Sisteme informatice în Management

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

1.1. PREZENTAREA GENERALA A UNITATII ANALIZATE

1.1.1.Istoricul evolutiei unitatii analizate

Compania IMOSERV a fost infiintata in 1992 si fost printre primele societati imobiliare din Timisoara si a reprezentat un punct de referinta in aceea perioada. Datorita serviciilor de calitate, a seriozitatii si a profesionalismului angajatiilor, dar si stilului inovativ al managementului compania nu numai ca s-a mentinut pe piata de mai bine de 14 ani, dar si-a dezvoltat serviciile si a creat specialisti in domeniu.

La acea data doamna Vlad avea deja o experienta de 2 ani in domeniul vanzarilor imobilare. In 1994 s-a infiintat IMOSERV INVEST, societate care se ocupa de tranzactiile imobiliare operate de persoane juritice. Odata cu dezvolatrea pietei imobiliare a intervenit si cererea de consultanta in acest domeniu iar pentru a venii in intampianrea necesitatiirol clientiilor a aparut IMOSERV CONSULTING.

Deoarece piata din Timisoara au luat avant costructiile de case si blocuri, in 2005 s-a constituit IMOSERV GROUP DEVELOPMENT, a carei activitate e dedicata exclusiv acestei nise de piata.

Toate aceste societati au fost reunite sub numele de IMOSERV GROUP.

Sediul central al firmei este in Timisoara, pe str. Coriolan Brediceanu nr. 17.

Nr. de angajati a crescut de la 4 oamneni in 1992 la 14 angajati in present.

Firma este membra a Asociatei Romane a Agentiilor Imobiliare si are parteneriate cu BCR, BRD si UNICREDIT pentru a facilita clientilor obtinerea de credite imobiliare. De asemenea din 2005 s-a initiat un parteneriat cu o firma imobiliara din UK, PWT Overseas.

1.1.2. Modul de constituire al societatii

In 1992 cei 2 parteneri, doamna Anca Vlad si domnul Felix Matei, au infiintat firma IMOSERV. Firma are capital privat si este constituita ca si SRL. Principalul domeniu de activitate este intermedieri imobiliare, iar alte actvititati secundare sunt intermedieri auto si consultanta in domeniu imobiliar. Doamna Anca Vlad este de asemenea si directorul grupului IMOSERV.

1.1.3. Profilul activitatii si obiective

Obiectul de activitate al firmei este:

1. Intermedieri imobiliare:

- case si vile

- apartamente

- spatii comerciale

- terenuri

2. Dezvoltare de complexe rezidentiale

3. Consultanta in domeniu imobiliar

4. Intermedieri auto

TENDINTELE FIRMEI IN VIITOR

Scopul firmei in viitor este, in primul rand, mentinerea pozitiei de lider de piata dar si dezvolatarea portfoliului de servicii oferite clientiilor. De asemenea firma investe mult in continua dezvolatre a personalului, care se doreste sa fie specializat pe fiecare domeniu de activitate. Astfel fiecare client poate fi servit de un specialist in domeniu, care are o imagine clara a evolutei si potentialului pietei imobilare.

1.2. PREZENTAREA SISTEMULUI INFORMATIC EXISTENT

Sistemul informatic din IMOSERV GROUP se compune din 10 de calculatoare si un server, care acopera necesitatile tuturor compartimentelor firmei. Toate computerele sunt foarte performate, cu microprocesoare AMD Athlon K6-II 950 MHz si hard disc de 750 GB, produse de firma LG. Un mare impact asupra designului interior al sediului il au monitoarele cu ecrean plat si diagonala de 17.

Sistem de operare este Wiindows 2000 Professional, si baza de date cu care se lucreaza este creata in Access, si reuneste toate datele legate de clienti si de oferta imobiliara actuala, dar si din arhiva.

1.3. ANALIZA MEDIULUI EXTERN SI A RELATIILOR ACESTUIA CU UNITATEA

1.3.1. Prezentarea relatiilor cu alte firme

Imo Serv colaboreaza cu alte agentii imobiliare afiliate A.R.A.I., in scopul elaboararii unei strategii unitare de promovare a serviciilor oferite in acest domeniu.

De asemenea firma a incheiat parteneriate cu mai multe bancii , printre care BRD, BCR si UNICREDIT, pentru a facilita clientiilor firmei obtinerea de credite intr-un mod mai rapid si mai simplu.

Noul proiect al firmei consta in cloaborare cu o firma de investitie pentru dezvolatarea unui complex rezidential de 350 de case in zona Sacalazului. Acest proiect este in continuarea altor proicte similare dar in alte zone, spre exemplu: Dumbravita, Ghiroc, Ghiroda (Padurea Bistra), Sag si Mosnita.

In urma colaboararii cu o agentia imobiliara din Brighton, Marea Britanie, PWT Overseas, IMO SERV a fost prezenta la 2 targuri imobiliare din Brighton.

Download gratuit

Documentul este oferit gratuit,
trebuie doar să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Sisteme informatice in Management.DOC
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
33 pagini
Imagini extrase:
33 imagini
Nr cuvinte:
3 884 cuvinte
Nr caractere:
25 489 caractere
Marime:
113.41KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Birotică
Tag-uri:
firma, servicii, management
Predat:
la facultate , Universitatea "Politehnica" din Timisoara din Timisoara
Materie:
Birotică
Sus!