Amenajarea unei locuințe

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Vestibulul, incapere mica, dar importanta, izoleaza locuinta de zgomotele din exterior. Aici, vizitatorul i-a primul contact cu casa si se pregateste sa descopere celelalte incaperi, intuind totusi ambianta de interior. La amenajarea locuintei peretii plini sau spatiile de podea ramase libere trebuie speculate la maxim. De prima importanta este plasarea unui cuier, de preferinta plat (pentru a fi aplicat pe perete) un alt element indispensabil este oglinda. Ea este necesara atat pentru a controla tinuta vestimentara la venire si la plecare, cat si in scop decorativ, pentru impresia pe care o creaza (de spatialitate). Oglinda mareste spatiul(marirea va fi, bineinteles cu atat mai spectaculoasa cu cat oglinda este mai mare).

Deosebit de utila este o mica etajera in consola, de maximum 20cm latime pentru obiecte de revizuire a toaletei: manusi, perii de haine eventual pentru un aparat telefonic. Sub etajera se plaseza daca spatiul permite o mica bancheta pentru schimbarea incaltamintei. Bancheta poate fi prevazuta cu un mic sertar pentru depozitarea obiectelor de curatire a incaltaminte.

Culoarea are aici un rol deosebit. Sa nu uitam ca accentele de culoare pe care le folosim sunt capabile sa rectifice proportiile si sa echilibreze volumele.

2.Camera de zi

Marea sala de primire si ceremonii, de forma patrata sau octogonala, ocupand pozitia centrala in palatele feudele pana in secolul al XVII-lea, s-a transformat mereu in decursul timpului, ajungand ca in secolul al XVIII-lea sa o regasim si in locuintele mai modeste. In secolul al XIX-lea, cand incep sa se contureze unele preocupari de functionalitate si confort, holul din locuinta princiara sau nobiliara se divizeaza intr-o serie de incaperi mai mici (salon, budoar, sufragerie, biblioteca,

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Amenajarea unei Locuinte.doc
Alte informații:
Tipuri fișiere:
doc
Diacritice:
Nu
Nota:
9/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
17 pagini
Imagini extrase:
17 imagini
Nr cuvinte:
4 784 cuvinte
Nr caractere:
27 351 caractere
Marime:
1.48MB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Liceu
Tip document:
Proiect
Materie:
Arte
Tag-uri:
locunta, mobilier, sufragerie, design
Predat:
la liceu
Profil:
Servicii
Specializare:
Arte ambientale şi design
Profesorului:
Rodica Pamfilie
Sus!