Microorganisme utilizate în industria alimentară

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

In ecologie, oamenii de stiinta tind sa priveasca toate procesele de la o scara foarte mare pentru a le putea observa efectele si mai ales felul in care acestea se desfasoara in mod complex si complet.

Procesele ecologice au la baza interactiunea biotopului cu biocenoza, aceste intaractiuni situandu-se la nivel supraindividual. Ceea ce trebuie recunoscut este ca o parte din caracteristicile biocenozei sunt carateristicile indivizilor, luati separat sau in interactiune cu alti indivizi, chiar si din specii diferite.

Cand ecologia coboara la nivelul unei populatii, detaliile descoperite aici pot face lumina in legatura cu unele procese de nivelele ierarhice superioare. Stransa legatura dintre procesele ecologice si cele etnologice, biologice si chiar chimice sau fizice, determina desigur caracteristicile biocenozei ce trebuie evaluata pentru analizarea unui proces ecologic. Astfel, intr-un proiect pentru protectia

mediului, ecologii vor avea intotdeauna nevoie de multi alti oameni de stiinta si specialisti in varii domenii, printre care geologi, economisti, biologi, entomologi, etologi si chiar microbiologi.

Prin prezenta lucrare imi propun sa scot in evidenta importanta cunosterii biologiei si ecologiei microorganismelor si de a le puncta caracteristicile prin care acestea tind sa devina din ce in ce mai importante pentru dezvoltarea viitoare a sistemelor socioeconomice in sensul protejarii capitalului natural, prin faptul ca intervin in domenii de o maxima importanta pentru activitatea umana, cel mai

sus pe aceasta scara situandu-se industria alimentara.

Bibliografie:

Adams M.C., Luo J., Rayward D., King S., Gibson R., Moghaddam G.H. - Selection of a novel direct-fed microbial to enhance weight gain in intensively reared calves - Animal Feed Science and Technology, 145, pag.41-52, 2008

Amann Rudolf, Bernhard M Fuchs, Sebastian Behrens - The identification of

microorganisms by fluorescence in situ hybridization - Current Opinion in Biotechnology, Vol. 12, p. 231-236, 2001

Bramucci Michael G., Vasantha Nagarajan - Industrial wastewater bioreactors: sources of novel microorganisms for biotechnology - Trends in Biotechnology, Volume 18, Issue 12, Pages 501-505, 1 December 2000

Cao Ling, Weimin Wang, Chengtai Yang, Yi Yang, James Diana, Amararatne

Yakupitiyage Zhi Luo, Dapeng Li - Application of microbial phytase in fish feed - Enzyme and Microbial Technology, Vol. 40, p.497-507, 2007

Dufosse Laurent, Patrick Galaup, Anina Yaron, Shoshana Malis Arad, Philippe Blanc, Kotamballi N. Chidambara Murthy, Gokare A. Ravishankar - Microorganisms and microalgae as sources of pigments for food use: a scientific oddity or an industrial reality? - Trends in Food Science & Technology, Vol. 16, p. 389-406, 2005

Fox M.B., D.C. Esveld, R.M. Boom - Conceptual design of a mass parallelized PEF microreactor - Trends in Food Science & Technology, Vol. 18, p. 484 - 491, 2007

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Microorganisme utilizate in industria alimentara.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
18 pagini
Imagini extrase:
18 imagini
Nr cuvinte:
6 056 cuvinte
Nr caractere:
33 772 caractere
Marime:
33.00KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Biologie
Tag-uri:
Microorganisme utilizate in industria alimentara, biologie
Predat:
la facultate
Materie:
Biologie
Sus!