Analiza unui site

Previzualizare proiect:

Cuprins proiect:

1. Introducere 3
a. Generalitati privind comertul electronic 3
b. Comertul electronic la nivel national 3
c. Comertul electronic la nivel global 3
2. Prezentarea site-ului 4
a. Istoric 4
b. Tipul de afacere electronica 4
c. .... 4
3. Modalitati de promovare (marketing on-line) 4
a. Atragerea consumatorilor 4
b. Promovarea prin banner 4
c. Promovarea prin .... 4
4. Modalitati de plata 4
a. Plata prin SMS 4
b. Plata prin .... 4
5. Securitate 4
6. Concluzii, idei, observatii 5
7. Bibliografie 5

Extras din proiect:

1. Introducere

Daca cu patru-cinci ani in urma practic comertul Internet nici nu exista, astazi acesta reprezinta un loc de atragere a unor enorme interese financiare; ca urmare tot mai multe firme de calculatoare se intrec in a oferi echipamentele si programele necesare acestor servicii.

Comertul electronic este un concept integrat, creat pentru a unifica o mare varietate de servicii in domeniul afacerilor, plecand de la posta electronica transmisa intre diferite organizatii, registre de adrese, sisteme electronice pentru efectuarea de plati la distanta, informatii de ordin managerial, rapoarte statistice etc. Unii oameni folosesc insa termenul cu un sens mult lai restrictiv, reducandu-l la tranzactii comerciale electronice si magazine electronice; altii folosesc termeni generali, cum ar fi afaceri electronice. Exista tendinta de a se reduce scopul comertului electronic la achizitionare de bunuri si servicii; este insa necesar sa generalizam acest scop, pentru a include orice fel de tranzactie ce presupune o afacere, o relatie interorganizationala, ce se realizeaza prin mijloace electronice.

Dar ce se intelege la ora actuala prin comert Internet?

Pentru multe firme, comertul Internet re 212g619c prezinta posibilitatea de a se efectua cumparaturi prin retea, consultand cataloage electronice "on" pe Web sau cataloage "off" pe CD-ROM si platind prin intermediul cartilor de credit sau, in viitorul foarte apropiat, prin intermediul unor portmonee electronice.

Pentru altii, comertul Internet re 212g619c prezinta relatiile de afaceri care se deruleaza prin retea intre furnizori si clienti, ca o alternativa la variantele de comunicatii "traditionale" prin fax, linii de comunicatii dedicate sau EDI pe retele cu valoare adaugata. Aceasta utilizare se mai numeste retea privata virtuala.

O alta forma a comertului Internet, care le include pe cele anterioare, dar si multe alte utilizari inca neexploatate, o reprezinta autentificarea digitala. Ea implica o serie variata de documente, de la contacte sau comenzi pro forma, pana la imagini sau inregistrari vocale.

a. Generalitati privind comertul electronic

Intreprinderile moderne sunt caracterizate printr-o cerere din ce in ce mai mare, prin existenta unei competitii la nivel mondial si prin sporirea permanenta a asteptarilor clientilor. Ca sa poata raspunde acestor cerinte, intreprinderile de pe tot globul sunt in plin proces de tranformare organizationala si a modului lor de functionare. Comertul electronic este o cale prin care se faciliteaza si sprijina aceste schimbari, la scara globala.

Pentru unele firme, comert electronic inseamna orice tranzactie financiara care utilizeaza tehnologia informatica. Pentru altele, notiunea de comert electronic acopera circuitul complet de vanzari - inclusiv marketingul si vanzarea propriu-zisa.

Multi considera comertul electronic ca fiind orice tranzactie comerciala condusa electronic pentru cumpararea unor produse cum ar fi carti, CD-uri, bilete de calatorie si altele. Dar, comertul ele 21221t1924v ctronic are, in sens larg, un impact mult mai profund asupra evolutiei afacerilor si cuprinde, in fapt, nu numai noile achizitii comerciale ci si totalitatea activitatilor care sustin obiectivele de marketing ale unei firme si care pot include, spre exemplu, publicitate, vanzari, plati, activitati post-vanzare, servicii catre clienti etc.

Comert electronic inseamna, in acceptiune "traditionala", utilizarea in retele cu valoare adaugata a unor aplicatii de tipul transferului electronic de documente (EDI), a comunicatiilor fax, codurilor de bare, transferului de fisiere si a postei electronice.

In conceptia Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OECD), "comertul electronic reprezinta desfasurarea unei afaceri prin intermediul retelei Internet, vanzarea de bunuri si servicii avand loc offline sau online".

Bibliografie:

Suport curs "comert electronic"- Conferentiar universitar doctor Razvan Sorin SERBU

www.vodafone.ro

http://ro.wikipedia.org/wiki/Connex_Vodafone

www.vodafonenewsroom.ro

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Analiza unui site.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
7 773 cuvinte
Nr caractere:
44 504 caractere
Marime:
1.47MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Comerț
Tag-uri:
Analiza unui site, Economie
Predat:
la facultate
Materie:
Comerț
Sus!