Expertiza și evaluarea tehnică a unui imobil

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

INTRODUCERE
CAPITOLUL I. Necesitatea/rolul, importanta examinarii tehnice 4
1.1.Rolul si importanta examinarii tehnice 4
1.2.Ciclul de viata a bunului imobil 7
1.3.Tipurile de expertiza/examinarea expertizei 9
CAPITOLUL II. Metode si tehnici de examinare tehnice 11
2.1. Sistemul informational 11
2.2 Metode de examinare tehnica 15
2.3. Metode de estimare a deprecierelor 18
CAPITOLUL III Evaluarea starii 22
3.1.Descrierea obiectului evaluarii 22
3.2.Examinarea tehnica a planseelor 25
3.3.Examinarea tehnica a peretilor portanti 28
3.4.Examinarea tehnica a sistemului de canalizare 31
3.5.Examinarea tehnica a retelelor electrice 32
3.6.Examinarea tehnica a scolii 34
CONCLUZII sI PROPUNERI 36
BIBLIOGRAFIE 38

Extras din proiect:

Schimbarile permanente care au loc la nivel mondial, si implicit si in tara noastra, impun noi exigente in activitatea constructiilor inclusiv noi abordari specifice proiectarii, executiei, conditiilor de exploatare si tehnicilor de protectie a acestora. Ramura de constructii este creatoarea mediului de viata cu implicatii deosebite din punct de vedere social-economic, ecologic si cultural, marcand nivelul de civilizatie si cultura a societatii. Astfel incit, constructiile cer o atentie deosebita din partea ocupantilor (proprietari sau chiriasi), executantilor, inginerilor de intretinere si, in cele din urma, din partea oricarui membru implicat in aceasta activitate, din ratiuni economice si nu numai, oricare dintre acesti participanti sunt interesati sa cunoasca starea reala a imobilului aflat sub gestiune. Din aceste considerente se apeleaza la procedeele de inspectie, cel mai des expertiza tehnica.

Expertizarea tehnica de calitate reprezinta o activitate complexa care cuprinde, dupa caz, cercetari, experimentari sau incercari, studii, relevee, analize si evaluari necesare pentru cunoasterea starii tehnice a unei constructii existente sau a modului in care un proiect respecta cerintele prevazute de lege, in vederea fundamentarii masurilor de interventie.

Abordarea acestei teme este destul de actuala, tinind cont de faptul ca anume evaluarea starii tehnice denota situatia reala si ajuta la luarea deciziilor juste in cazul aparitiei unor probleme legate de exploatarea obiectului, asigurindu-se, astfel, securitatea populatiei. De asemenea, lucrarea de fata are ca obiectiv primordial initierea noastra in primii pasi de elaborarea a unui raport de expertiza, inclusiv familiarizarea cu informatia legata de inspectarea si expertiza tehnica a cladirilor.

Pentru efectuarea expertizei am examinat scoala primara nr.32 din or. Chisinau.

Lucrarea data fiind compusa din III capitole, introducere, concluzii si recomandari, bibliografie si anexe.

in primul capitol sunt descrise aspectele conceptuale privind expertiza tehnica, in cel de-al doilea capitol sistemul informational si metodelor aplicate pentru determinarea uzurii fizice ce vor fi aplicate, in capitolul III care reprezinta partea practica a lucrarii, in final sunt relevate unele concluzii si recomandari de tratare a lucrarilor de reparatii sau consolidarile ce necesita a fi efectuate.

CAPITOLUL I. Necesitatea/rolul, importanta examinarii tehnice

1.1 Rolul si importanta examinarii tehnice

Termenul de expertiza tehnica deriva de la latinescul " expertus" cu sensul de "incerc, dovedesc". Expertiza tehnica este efectuata de specialisti calificati cere dispun de autorizatiile corespunzatoare, aceasta presupune analiza detaliata a starii cladirii in general si a elementelor constructive, structurii, materialelor de constructie, materialelor de finisare, terenului (solului) , studiu minutios, la nivel tehnic a constructiei, cu scopul general de a caracteriza starea acesteia. Inspectarea, la rindul sau, poarta un caracter mult mai general si superficial si reprezinta vizitarea si examinarea bunului imobiliar in scopul obtinerii informatiei necesare pentru formularea unei opinii profesionale privind valoarea proprietatii imobiliare, necesitatea efectuarii unor lucrari necesare pentru a aduce bunul imobiliar in conformitate cu cerintele pietii sau privind alte aspecte.

Este recomandabil ca inspectarea bunului imobiliar sa se desfasoare cu participarea reprezentantului serviciului tehnic responsabil pentru intretinerea bunului imobiliar.

In procesul de inspectare este necesar sa fie remarcate toate deficientele in constructii si se recomanda sa fie fotografiat intregul obiect, precum si deficintele remarcate, cum ar fi :crapaturile peretilor, deficientele finisajului, peretii umezi, etc.

Unul din scopurile inspectarii este si verificarea corespunderii obiectelor indicate in documentatia tehnica si cea de evidenta cu situatia reala de pe teren. Este important sa fie comparata denumirea bunurilor imobiliare conform Registrului Bunurilor Imobile si conform actelor evidentei contabile (in cazul bunurilor imobiliare utilizate in activitatea economica). De regula, pentru bunurile imobiliare cu destinatie industrila datele din Registrul Bunurilor Imobile si datele evidentei contabile nu corespund. O astfel de analiza a corespunderii inscrierilor oficiale si a starii lucrurilor in realitate, va permite evitarea majorarii sau

Bibliografie:

1. HOTaRiREA GUVERNULUI R.M. Nr. 936 din 16.08.2006 pentru aprobarea Regulamentului privind expertiza tehnica in constructii.

2. ??? 53-86(?),????????????? ???????????? ?????, ??????? ?????? ??????????? ?????? ????? ??????, 1987-07-01.

3. Buzu O., Matcov A., Evaluarea bunurilor imobiliare:teorie si practica, Chisinau, 2003.

4. Budescu M., Reabilitarea constructiilor, Polirom, Iasi ,2001

5. Ciocan V.,Verdes M., Instalatii pentru constructii: curs general, Universitatea tehnica Gh.Asachi, Iasi, 1998.

6. Balasiu Dan, ,,Tehnici de investigare a proceselor de deteriorare", Ed. Tehnica, Bucuresti 1990

7. www.tempus.fieb.md/docs/Curs_prelegeri_EVAL_intrepr.doc

8. www.biblioteca.ase.ro/downres.php?tc=3442

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Expertiza si evaluarea tehnica a unui imobil.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
10/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
36 pagini
Imagini extrase:
36 imagini
Nr cuvinte:
7 595 cuvinte
Nr caractere:
45 425 caractere
Marime:
12.01MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Construcții
Tag-uri:
imobil, verificare, bunuri imobiliare
Predat:
la facultate
Materie:
Construcții
Sus!