Design Futurist

Previzualizare proiect:

Extras din proiect:

Introducere

Am ales designul futuristic, deoarece reprezinta o inovatie a gandirii, o necesitate a evoluarii spre ceva nou, de aceea consider ca intotdeauna trebuie sa ne uitam inainte, spre viitor, si nu numai teoretic, ci si practic. De aceea designul futuristic confera o noua perspectiva simpla, moderna care aduce noutatea in viata noastra. Ideea inovatiei, ideea de a ne gandi intotdeauna la ce se mai poate face, cu ce se poate excela spre a atinge ceva ce altii nu au putut face. Designul futurist cuprinde conceptele nu numai de design, ci si de tehnologie. Ideea designului futurist este aceea de a extinde imaginatie in afara ei, de a trece de limitele impuse pentru a putea crea ceva nou, inovativ.

Chiar daca anumite concepte nu se pot realiza inca, ideea de a le realiza intareste dorinta de a inova pe alte planuri, pentru a putea face posibila aceste idei moderne. Acest design aduce creativitate, expertiza si credibilitate companiilor moderne, alegerea de a merge pe calea gandirii inovative si de a face ca imposibilul sa devina posibil.

Cap.1 Prezentarea generala a produselor cu design futurist

Curentul futurist este o miscare a modernismului artistic, acesta a aparut in Italia celebrand noua era a tehnologiei moderne. Acesta se bazeaza pe glorificarea "frumusetii vitezei", cultul masinilor si al societatii contemporane. Designul futurist reprezinta o forma de arta care tinteste spre viitor, acest tip de design este caracterizat de complexitatea mesajului transmis intr-o forma cat mai stilizata.

Viteza, tehnologia avansata, tineretea si violenta in forme, aceste elemente ar caracteriza designul futurist care poate fi prezent in orice fel de obiecte, cum ar fi masina, avionul, mobilierul, obiecte din ceramica, jucarii pentru copii. Futurismul a fost in mare masura un fenomen italian, desi au existat miscari paralele in Rusia, Anglia si in alte parti ale Europei care au adoptat acest stil nou si inovator de reprezentare. Acest curent a fost practicat in fiecare mediu de arta, inclusiv pictura, sculptura, ceramica, design grafic, design industrial, design interior, design urban, teatru, film, moda, textile, literatura, muzica, arhitectura si chiar gastronomie.

Elementele caractersitice stilului futurist sunt recognoscibile in special prin tendinta spre un design esentializat cu accent pe o simplitate moderna. Se renunta la elementele parazite in favoarea unei linii simple ce denota eleganta ce a devenit posibila doar odata cu dezvoltarea tehnologiei post-industrializare. Se incearca reprezentarea vizuala a miscarii in pictura, sculptura si celelalte arte, aducandu-se innoirii modului invechit de a privi lumea si limitarile ei.

Bibliografie:

http://madcatz.com , accesat la data de 22.11.20113

http://www.cyborggaming.com/prod/mmo.htm , accesat la data de 22.11.2013

http://www.freerider.ro/mag/puky-solutia-nemteasca-pentru-copilul-tau-27558.html, accesat la data de 24.11.2013

http://www.webdesignerdepot.com/2009/04/100-amazing-futuristic-design-concepts-w-wish-were-real/, accesat la data de 24.11.2013

http://www.diseno-art.com/encyclopedia/archive/delfjet.html, accesat la data de 24.11.2013

http://guity-novin.blogspot.ro/2011/08/chapter-44-italian-futurist-visual.html#One, accesat la data de 24.11.2013

http://en.wikipedia.org/wiki/Unique_Forms_of_Continuity_in_Space, accesat la data de 24.11.2013

http://www.futuredesigns.co.uk/, accesat la data de 24.11.2013

Descarcă proiect

Pentru a descărca acest document,
trebuie să te autentifici in contul tău.

Structură de fișiere:
  • Design Futurist.docx
Alte informații:
Tipuri fișiere:
docx
Diacritice:
Nu
Nota:
8/10 (5 voturi)
Nr fișiere:
1 fisier
Pagini (total):
13 pagini
Imagini extrase:
13 imagini
Nr cuvinte:
2 999 cuvinte
Nr caractere:
15 400 caractere
Marime:
640.24KB (arhivat)
Publicat de:
Anonymous A.
Nivel studiu:
Facultate
Tip document:
Proiect
Domeniu:
Artă
Tag-uri:
design, viitor
Predat:
la facultate
Materie:
Artă
Sus!