILE PROVOCARILOR GLOBALE CONTINUT 1.1.Caracteristicile...
1. GRUPURILE DE SOCIETATI 1.1 Definita grupurilor de societati Intreprinderea- in masura in...
S. C. ROANVIL S. A. Timisoara a fost infiintata in anul 1991 ca o intreprindere de sine...
INTRODUCERE Indiferent de domeniul de activitate pe care il are, de forma de proprietate, orice...
UNITATEA DE INVAtARE 1 Structura studiului de fezabilitate Tehnici de analiza a valorii timp a...
Sus!