Protecția mediului

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Secolul al XXI-lea a preluat o mare problema nerezolvata de secolul anterior-protectia mediului inconjurator. Actualmente, exista numeroase semnale de alarma din cauza poluarii excesive si a epuizarii unor resurse naturale. Cu toate preocuparile existente in fiecare tara si la scara internationala orientate spre protectia mediului si protejarea resurselor naturale, conservarea vietii, a diversitatii ecologice se apreciaza unanim ca eforturile sunt insuficiente si distribuite inegal pe glob. Sustinerea financiara a cheltuielilor pentru mediu este dependenta de starea economica a fiecarei tari, deci decalajele existente intre tari vor marca profund si acest domeniu.

Pentru a-si satisface nevoile de trai mereu mai complexe, omul a vanat, a crescut animale, a cultivat pamantul, a extras minereuri si le-a prelucrat, producand bunuri materiale, dar si deseuri.In toate cazurile oamenii au considerat natura ca sursa inepuizabila de resurse, dar si ca receptor nelimitat al deseurilor. Ca urmare, in paralel cu progresele tehnice si cu modificarile antropice cu rol pozitiv (impaduriri, indiguiri, desecari etc.) au avut loc si fenomene negative: s-a degradat solul unor regiuni intinse, au disparut specii de animale si de plante spontane, s-au epuizat unele zacaminte minerale, s-a ivit fenomenul de poluare etc.

Degradarea mediului inconjurator fiind o problema internationala, cu o multitudine de aspecte regionale, dependente de stadiul de dezvoltare al fiecarei tari, dupa cel de-al doilea razboi mondial s-au infiintat o serie de organizatii si institutii internationale specializate in domeniul protectiei mediului, in afara formelor specifice de organizare din interiorul granitelor fiecarui stat.

Bibliografie:

Schiopu Dan - Ecologie si protectia mediului. Editura Didactica si Pedagogica, Bucuresti, 1997

Visan Sanda, Anca Angelescu, Cristina Alpopi- Mediul inconjurator - poluare si protectie. Editura Economica, 2000

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Protectia mediului.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
5 pagini
Imagini extrase:
5 imagini
Nr cuvinte:
1 230 cuvinte
Nr caractere:
7 068 caractere
Marime:
17.70KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
protectia mediului, ecologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!