BuyIt - Produs bancar nou

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Timp de 17 ani bancile din Moldova au incercat din rasputeri sa faca ,,banking". Si, in mare parte, acest lucru le-a reusit. In pofida tuturor crizelor din economie, activele totale ale sistemului bancar din Republica Moldova s-au majorat de 5,5 ori incepind cu anul 2000, iar soldul de credite de 6.6 ori.

Deja nu mai putem spune ca sistemul bancar este unul slab si vulnerabil. Acum, provocarea de baza a bancilor nu este depasirea crizelor economice, ci concurenta din ce in ce mai intensa. Aceasta devine o prioritate, prezenta bancilor straine pe piata moldoveneasca fiind deja o realitate.

Institutiile bancare au inceput sa ofere dobanzi cu mult mai generoase la depozite. Statisticile arata ca lichiditatea pe termen lung pe sistemul bancar, care trebuie sa aiba un coeficient egal sau mai mic ca 1, a inregistrat coeficientul de 0.62, ceea ce, dupa parerea expertilor, este un rezultat bun comparativ cu tarile deja afectate de criza, unde lichiditatea este mult sub media acceptata.

Dupa aproape doi ani de crestere constanta a pietei electrocasnicelor, incep sa apara primele corectii. Generate de cresterea gradului de dotare a gospodariilor cu produse electrocasnice si electronice de baza. Acest factor i-a determinat pe moldoveni sa aloce mai multi bani pentru achizitia bunurilor de folosinta indelungata.

Prin urmare, am inventat un serviciu auxiliar cardurilor de debit/credit menit sa ajute utilizatorul la o utilizare cat mai eficienta a fondurilor sale destinate atat achizitionarii de electrocasnice, cat si a diferitelor cumparaturi. Acesta este un serviciu optional oferit de catre banca posesorilor de carduri, prin care utilizatorul cardului este informat de preturi mai bune la produsele achizitionate frecvent de catre acesta.

Cum functioneaza BuyIt?

In primul rand, banca trebuie sa creeze impreuna cu negociantii o baza de date care sa cuprinda produse si costurile aferente. Cea mai usoara modalitate este o monitorizare anonima a platilor cu cardurile la magazine.

De exemplu:

- Clientul X achita cu cardul in magazinul Y cumparaturile sale. Banca retine in baza de date numele produselor, costurile aferente, precum si locatia P.O.S.-ului.

- Un alt client, Z, cumpara frecvent brodusele A si B, pe care le achita cu cardul.

- Serverul bancii detecteaza preturi mai bune pentru produsele A si B in alte locuri in care posesori de BuyIt au facut cumparaturi.

- La urmatoarea vizita la un bancomat sau multimat a clientului Z, acesta are o noua optiune in meniu - "Preturi mai bune". Accesand aceasta optiune, bancomatul sau multimatul ii va afisa preturile mai bune ale produselor A si B in 5 magazine din aria sa de cumparaturi (stabilita prin memorarea locatiilor P.O.S.-urilor folosite).

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • BuyIt - Produs bancar nou.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Da
Nota:
8/10 (1 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
6 pagini
Imagini extrase:
6 imagini
Nr cuvinte:
1 295 cuvinte
Nr caractere:
6 298 caractere
Marime:
37.43KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Bănci
Tag-uri:
avantaje, banca, produse bancare
Predat:
Facultatea de Economie si Administrarea Afacerilor , Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi
Materie:
Bănci
Profesorului:
Bogdan Capraru
Sus!