Aparate de fotografiat compacte

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

Introducere..........................................................................
Capitolul 1: Prezentarea grupei de produse........................
Capitolul 2: Piata produsului..................................................
Capitolul 3: Analiza comparativa.......................................
Bibliografie.................................................

Extras din proiect:

Termenul de fotografie vine din grecescul "photos" - lumina si "graphein" - a desena.

Tehnica fotografica cuprinde modalitati variate de producere a unor imagini permanente pe suprafete sensibile prin actiunea fotochimica a luminii sau a unei alte forme de radiatie sau prin tehnici mult mai recente de captare a imaginilor prin mijloace electronice.

In societatea de azi fotografia joaca un rol foarte important ca mediu informational, ca o unealta in slujba stiintei si industriei, ca o forma de arta sau ca un hobby foarte raspandit. Este esentiala in afaceri si industrie, fiind folosita in publicitate, documentare, fotojurnalism si in multe alte domenii.

Cercetarile stiintifice, de la cercetarile in spatiu la cele subatomice se bazeaza pe fotografie. Istoria dezvoltarii fotografiei arata ca in secolul 19 fotografia era domeniul catorva profesionisti deoarece necesita aparate mari si placi fotografice de sticla, dar in primele decenii ale secolului 20, odata cu introducerea rolfilmului si a aparatului portabil, a captat atentia publicului larg.

Prima camera digitala destinata consumatorilor a aparut pe piata in 1994, sub numele de Apple Quicktake in ciuda faptului ca Kodak detinea tehnologia de producere a senzorilor digitali inca din 1986 si era un echipament ale carui dimensiuni transformau tentativele de manipulare si de fotografiere intr-o misiune semi-imposibila. Numarul maxim de fotografii care se puteau realiza era limitat la 10, dupa care camera trebuia conectata la PC pentru descarcarea acestora, deoarece facilitatile de tip suport de stocare extern erau inca in plina dezvoltare. Practic nici vorba de mobilitate si cum conectarea la PC era mediata de conexiuni seriale, descarcarea imaginilor dura ceva mai putin decat o eternitate.

In mai putin de un deceniu de evolutie, tehnologia camerelor digitale este capabila sa prezinte deja o lista impresionanta de inovatii si exista deja o serie de tendinte prezente si care vor fi perfectionate in continuare: rezolutii imense si de o sensibilitate mai mare, flexibilitate si capacitati crescute de procesare, costuri reduse per imagine, si preturi din ce in ce mai scazute.Nici cel mai inversunat aparator al calitatii si traditiei fotografiei nu prea mai are argumente in fata celor mai recente aparitii din domeniul camerelor foto digitale. Controversa superioritatii filmului in comparatie cu alternativa digitala pare sa fi ajuns la un sfarsit mai mult decat previzibil. Semnale au tot venit pe parcursul ultimilor ani cand, rand pe rand, producatorii din acest segment de piata si-au orientat eforturile catre imbunatatirea produselor digitale si au investit sume importante in promovarea noului trend digital, mult mai accesibil si mai profitabil. Romanii au renuntat la vechiul aparat foto cu film la fel de rapid precum occidentalii si au inceput sa cumpere si sa foloseasca camerele foto digitale.

Bibliografie:

http://www.emag.ro/

http://ro.wikipedia.org/wiki/Sony

http://ro.wikipedia.org/wiki/Panasonic

http://ro.wikipedia.org/wiki/Canon

http://ro.wikipedia.org/wiki/Nikon

http://www.mediagalaxy.ro/camere-foto-si-video/foto-compacte/

http://forum.b-zone.ro/topic/82764-evolutia-si-istoria-aparatelor-fotografice/

http://www.clubulfoto.com/

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Aparate de Fotografiat Compacte.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
7/10 (3 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
14 pagini
Imagini extrase:
14 imagini
Nr cuvinte:
3 877 cuvinte
Nr caractere:
22 446 caractere
Marime:
800.96KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
aparate, digitale
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!