Proiectarea unui SMP

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Spre deosebire de proiectarea aparatului electronic traditional, proiectarea sistemelor pe MP are un sir de etape speciale, cauzate de mijloacele hard si soft accesibile. Problema de baza consta in gasirea interactiunii optimale intre mijloacele hard si soft a sistemului.

Analiza cerintelor catre sistemele pe MP. La aceasta etapa se formuleaza cerintele tehnice, obiective catre sistem si functiile indeplinite in baza terminilor primiti pentru descrierea tehnica a SMP, determinarea parametrilor, caracteristicilor si regimurilor de lucru. Totalitatea de cerinte tehnice impuse SMP trebuie sa asigure rezolvarea problemei puse.

inainte de a lua decizia despre metodele realizarii SMP, este necesar de a cerceta cerintele impuse:

- Viteza de lucru

- Gabarite

- Masa

- Consumul energiei

- Tehnologizare

- Pretul

in afara de aceasta trebuie de evidentiat cerintele, indeplinirea carora nu este strict obligatorie, de asemenea si restictiile catre SMP. La aceasta etapa se determina resursele pentru realizarea sistemului: de munca, materiale, instrumentale etc. in acest caz se ia in consideratie posibilitatea de utilizare a hardului si softului aflat in posesie.

Determinarea si analiza cerintelor tehnice catre SMP sunt asemanatoare cu cele utilizate in electronica traditionala. Acest fapt este adevarat doar partial, fiindca SMP au o flexibilitate mai inalta referitor la indeplinirea functiilor. Daca proprietatile de functionare a dispozitivelor, construite pe baza numai a mijloacelor hard, sunt determinate de elementele scheme si trebuie sa corespunda in intregime cu cerintele impuse la inceputul proiectarii, atunci la utilizarea microprocesorului ele pot fi indicate dupa proiectarea softului. Aceasta citeodata duce la o realizare optima a SMP.

Proiectarea arhitecturii SMP

La acest nivel se elaboreaza structura generala a SMP si algoritmele lui de functionare. Una din sarcinele proiectarii structurale este divizarea SMP in module functionale complete ce permite de a duce o proiectarea paralela cu mai multi proiectanti.

La aceasta etapa trebuie luata decizia referitor la divizarea cerintelor tehnice si functiilor dintre hard si soft a SMP. Dupa aceasta se proiecteaza paralel resursele hard si soft.

Proiectarea resurselor fizice (hard) a SMP

Dupa ce s-a gasit o interactiune optimala intre resursele hard si soft se face proiectarea amanuntita a partii fizice a SMP. Este necesar de a remarca unele particularitati de proiectarea a hardului. in majoritatea cazurilor componenta aparatajului diferitor SMP construite pe unul si acelas microprocesor sunt asemanatoare. Ele constau din microprocesor, memorie, decodare de adrese si module periferice pentru legatura cu dispozitivele externe. Proiectarea hardului SMP este mai simpla si ieftina decit aparatajului electronic, fiindca in cazul alegerii unui tip concret de microprocesor pot fi utilizate rezolvari standarde.

Capitolul I: Proiectarea procesorului

1.1 Arhitectura procesoarelor pe baza CI K1810BM88

Tipul si formatul datelor prelucrate din microprocesorul K1810BM88 este aratat in figura 4.

Spatiul de adresare a MP K1810 consta din spatiul memoriei, porturilor si memoria superoperativa. Spatiul de adresare a memoriei

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Proiectarea unui SMP.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
23 pagini
Imagini extrase:
23 imagini
Nr cuvinte:
5 616 cuvinte
Nr caractere:
29 998 caractere
Marime:
27.85KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Calculatoare
Tag-uri:
procesor, aparate, proiectare
Predat:
la facultate
Materie:
Calculatoare
Sus!