Proiect / Chimie Organica / Facultate
Resursele si caracteristicile cantitative si calitative ale biomasei pentru scopuri energetice Biomasa reprezinta componentul vegetal al naturii si a constituit intotdeauna o sursa majora de energie pentru omenire, fiind folosita odata cu descoperirea focului. [1] Peletii sunt un... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Colorantii sunt substante organice sintetice sau naturale, care au culoare proprie si care au proprietatea de a colora substraturile pe care sunt aplicate (textile, ceramica, piele, hartie etc.), rezistand in timp la lumina, spalare, frecare. Culoarea substantelor se datoreaza prezentei... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
In cadrul acestei etape am rezolvat urmatoarele probleme: 1.Prezentarea produsului Penicilina V este un antibiotic obtinut pe cale naturala sau prin semisinteza si actioneaza in faza de multiplicare activa a germenilor. Este netoxica, bine tolerata de organism, se absoarbe la nivelul... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Calitatea apelor este cel mai mult afectata de deversarea de catre om a apelor uzate.Prin urmare principala masura practica de protectie a calitatii apelor de suprafata este epurarea acestora. Evacuarile provenite din statiile de epurare a apelor uzate orasenesti denumite, ape epurate... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
La epoca aparitiei teoriei structurii (1855-1865) s-a introdus obiceiul de a imparti combinatiile organice in doua clase: alifatice (sau grase) si aromatice. Printre cele dintai se numara grasimile; numele celor din urma se datoreste atat mirosului caracteristic al unor reprezentanti... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Necesarul de apa pentru unitatile industriale de orice fel se determina in conformitate cu STAS 1343/2-89, acest necesar incluzand apa pentru procesele de productie (apa cu caracter tehnologic), apa pentru procesele igienico-sanitare si social administrative, apa pentru combatere... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
A scrie despre vinurile spumante, a scrie despre cea mai minunata si mai incantatoare grupa din toate vinurile cunoscute pana in prezent in lume ar trebui ca inainte de toate, sa fii poet. Istoria vinului este inseparabila de istoria umanitatii. Vinul, fructul viei si al muncii omului,... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Obtinerea furfuralului prin sinteza chimica este foarte nerentabila economic , motiv pentru care se foloseste hidroliza unor subproduse vegetale, regenerabile, ale productiei agricole, forestiere, de prelucrare a lemnului si ale industriei de celuloza si hartie. Furfuralul este produs... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Sa se proiecteze o instalatie de fabricare a acidului sulfanilic din nitrobenzen cu o capacitate C=100 t/an si la un timp de lucru al instalatiei de t=200 zile/an. 1.2. Importanta produsului Acidul sulfanilic este o pudra de culoare gri, putin solubila in apa, alcool, si eter, solubil... citeste tot proiectul
Proiect / Chimie Organica / Facultate
Cunoasterea a evoluat de la contemplare la rationament , iar curiozitatea omului de la instinctul animat de necesitati la suprema delectare a intelectului uman . La inceput , prin intermediul nemijlocit al simturilor si mai tarziu cu ajutorul unor instrumente din ce in ce mai precise... citeste tot proiectul