Guguștiucul

Extras din proiect:

I se mai spune in unele zone porumbel-turcesc si chiar porumbel salbatic Raspandire

Este o specie alohtona, adica a apartinut unei alte regiuni si a patruns in Romania de cateva zeci de ani, printr-un proces natural de expansiune dinspre sud-est spre nord-vest, devenind sedentara in Romania fiind in prezent raspandita pe tot teritoriul tarii. Descriere

Gugustiucul este asemanator ca aspect cu turturica, dar de dimensiuni putin mai mari decat aceasta. Se deosebeste de turturica prin culoarea generala a penajului care este pamantie sau cafeniu-cenusie, prin semiluna neagra (guleras negru ) localizata pe ceafa si prin coada mai lunga, negriciaosa la baza si cu mai putin alb la varful cozii, Culoarea penelor aripilor bate spre cenusiu, varful acestora fiind de culoare neagra. Desi nu putem vorbi de dimorfism sexual, totusi, masculul are talia oarecum mai mica decat femela, gulerul este mai intens, si-l putem recunoaste dupa cantec, modul in care bate din aripi si se inalta vertical ca mai apoi sa coboare lin in cercuri.

Hranire

Traind in preajma asezarilor omenesti, gugustiucul, un oportunist prin excelenta, se va bucura de hrana pe care omul o da pasarilor domestice, pe care, nu de putine ori o fura si pentru care unii oameni il considera daunator, sau chiar de hrana data de om special pentru el. Multi copii indragesc gugustiucul, neezitand sa-l hraneasca.In perioadele de strangere a recoltelor, dat fiind abundenta grauntelor in camp, gugustiucul poate fi intalnit in afara asezarilor omenesti, pe campul unde se face recoltarea culturilor.

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Gugustiucul.ppt
Alte informații:
Tipuri fișiere:
ppt
Diacritice:
Da
Nota:
9/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
15 pagini
Marime:
1.55MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Biologie
Tag-uri:
pasare, specie
Predat:
Colegiul Tehnic Forestier Rm. Vâlcea
Profil:
Umanist
Specializare:
Ştiinţe ale naturii
Profesorului:
Manea Rodica
Sus!